Classic pizza

Fine diningista pizzaan – näin syntyi Classic Pizza Restaurant

 

Ravintoloiden historioita pääsee harvoin kuulemaan tapahtumaketjujen päähenkilöiltä, mutta kun näin tapahtuu – ovat tarinat lähes poikkeuksetta kiehtovia ja tuovat paikalle uutta syvyyttä.  Näin tapahtui myös Classic Pizza Restaurantin kohdalla.

 


 

Noin 30 vuotta sitten, Juha Toivanen loi uraansa menestyksekkäästi mainosalalla suhtautuen intohimoisesti ruuanlaittoon. Toivasen vaimo, Merja Rahkola-Toivanen oli puolestaan ostajana Stockmannilla, mutta omasi myös kiinnostusta kulinarismia kohtaan oman sommelier -taustansa myötä. Pikkuhiljaa heräsi ajatus omasta fine dining -ravintolasta ja lopulta päätettiin perustaa fine dining -ravintola Jonathan.

 

 

Vuosien kuluessa fine diningin konseptia haluttiin kuitenkin helpottaa, mutta kunnianhimosta ruokaa kohtaan ei toisaalta haluttu luopua. Pohdinnan jälkeen päädyttiin siihen, että aletaan tekemään pizzaa. Pizzaa, jota tehdään samalla kunninahimolla ja samoilla, parhailla raaka-aineilla kuin mitä fine diningissa oli käytetty. Näin tehtiin, ja siitä syntyi Classic Pizza Restaurant.

 

Samoihin aikoihin, 23 vuotta sitten, tapahtui myös ulkopuolisen silmin Classic Pizza Restaurantin yksi mielenkiintoisimmista ruoka-aineisiin liittyvistä tapahtumista: rucolan tulo Suomeen. Merja Rahkola-Toivanen kertoi tarinan, jonka mukaan työmatka Italiassa sisälsi pizzan, jonka päällä oli rucolaa. Kuten tiedämme, sopii rucola pizzaan kuin bolognese-kastike spagettiin –  joten Rahkola-Toivanen päätti, että sitä täytyi saada oman ravintolan tarjontaan.

 

Asia ei kuitenkaan ollut niin yksinkertainen. Ongelmana oli tämän tuoreen raaka-aineen saatavuus: Suomessa sitä ei ollut. Rahkola-Toivanen ei kuitenkaan luovuttanut vaan lähti haastamaan tukkuliikettä maahantuonnin suhteen. Lopulta rucolaa lennätettiin Suomeen vain sen takia, että Classic Pizza Restaurant sai sitä pizzojensa päälle. Pikkuhiljaa rucolan päätyessä suomalaisten makunystyröihin buumi oli valmis, ja nykyään tämä salaattilajike on kauppojen hyllyillä vakiotavaraa jäävuorisalaatin vieressä.

 

 

Rucola-pizzoja löytyy nykyään lähes jokaisesta pizzoja tarjoilevasta ravintolasta, mutta Merja Rahkola-Toivasen mukaan Classic Pizza Restaurantissa näkyy edelleen myös fine dining intohimo ja korkea laatu. Pizzapohjan päälle tuodut raaka-aineet ovat korkealaatuisia ja palvelu ensiluokkaista: annokset tarjoillaan pöytiin aamusta iltaan ja asiakkaille tarjotaan alkumaljaksi itse Suomeen tuotua shampanjaa. Lounashinnoittelua ei ole, mutta Edenredin lounasetua käytetään silti ravintoloissa merkittäviä määriä. Lounassetelin tai Verohallinnon määrittämän lounasedun maksimi-maksurajan yli menevä osuus kuitataan omalla pankkikortilla, tai vaihtamalla Apple Payssa taikka Google Payssa maksukorttia Edenred-kortista toiseen korttiin. Modernien maksutapojen ansiosta vaihto kortilta toiseen onnistuu helposti ja maksaminen useammaltakin tililtä on vaivatonta ja turvallista.

 

10.11.17

5 Tähden Tauko – Finnkino Lounge

Finnkino Omenassa on ensimmäinen täysin uuden premiumkonseptin mukainen Lounge-Sali.

Lue lisää
5 Tähden Tauko – Finnkino Lounge
11.01.21

Lounas- ja take away -tarjoukset ympäri Suomen

Täältä löydät kumppaniemme tuoreimmat lounastarjoukset ympäri Suomen. Tutustu tarjouksiin ja hyödynnä lounasetuasi parhaalla mahdollisella tavalla!

Lue lisää

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.