elokuvien katselu

Aikatauluta Netflix-hetket viikkoosi

Aikuisiällä liikuntaan hurahtaneen personal trainer Iina Vilpposen tärkein hyvinvointioivallus on pysähtymisen opetteleminen.


Löysin liikunnan ilon vasta aikuisena. Olin vetänyt itseni aika huonoon jamaan henkisesti, ja jossain vaiheessa koin totaalisen romahduksen. Kun aloin selvittelemään pään sisäisiä asioita – muistoja lapsuudesta sekä ongelmaista syömistä ja kehosuhdetta – löysin kuntosaliharjoittelun ja tajusin, että kaikki kehossa tapahtuva vaikuttaa myös tunteisiin.

Kun huomasin, miten hyvä olo kehittymisestä tuli, innostuin hamstraamaan yhä enemmän tietoa salitreenistä. Jossain vaiheessa tajusin, että minulla alkaa olla niin paljon tietoa ja oivalluksia takataskussa, että niitä voisi jakaa eteenpäinkin. Päädyin silti personal traineriksi puolivahingossa. Tiedonjanoissani olin ladannut yhdeltä valmennusfirmalta oppaan luettavaksi, ja pian he soittelivatkin perään ja tarjosivat mahdollisuutta pt-koulututukseen. Vaikka opinnot olivat kalliit, en ole katunut hetkeäkään. Liikuntapiireissä koin oloni heti kotoisaksi.

Elämäntapamuutos ei koskaan tapahdu hetkessä, ja takapakkeja tulee kaikille. Pitää muistaa, että kehitys on vaiheittaista, kun monta osa-aluetta elämässä on muutoksen kourissa. Tärkeintä on rauhoittua – osata kuunnella itseään ajoissa ja sanoa, että nyt menee liian lujaa.

Opettele pysähtymään. Mieti, mitä oikeasti haluat tehdä – mistä tulee hyvä olo, mikä saa juuri sinut onnelliseksi? Itselleni tärkeitä ovat toiset ihmiset, aktiivinen tekeminen ja riittävä lepo. Jos nukun yhdenkin yön huonosti, päivä tuntuu haastavalta, vaikka muuten eläisin kuinka terveesti.

Itselle varattua aikaa pitäisi miettiä kaikissa aikaperspektiiveissä. Ihminen tarvitsee lepohetkiä päiviin ja lepopäiviä viikkoihin. Kerran kuussa on hyvä pitää ainakin yksi rauhallisempi viikonloppu, ja vuosittainen loma on välttämättömyys. Jos et muuten ehdi hengähtää, niin aikatauluta Netflix-hetket kalenteriisi. Ihmisellä pitää olla aikaa vain olla.

Kun valitsee muutaman asian, joihin keskittyy täysillä, saa aikaiseksi paljon enemmän kuin multitaskaamalla. Kannattaa miettiä, miksi kaikelle pitäisi sanoa kyllä. Vaikka yhteiskunnan tahti onkin nykyään hektinen, kukaan muu ei lopulta voi luoda sinulle paineita kuin sinä itse. Yleensä olemme itse itsemme pahimpia kriitikoita. Itse uskon, että jos joku tilaisuus menee sivu suun vaikkapa huonon arvosanan takia, niin sitä ei sitten ollut tarkoitettu. Meidän valtiovarainministerillämme on A:n paperit matikasta ja silti hän toimii virassaan. Ei lepäämistä ja asioista vähän rennommin suoriutumista pidä pelätä.
 

Info

Kuka? Iina Vilpponen, 26

Mitä? Personal trainer ja ryhmäliikuntaohjaaja UniSport-opiskelijaliikuntakeskuksissa.

Missä? UniSportin pisteet sijaitsevat Helsingin keskustassa, Kumpulassa, Töölössä, Meilahdessa ja Espoon Otaniemessä.

Muuta? Personal training -valmennukset UniSportilla 189–1599€. Palvelut maksettavissa Edenredin virikeseteleillä. Katso koko hinnasto ›
 

Unisport.fi ›

Teksti: Henna Kokko
Kuva: Iina Vilpponen

13.02.18

Hyvinvointi lähtee hyvästä ryhdistä

Hyvinvointi lähtee hyvästä ryhdistä, olosta ja mahdollisimman vapaasta liikkuvuudesta. Method Putkisto opettaa, kuinka oman kehon asentoa voi linjata uudelleen kesken päivääkin.

Lue lisää
Marja Putkisto
14.11.17

Aikatauluta mikrotauot osaksi työpäivääsi

Jokainen ottaa viimekädessä vastuun itsestään, mutta työympäristö on silti työnantajan velvollisuus.

Lue lisää
Aikatauluta mikrotauot osaksi työpäivääsi

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.