5 Tähden Tauko – Southpark

5 Tähden Tauko – Southpark

 

”Oh my God, who killed Kenny!” huudahti kollegani kertoessani olleeni Southparkissa. En kuitenkaan viettänyt 5 Tähden Taukoa vuosia sitten TV:ssä pyörinyttä piirrettyä katsellen, vaan samalla nimellä toimivassa ravintolassa Helsingin keskustassa – joka ei ole hengeltään kyseisen ohjelman tyylinen. Mielleyhtymän myötä paikka kuitenkin jäi alun perin mieleeni, ja oli ollut testausajatuksissani jo jonkin aikaa.


Kokeilunintoani vahvisti aurinkoinen päivä ja houkutus keskustan terassilounaasta puistomaiseman ympärillä. Tuttuun Suomen kesäiseen tapaan aurinko meni juuri lounaamme ajaksi kuitenkin pilveen eikä terassilla olisi enää pärjännyt ilman takkia. Onneksi kuitenkin hyvä ruoka ja seura pelastivat tilanteen, ja ravintolan sisätilat olivat todella viihtyisät.

Ohitamme kesäisen Hietalahden kirpputorin ja menemme Bulevardia koristavista tyylikkäistä porteista sisään. Suurin ikkunoin varusteltu ravintola näyttää miellyttävältä: paljon valoa, siistit puiset pöydät ja mustat tuolit sekä tyylikkään pelkistetty sisustus.

Tarjolla on kaksi eri pastavaihtoehtoa sekä keitto, ja kolmen kaveruksen joukkona päätämme kokeilla kaikki eri vaihtoehtoja. Tilaukseen meni siis koko päivän lounaslista: tulinen maissikeitto, tomaattinen pasta kesäkurpitsalla sekä perinteinen pasta carbonara.

 

Southpark
Toimiva etätyöpaikka. Paikalla näkyi muutama lounaan jälkeinen eteen asetettu läppäri, ja täytyy myöntää että töitä on mukava tehdä Southparkin kaltaisessa valoisassa ja viihtyisässä tunnelmassa.

 

Näistä syntyi 5 Tähden arvoinen tauko

 

Pääruoissa ei liikaa kikkailua. Southparkissa on moneen makuun sopivia annoksia, jotka olivat ainakin testipäivänä hyvin maittavia ruokia ilman turhia kikkailuita.

Terassi näköalalla. Helsingin keskustassa terassilla syödessä joutuu usein ihastelemaan katuasfalttia ja nuuhkimaan katupölyä, saatikaan jos muutamasta pöydästä koostetulta terassilta löytää edes vapaata paikkaa. Southparkin tilavaa terassimaisemaa koristaa Sinebrychoffin puisto  eikä autotie ole näköpiirissäkään.

Alkusalaatti ja leipä. Salaattipöydässä puolestaan mielikuvitusta oli käytetty, ja makumaailmasta sai muutakin irti kuin ainaisia salaatti-tomaatti-kurkku -elämyksiä. Iloinen yllätys oli melonikulho, josta pystyi tankkaamaan pastan ohella myös hieman vitamiineja. Ruokaonnellisuuden kokemuksia aiheutti kaiken päälle myös leipä, joka taisi löytää tiensä suuhuni melkein suoraan uunista.

Vatsa varmasti täyteen. Oli nälän taso mikä hyvänsä, Southparkissa saa vatsan täyteen. Annoskoko on riittävä, mutten kuitenkaan tullut ähkyyn. Lopun tilan vatsastaan täydentää mielellään edellä kehutuilla salaatilla ja leivällä.

Toimiva etätyöpaikka. Paikalla näkyi muutama lounaan jälkeinen eteen asetettu läppäri, ja täytyy myöntää että töitä on mukava tehdä Southparkin kaltaisessa valoisassa ja viihtyisässä tunnelmassa. Tilaa oli hyvin ympärillä, minkä ansiosta keskittymistäkin vaativat työt sujuvat ravintolaympäristöön nähden hyvän oman rauhan vallitessa.

 

Näin voit viettää tämän 5 Tähden Tauon

 

Missä: Helsingin Punavuoressa, Sinebrychoffin puisto, Bulevardi 40

Milloin: Lounasta arkisin klo: 11.00 – 15.00, tarjolla myös illallista ja brunssia

Hinta: Annoksesta riippuen 10,30€ – 11,90€

Lue lisää Southparkista täältä ›

 

Bulevardia pitkin tänä kesänä useaan otteeseen pyöräillessäni silmäni ovat osuneet muihinkin houkuttelevan näköisiin ja tunnelmallisiin ravintoloihin (alkaa tuo pyöräily olemaan jo lähes vaarallisella tasolla tarkan kiinnostuneen katseeni myötä). Saa siis nähdä, jos kyseiseltä kadulta löytäisi vielä jonkin testaamisen arvoisen paikan. Mikäli sinulla on mielessä jokin loistoyksilö, otan mielelläni ravintolavinkkejä vastaan sosiaalisen median kanavien kautta – ehkä muuttuisi tuo pyöräilynikin hieman turvallisemmaksi.

Palaamisiin,

Miia

 

10.11.17

5 Tähden Tauko – Finnkino Lounge

Finnkino Omenassa on ensimmäinen täysin uuden premiumkonseptin mukainen Lounge-Sali.

Lue lisää
5 Tähden Tauko – Finnkino Lounge
14.11.17

Aikatauluta mikrotauot osaksi työpäivääsi

Jokainen ottaa viimekädessä vastuun itsestään, mutta työympäristö on silti työnantajan velvollisuus.

Lue lisää
Aikatauluta mikrotauot osaksi työpäivääsi

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.