5 Tähden Tauko – Fazer Food Market

5 Tähden Tauko – Fazer Food Market

“Laajalla ruokatorilla voit aterioida monipuolisesti koko viikon. Poimi haluamasi herkut monipuolisesta salaattibaarista, street food -valikoimasta tai nauti kotiruokalounaasta.”

 


 

Lähdin hakemaan 5 tähden makumatkaa Helsingin Stockmannin kahdeksanteen kerrokseen, jota Fazer hallitsee erinäköisine ruokakonsepteineen. Tällä kertaa sain tauolleni myös ihan 5 tähden seuraa – Fazer Cafen liiketoimintajohtaja Miika Kostilaisen.

Tavaratalon hissien auetessa näkökenttäni täyttyy Fazerin tyylisestä kahvilatunnelmasta. Kierrämme koko kerroksen päätyen lopulta tämän päivän kohteeseemme: elokuussa uudistuneeseen lounasruokailuun suunniteltuun Food Marketiin.

Yhteen lauseeseen tiivistäen kuvailisin Food Marketin olevan modernin kansainvälinen lounasravintolakeskittymä vahvalla suomalaisella kädenjäljellä. Paikka muistuttaa minua nimittäin monista ulkomailla olevista ostoskeskuksien lounasravintoloista: suuri tila, jossa lounasvaihtoehdot tilataan omilta tiskeiltään ja annos valitaan tiskien yläpuolelta olevilta screeneiltä. Tämän lisäksi paikkoja ruokailla on paljon ja lounasvaihtoehtoja löytyy moneen makuun.

Lisäksi kansainvälistä tunnelmaa tuo reseptit Suomesta aina Hawaille asti. Se, mikä Food Marketin kuitenkin erottaa selvästi ulkomailla käymistäni paikoista on pikaruokalamaisen tunnelman ja ahdistavan hässäkän puuttuminen. Ihmisiä on paljon, mutta logistiikka on suunniteltu toimivaksi. Food Marketissa näkyy myös Stockmannin exlusiivisuus ja Fazerin kotoisan tyylikäs käsiala. Miljöö on suomalaiseen tyyliin rauhallinen ja syödessä voi ihailla Helsingin keskustaa korkeuksista.

Yhden lounasannoksen sijaan saan onnekkaana nauttia ja maistella tänään montaa eri annosta. Menuseemme päätyy Miikan valitsemana niin hawailaista nyhtökaurabowlia ja kebabannosta kokin suosittelemien sipulirenkaiden täydentämänä, kuin toivomaani perinteikkäämpää suomalaista kotiruokaakin.
Maailmalta tuoduissa resepteissä on Miikan mukaan haluttu pysyä maailman mauissa tuunaamatta niitä suomalaisten suuhun sopiviksi. Maustemaailma onkin juuri tätä, bowlin makuelämystä on jopa vaikea kuvailla tarkemmin kuin mielettömänä makujen sinfoniana. Kebabista puolestaan en tyypillisenä sitä vierastavana naisena olisi uskonut pitäväni näin paljon, ja kotiruoka maistui kuin mummon tekemältä.

Näistä syntyi 5 tähden arvoinen tauko

Maailmanlaajuiset annosmahdollisuudet. Food Marketista saa päivän mieliteon mukaan makuja Suomesta tai ulkomailta. Ravintola on näin ollen oiva kompromissilounaspaikka, josta jokainen lounastaja löytää varmasti itselleen jotakin maittavaa – kevyempää tai täyttävämpää.

Salaattibaarin lämmin salaatti. Tämä on ehdoton plussa salaatinystäville. Huomaan usein pähkäileväni lämpimän ruoan ja salaatin välillä, kun mieleni tekee raikasta ja kevyttä salaattia mutta silti jotakin lämmintä ja ravitsevaa kunnon ateriaa. Fazer on onnekseni ratkaissut tämän dilemman.

Laadukasta kotiruokaa. Valitettava mutta tosiasia on se, ettei lounasravintoloiden kotiruoka ole aina hintansa väärti eikä makunystyröitä hivelevä. Food Marketin kotiruoka on kuitenkin erittäin maukasta ja laadukkaista raaka-aineista valmistettua – ehkä jopa paras kotiruokalounas mitä olen syönyt. Maistan suussani edelleen herkulliset itse tehdyt pinaattiletut puolukkahillolla.

Ystävällinen henkilökunta. Kokit ja ravintolatyöntekijät olivat erittäin mukavia ja ystävällisiä. Tiedostin, että seurani saattoi ”hieman” vaikuttaa kokemukseeni parhaasta asiakaspalvelusta pitkään aikaan, mutta aistin henkilökunnasta silti aidon ystävällisyyden joka varmasti välittyy kaikille asiakkaille. Pitänee mennä uudemman kerran ihan taviksena testaamaan palvelun täysin realistista tasoa.

Tilava ruokailuympäristö. Food Marketiin tullessa ei tarvitse hätäillen kirmata kohti vapaata pöytää varaamaan istumapaikkaa. Tilavat ruokailumahdollisuudet takaavat varmasti paikan jokaiselle, joten voit rauhassa keskittyä pohdiskelemaan mitä tänään syötäisiin.

 

Näin voit viettää tämän 5 Tähden Tauon

Missä: Stockmann keskusta (8. kerros), Helsinki

Milloin: Kotiruokalounasta tarjolla joka päivä kello 10.30-15.00, muut ateriat aukioloaikojen mukaan

Hinta: Annoksesta riippuen 7,90€-14,20€

Lue lisää Food Marketista täältä.

 

 

Kaiken kaikkiaan kokemus Food Marketista jätti minuun positiivisen muistijäljen – niin makunystyröihin kuin mieleenkin. Osa annoksista oli jopa hieman yllättäviä, perinteikkäästä Fazerista poikkeavia. Olen aina ollut kuitenkin sitä mieltä, että mitä ruokaan tulee – ei Fazer ikinä tuota pettymystä. Eikä tuottanut tälläkään kertaa.

 

Miia

 

10.11.17

5 Tähden Tauko – Finnkino Lounge

Finnkino Omenassa on ensimmäinen täysin uuden premiumkonseptin mukainen Lounge-Sali.

Lue lisää
5 Tähden Tauko – Finnkino Lounge
10.11.17

5 Tähden Tauko – Optimal Performance

Optimal Performance on valmennusyritys, jonka tiimiläisten intohimona on parantaa asiakkaiden elämänlaatua fiksumman ravinnon, liikkeen ja levon avulla.

Lue lisää
5 Tähden Tauko – Optimal Performance

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.