5 Tähden Tauko – Optimal Performance

5 Tähden Tauko – Optimal Performance

 

”Optimal Performance on valmennusyritys, jonka tiimiläisten intohimona on parantaa asiakkaiden elämänlaatua fiksumman ravinnon, liikkeen ja levon avulla. Tavoitteena on auttaa asiakkaita pääsemään terveys edellä pysyviin tuloksiin. Helsingin Optimal Performance Centeriltä löydät valmennuspalvelut ja korkealaatuisen voimaharjoittelusalin. Olet tervetullut, olitpa vasta-alkaja tai huippu-urheilija!”

 


Olin jo vuosia haaveillut kokemuksesta treenata PT:n kanssa. Tekniikka kuntoon, oma saliohjelma ja suunnitelmallisempi saliharjoittelu olivat merkittävimmät motiivini PT:n kokeiluun. Nyt vihdoin toteutin haaveeni.

Suuntaan toimistomme naapuriin Optimal Performance-salille intoa puhkuen. Vaihdettuani treenivaatteet selvästi naisen kosketuksella viimeistellyssä pukuhuoneessa siirryn salin puolelle ja tunnistan sosiaalisessa mediassa näkemieni kuvien perusteella salin omistajan ja PT:ni – Joni Jaakkolan.

Keskustelemme pitkään yleisestä salilla harjoittelusta treenaamisen hifistelykäsitteisiin. Optimal Performancen arvoista puhuttaessa Joni painottaa, että täällä huolehditaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Ideana ei ole pumpata asiakkaita tavoitteisiin kuntosalilaitteilla, vaan harjoittelussa mennään ennen kaikkea terveys ja arjen suorituskyky edellä. Tämän mukana ulkonäölliset tulokset, kuten kiinteytyminen tai lihaksen kasvatus tulee sivussa.

Treenit ovat rankkoja, mutta liikkeet tehdään tarkkaa tekniikkaa noudattaen ja Joni kertoo esimerkin siitä, miten salilla käydessä liikkuvuus saattaa unohtua ja yhtäkkiä esimerkiksi kengännauhojen solmiminenkin sekä muut arjen askareet voivat tuntua hankalilta. Terveys onkin asia, jonka arvon ymmärtää vasta sen menettäessä. Aistin keskustelusta, miten Joni seisoo yritystoimintansa takana ja on siinä täydellä sydämellä mukana. Hän haluaa aidosti auttaa asiakkaitaan.

Kiinnitän huomioni laitetarjontaan, ja huomaan sen poikkeavan normisalista: ei juoksumattoja, ei cross trainereita eikä kymmenittäin laitteita – vaan paljon vapaita painoja, kahvakuulia, tankoja, köysiä ja vain muutamia laitteita. Kaiken kaikkiaan salilla on paljon tilaa omalle tekemiselle, kuten treeniini kuuluville askelkyykkykävelyille. Mielenkiintoisen juttutuokion jälkeen käymme ohjelmani läpi ja alamme treenaamaan.

 

 

Näistä syntyi 5 tähden arvoinen tauko

Taatusti oikea tekniikka. Personal trainerin yksi isoimpia hyötyjä on oikean suoritustekniikan varmistamien. Joni katsoi huolella jokaisen liikkeeni ja pienetkin virheet korjattiin, kuitenkin positiivisella fiiliksellä. Hän myös selitti asiat ymmärrettävästi, ja koin että pystyin kysymään häneltä tyhmimmätkin kysymykseni mitä treenin aikana tuli mieleen.

Helppous. PT:n kanssa ei tarvitse stressata tai miettiä, että tuliko treenattua tarpeeksi ja teinkö nyt kaiken oikein. PT kertoo tarkasti mitä tulee tehdä ja kuinka paljon, jotta treeniä tulee optimaalisesti ja omat tavoitteet täyttyvät. Ainoa mistä itse tulee huolehtia, on tekeminen.

Tuki & seura treenatessa on myös arvokasta. Henkilökohtaisen valmentajan myötä treeniseura löytyy aina halutessa, ja mikäli huolia tai kysymyksiä syntyy  apua löytyy eikä murheiden kanssa tarvitse jäädä yksin.

Parempaa treeniä myös jatkossa. Vaikka kokeilisikin PT:tä vain kerran kuten minä, saa siitä oppeja aivan valtavasti! Pidemmällä yhteistyöllä henkilökohtaisen valmentajan kanssa tietenkin hyötyä on enemmän  treeni on aina tehokasta PT:n silmän alla ja priimoin tekniikka menee selkäytimeen asti.

Terveys. Koska PT:n kanssa harjoittelu suunnitellaan henkilökohtaisesti omat lähtökohdat ja rajoitteet huomioiden, tukee se omaa hyvinvointia paremmin kuin omatoiminen tekeminen, erityisesti jos ei ole niin varma oman liikkumisen vaikutuksista. Lisäksi oikea tekniikka takaa terveellisen treenin hyvien liikeratojen myötä.

 

Näin voit viettää tämän 5 Tähden Tauon

Missä: Helsingin Vallilassa: Optimal Performance Center, Elimäenkatu 9
Tampereella: Fressi Syke, 7. krs. Erkkilänkatu 11

Hinta: Treeniohjelma ja liikeopastus ohjelman harjoitteisiin 175e

Yksilö, duo- ja ryhmävalmennuksen hinnat vaihtelevat treenimäärän mukaan. Katso tarkat hinnat Helsinkiin täältä ja Tampereelle täältä.

Optimal Performance tarjoaa myös muita palveluita, kuten nettivalmennusta. Tutustu lisää Optima Performanceen täältä.

 

 

Treenihetkestä Jonin kanssa on tätä kirjoittaessa kulunut muutamia viikkoja ja voin todeta, että ohjelmani on tukenut istumatyötä erinomaisesti oman treeniarjen monipuolistamisen lisäksi. Vaikka nuorella iällä esimerkiksi toimistotyön mukana helposti tulevat hartiakivut eivät juurikaan vielä vaivaa, olen varma että tämän kaltaiset harjoitukset auttaisivat myös niihin.

Onnekkaana voin nyt huolehtia istumatyön aiheuttamien kipujen ennaltaehkäisystä hyvissä ajoin, sekä nauttia hyvästä treenitekniikasta ja valmiin ohjelman tuomasta helppoudesta.

 

Miia

 

20.02.18

5 tähden tauko - Teatteri

Ilta on jo hämärtynyt kun kipitämme kengät kopisten kohti kynttilänvaloilla merkattua Turun Linnateatteria. Pimeänä iltana lyhdyt tuovat yllättävän paljon tunnelmaa kaupungin keskelle ja voin jo kuvitella itseni tulevan teatteriin useamminkin.

Lue lisää
5 tähden tauko - Teatteri 1

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.