Edenred global tree

Have you met Edenred Finland? – 5 faktaa fintechin ja hyvinvoinnin yhdistävästä yrityksestä

Jos et, niin nyt on aika esitellä teidät toisillenne! Aloitin Edenredillä maaliskuun lopussa, joten olen saanut kuluneen kesän aikana kertoa useaan otteeseen uudesta työnantajastani. Havahdun törmääväni toistuvasti tilanteeseen, jossa kerrottuani työpaikkani olevan Edenred Finland Oy, näen kysymysmerkkien nousevan sarjakuvamaisesti keskustelukumppanini pään päälle. Tilanne jatkuu usein niin, että puolisoni täsmentää kyseessä olevan ”se lounarifirma”, jolloin keskustelukumppanin ilme valkenee.

Seurausta näistä keskusteluista on tämä rennon letkeä, mutta informatiivinen teksti, jossa kerron mitä kaikkea olemme hienon tuotteemme lounarin lisäksi!

 

1. Kansainvälinen

Fakta numero yksi, olemme kansainvälinen financial technology -yritys, joka on listattu Pariisin pörssiin. Kansainvälisyys näkyy yrityksemme arjessa monella tapaa. Toimistollamme työskentelee eri kansalaisuuden omaavia ja viestimme Suomen toimistolla paljolti englanniksi. Takuuvarmasti hymyn huulille saa vilkkaat finglish-keskustelut, if you know mitä tarkoitan.

Muista kansalaisuuksista tulevien lisäksi kansainvälisyys näkyy arjessamme Groupin kautta. Edenred Group näyttäytyy arjessa taustalla vahvasti, mutta saamme toimia pitkälti paikallisesti oman kulttuurimme ja markkinamme puitteissa. Lucky us, koska eri kulttuureja olisi sangen vaikea yrittää istuttaa samaan muottiin. Groupin ehdotonta antia laajempien suuntaviivojen lisäksi on materiaalit, projektit, tapahtumat ja osaamisen kehittämiseen suuntautuva tuki.

Olen ilokseni saanut huomata, että kansainvälinen, 46:ssa maassa vaikuttava yritys voi oikeasti olla matalahierarkinen. Tämä on asia, joka on helposti otettavissa itsestäänselvyytenä globaalin yrityksen paikallisessa yksikössä. Yhteinen linja Groupin kanssa ja tietyt viestinnän prosessit on tietysti oltava sujuvan työskentelyn varmistamiseksi, mutta samaan aikaan saamme toimia hyvin joustavasti ilman kankeita rakenteita, mikä on ehdottomasti yksi vahvuuksistamme. Olemme toimiva sekoitus isoa konsernia ja toisaalta ketterää keskisuurta yritystä.

2. Fintech, financial technology, finanssiteknologia

On kuultu puhuttavan, että financial technology on yksi lupaavimmista ja nopeimmin kasvavista toimialoista maailmassa. Uusien mahdollisuuksien luominen maksupalveluihin ja asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen motivoi päivittäin tiimejämme. Meitä yhdistää halu parhaan lopputuloksen saavuttamiseen ja yksi viidestä arvostamme Passion for customers tarkoittaakin, että emme ole tyytyväisiä, ennen kuin asiakas on 100 % valmis suosittelemaan meitä eteenpäin. Joustava yhteistyö tiimien välillä takaa sen, että IT-tiimimme kuulee asiakaspalvelun puolelta viimeisimmät asiakkaiden toiveet, joiden kimppuun käydä.

Yksi hienoimmista tyylinäytteistä korona-keväältä on Woltin kanssa laadukkaasti toteutettu yhteistyö. Jatkuvasti kehittyvällä alalla on tietysti tempoa, mutta olen huomannut, että se pitää monet meistä virkeänä.

 

 3. Talo täynnä eri alojen raudanlujia ammattilaisia

Osaava joukkomme muodostuu noin kuudestakymmenestä henkilöstä ja olemme jakautuneet IT Development-, Operations-, talous-, myynti-, markkinointi-, asiakaspalvelu- ja HR-tiimeihin. Osaamisen taso on kova ja toimisto on täynnä henkilöitä, joilla on korkea vaatimustaso suorittamalleen työlle. Monen rooli yrityksessämme on ainoa laatuaan, koska jopa samalla nimikkeellä työskentelevän kollegan vastuualueet saattavat poiketa toisistaan. Tästä johtuen vastuunotto ja vaikuttamismahdollisuudet ovat päivän sana.

Tiedostamme, että yksittäiset osaajat eivät riitä, vaan ymmärrämme tiimityöskentelyn merkityksen. Isoja päämääriä saavutetaan yhdessä. Kun ympärillä työskentelee ihmisiä, jotka ovat oman alansa ammattilaisia ja jotka motivoituvat työstään, se motivoi itseäkin. Eikös sanonta kuulu: Tee töitä viiden motivoituneen kanssa, sinusta tulee kuudes. Olemme tehneet vuosien aikana valtavia harppauksia palveluissamme, josta käy kiittäminen ammattitaitoisia, rohkeita ja luovia tiimejä sekä yksilöitä. Muuttuvassa maailmassa kehitystyötä saa tehdä jatkuvasti ja ajan hermolla pysyminen on elinehto.

 

Toimistoltamme löytyy erilaisia ihmisiä, mutta olemme samanhenkisiä ja jaamme yhteisiä arvoja. Meitä yhdistää intohimo omaan alaan ja halu olla omassa työssään parasta A-luokkaa.

Sytyin kuvaukseen meistä, jossa kerrottiin, että teemme töitä tosissaan, mutta osaamme paikan tullen myös löysätä kravattia tai nutturaa. Aloitin työni etänä, ja olen hämmästellyt, miten kulttuuriin ja työyhteisöön voikaan päästä niin hyvin käsiksi teknologiavälitteisesti. Kertoo mielestäni sekä hyvästä kulttuurista että välittömistä ihmisistä.

 4. Vastuullinen toimija

Yritysvastuu (CSR, Corporate Social Responsibility) hoidetaan Edenredillä hyvin. Edenredin missio tehdä työelämästä parempi kaikille juontaa niinkin kauas kuin 1960-luvulle. Tähän missioon sitoutuminen on antanut Edenred-konsernille mahdollisuuden tunnistaa oman CSR-strategiansa keskeiset osa-alueet: parantaa ihmisten elämää, säilyttää planeettamme ja luoda arvoa vastuullisesti. Konsernilla on oma nimetty yksikkönsä, joka keskittyy ainoastaan edistämään vastuullista liiketoimintaa koko Edenredin laajuisesti. Siihen nähden, minkä kokoinen yritys olemme Suomessa, voimme kaikki ottaa osaa CSR-kampanjoihin, joiden vaikutukset ovat globaalilla tasolla.

Ulospäin näkyvintä CSR-toimintaa ovat Idealday ja Edenraid, jotka toteutamme myös Suomessa. Idealday on vuosittainen hyväntekeväisyyskampanja, jossa lahjoitamme aikaamme valitulle kumppanille. Aiempien vuosien tempauksista voit lukea lisää täältä. Edenraid puolestaan on Edenredin globaali aktiivisuushaaste, jossa keräämme liikkuen kilometrejä ja sitä kautta rahaa yhteistyökumppanille. Katso koontivideo vuoden 2020 kampanjasta edenred.com-sivustolta. Varsinkin Idealday on toteutettu jatkuvasti suuremmassa skaalassa ja esimerkiksi vuoden 2020 globaalia kampanjan koontivideota edenred.com-sivulta katsoessa voi olla ylpeä siitä, että teemme aidosti hyvää paikallisille yhteisöille.

Edenredillä on vahva tahto fintech-alalla toimiessa kehittää ekologisempia ratkaisuja ja olla mukana etulinjassa viemässä maailmassa tapahtuvia muutoksia eteenpäin. Vaikuttavin CSR on liiketoiminnan kehittämistä vastuullisuuden periaatteiden mukaisesti, vaikka ei CSR ole kilpailu ja jokainen istutettu puu on hyvä asia. Voit lukea lisää vastuullisuudesta Edenredillä ja myös toiminnan kehittämiselle asetetuista tavoitteista edenred.com-sivustolta.

Yhteenvetäen tekemäni huomio vastuullisuudesta Edenredillä on, että se on oikeasti tärkeää ja me todella panostamme siihen. Jokainen voi niin omassa työssään kuin tempausten kautta olla konkreettisesti mukana rakentamassa vastuullisempaa maailmaa.

 5. Hyvinvoinnin edistäjä

Koemme olevamme suomalaisen työhyvinvoinnin edistäjä. Ajattelemme, että edistämme hyvinvointia, koska ”työhyvinvointia” ja ”vapaa-ajan hyvinvointia” on käytännössä mahdotonta erottaa toisistaan. Näkyvimmät tuotteemme, lounas-, virike- ja työmatkaetu, edistävät hyvinvointia sekä työssä, että vapaalla. Etu tarjoaa käyttäjälleen myös enemmän kuin varsinaisen edun: ajatusmallin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Koska varmasti kiinnostuit mitä tällä tarkoitetaan, tiivistin visiomme alle.

Ajatusmaailmamme mukaan työpäivien tauottaminen parantaa jaksamista niin työssä kuin vapaalla. Tauoista merkittävin on kunnollinen lounastauko, joka katkaisee päivän työn monessakin mielessä. Niin kuulumisten vaihto kollegoiden kanssa kuin energiavarastojenkin täyttäminen terveellisellä ruoalla edistää paitsi hyvinvointiamme, myös tehokkuuttamme, kun annamme aivoille hetken aikaa irtautua päivän työtehtävistä. Lue lisää HR-johtajamme kertomana omasta etujen käytöstä ja taukokulttuuristamme.

 

Lounastaukojen lisäksi tarjoamamme virike-etu tukee työstä palautumista päivän jälkeen. Virike-edun monipuoliset käyttömahdollisuudet tarjoavat käyttäjälleen mahdollisuuden palautua tai lisätä aktiivisuutta arkeen juuri haluamallaan tavalla. Oli kyseessä sitten intohimoinen urheilija, kuntoilija tai kulttuurin ja musiikin ystävä, jokaiselle löytyy oma käyttökohteensa. Tarjottu etu kannustaa pitämään kiinni itselle tärkeistä harrastuksista tai jopa kokeilemaan uusia juttuja. Monet kokemukset saattavat olla seurausta juuri siitä, että henkilöllä on työnantajalta kannuste ja käytettävissä oleva  etu omia mielenkiinnonkohteitaan varten. (Nimimerkillä Muutama fore-huuto golf-kentällä kuluneen kesän aikana.)

Kerran tälle tielle lähdettiin, niin kerrottakoon vielä oma kokemukseni työmatkaedustamme, joka toimii julkisiin kulkuneuvoihin. Entisenä vannoutuneena autoilijana olen työmatkanedun myötä vaihtanut Tampere-Helsinki välin junaan ja tietäisittepä, miten askeltavoitteet paukkuvat ennätyksiä. Hyötyliikunta antaa paljon mielelle sekä keholle, ja toisaalta myös aikaa perheelle, kun erillistä lenkkiä ei enää ole välttämättä tarpeellista heittää töiden jälkeen. Sanoisin, että tehokasta ajankäyttöä parhaimmillaan.

Psst. Suositusta lahjakortistamme Delicardista voit lukea lisää sen omilta verkkosivuilta delicard.fi.

Kuulostaako tämä yhteisöltä, johon sinä sopisit? Lue avoimista paikoista urasivultamme ja seuraa meitä somessa Instagrammissa @edenredfinland ja LinkedInissä

Teksti: Vilma Vuorenmaa 08/2020; päivitetty 02/2021 vuoden 2020 CSR tapahtumien linkeillä

9.12.19

Meet Edenred people - IT team member Liam developes our services with people values at heart

I am Liam and I come from Vietnam. I came to Finland to study IT in Metropolia in August 2015. What got me interested in Edenred as an employer was a nice atmosphere, a nice office, and colleagues. I started as a testing trainee in October 2015. One big plus is the benefits at Edenred.

Lue lisää
10.02.21

Meet Edenred people - traineesta markkinoinnin spesialistiksi

Moikka, olen Jenna. Hyvinvointi ja liikunta ovat olleet minulle aina tärkeitä, ja terveelliset elämäntavat sekä yleinen aktiivisuus ovat suuri osa arkeani. Nämä ovat syitä, joiden takia päädyinkin alun perin hakemaan Edenred Finlandille.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.