ARA - asumisen rahoitus- ja kehittamissaatio

ARA tukee henkilöstön työmatkaliikkumista

 

Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus, ARA, muutti Helsingin Pasilasta Lahteen 10 vuotta sitten. Henkilöstön pidentyneiden työmatkojen myötä organisaatiolla on ollut halu ja tarve panostaa työmatkaliikenteen tukemiseen. Organisaation Tarkastajana toimiva Sonja Tiainen kertoo, että henkilöstö on kokenut nykyisen ratkaisun ennen kaikkea helppokäyttöiseksi ja joustavaksi.

 


 
Kerrotko hieman organisaatiostanne? Mitä teette ja mikä on sinun roolisi organisaatiossanne?
 

Olemme Asumisen rahotus ja kehittämiskeskus. Henkilöstöä on noin 60 ja virastomme sijaitsee Lahdessa. Toimintaamme kuuluu asumisen rahoittaminen, sen kehittäminen ja ohjaaminen. Lisäksi valvomme ARA-asuntokantaa ja ohjaamme yleishyödyllisiä yhteisöitä.

Itse toimin tarkastajana taloushallinnossa. Roolini Edenredin ratkaisuiden suhteen on toimia yrityksemme yhteyshenkilönä ja muun muassa toimittaa lataustietoja palkanlaskentaan.

 
Miksi ja miten alunperin päädyitte tarjoamaan työmatkaetua?
 

Alueellistamisen myötä sijaintimme tuli monille kaukaiseksi ja halusimme erityisesti siksi panostaa liikkumisen tukemiseen. Tuimme aluksi liikkumista muun tahon tarjoamalla työmatkaedulla, mutta siirryimme Edenredin työmatka-korttiin sen helpon hallinnoinnin ja monipuolisempien käyttömahdollisuuksien vuoksi.

Nyt myös Lahdessa asuvat työntekijät voivat käyttää korttia paikallisliikenteessä ja näin edun tarjoaminen voidaan nähdä merkittävästi tasavertaisemmaksi kaikille työntekijöillemme.

 
Mitä olet tykännyt ja mitä henkilöstö on ollut työmatkaedusta mieltä?
 

Etu on toiminut todella hyvin. Korttiin siirtyminen nosti työmatkaedun käyttöastetta, sillä se on tuntunut helpommalta. Matkakorttia voi esimerkiksi ladata itse miltä tahansa R-Kioskilta, joustavien aukioloaikojen mukaan.

Henkilöstö on pitänyt myös siitä, että saldo on pitkään voimassa ja jos sattuu käymään niin että kortti katoaa – säilyy saldo kuitenkin.

Helpon ja joustavan käytön lisäksi hallinnointi on vaivatonta. Saan hallinnoijana ilmoituksen kortin vanhenemisesta ja sen lisäksi lisään saldoa aina kerran vuodessa.

 
Miten henkilöstö käyttää etuutta?
 

Sitä käytetään sekä työmatkoihin, että vapaa-ajalla. Helsingistä ja muualta radan varrelta tulevat ovat käyttäneet työmatkaetua jo pitkään, mutta nyt kortin myötä myös Lahdessa asuvat ovat voineet ottaa edun käyttöön. Matkakortille voidaan ladata kautta tai arvoa.

 
Koetteko että edun tarjoaminen motivoi työntekijöitä?
 

Ehdottomasti. Monilla unohtuu näissä asioissa aina juuri tämä toinen puoli. Henkilöstöedut lisäävät työtyytyväisyyttä ja ihmisen hyvinvointia. Itse olen tyytyväinen meillä oleviin etuihin ja toivoisin, että muutkin organisaatiot tarjoisivat niitä omille työntekijöilleen.

Monella valtiohallinnon toimijalla ei ole kuitenkaan henkilöstöetuuksia käyttössä. Tuomme siksi rekrytoinneissa selvästi esille sen, että meillä on sekä lounas-, virike- että työmatkaetu käytössä. Tämä toimii hyvänä houkuttimena potentiaalisille työntekijöille. Tuntuu, että nykyään vähennetään kaikkea. Eduista emme kuitenkaan halua tinkiä.

 
Minkälaisten organisaatioden tulisi tarjota mielestäsi työmatkaetua? Tulisiko kaikkien?
 

Mielestäni kaikkien organisaatioiden tulisi kannustaa henkilöstöä kestävään liikkumiseen. Meillä ympäristöasiat ovat tärkeitä ja ne ovat olleet jo pitkään tapetilla. Sen myötä olemmekin ylpeitä siitä, että työmatkaedun avulla moni henkilöstöstämme on luopunut omasta autosta. He ovat huomanneet ympäristön tukemisen lisäksi myös itse säästävänsä, mikä lisää myös taloudellista hyvinvointia.

 

 

Tutustu työmatkaetuun›

 

14.11.17

Tauolla aluehallintoviraston kanssa

Edut lisäävät työhyvinvointia paljonkin. Toki myös muut tekijät, kuten hyvä johtaminen ja mielekäs työ ovat osa työhyvinvointia.

Lue lisää
14.11.17

Tauolla Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun kanssa

On tärkeää, että on olemassa etu, jota voi hyödyntää haluamallaan tavalla sellaisena ajankohtana kuin itselle sopii.

Lue lisää
Tauolla Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun kanssa

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.