Henkilöstöedut motivointi ja sitouttaminen

Henkilöstöeduilla aitoa hyvinvointia ja kilpailuetua – näin valitset edut työntekijöillesi

Tulevaisuudessa palkan merkitys motivaattorina vähenee entisestään. Työntekijän hyvinvointia ylläpitävät edut sen sijaan houkuttavat edelleen – kunhan ne on valittu henkilöstölle sopiviksi. Tässä artikkelissa Strategia- ja markkinointijohtajamme Juhamatti Muuraiskangas kertoo käytännön tasolla, miten yritys pääsee alkuun henkilöstöetujen valinnassa.
 


 
Kun työnantaja lähtee pohtimaan työsuhde-etuja, hänen on aluksi päätettävä kaksi seikkaa. ”Ensiksi on päätettävä, kuuluuko etu palkan sisälle vai tuleeko se palkan lisäksi. Sitten on pohdittava, millaiset henkilöstöedut palvelevat parhaiten juuri kyseisen yrityksen työntekijöitä”, Juhamatti painottaa.

Kyseessä on merkittävä päätös, sillä henkilöstöetujen merkitys motivaattorina ja sitouttajina on suuri. Lisäksi oikein valittujen etujen avulla henkilöstö voi parhaimmillaan ylläpitää työkykyään ja hyvinvointiaan. ”Yhä useammalla alalla arkea on, että työntekijät tekevät paljon etätöitä, pätkätöitä ja vaihdellen myös työtehtäviä eri työpisteiden välillä. Työn pirstaloituessa työhyvinvointi ja jaksaminen nousevat yhä merkittävimmiksi tekijöiksi, samoin työyhteisön työilmapiiri”, Juhamatti pohtii.
 

Valinnanvapaus korostuu

 
Kun pari vuosikymmentä sitten työsuhde-etu käsitettiin työsuhdeautona ja lounassetelinä, on nykyisin tarjolla laajempi repertuaari – tosin verottajan tarkasti säätelemänä. ”Verohelpotukset työnantajalle ovat kuitenkin sen verran merkittävät, että etuja henkilöstölle kannattaa myöntää.”, Juhamatti muistuttaa ja lisää: ”Nyt tuetaan sekä fyysistä että henkistä jaksamista: lounasetu on edelleen suosittu, mutta rinnalle ovat nousseet työmatkaetu sekä liikunta- ja kulttuuriedut.”

Joukkoliikenteessä hyödynnettävä työmatkaetu on myös kestävää liikkumista. ”Siitä hyötyvät sekä työnantaja, työntekijä että ympäristö. Tämä, jos mikä istuu edelläkävijäyritysten imagoon.”
 

Perinteinen seteli, kortti, mobiili tai Apple Pay

 
Edenredillä on kortti-, mobiili– sekä setelivaihtoehdot liikunta- ja kulttuuriedun tarjoamiseen henkilöstölle. Ainoana tämän alan toimijana Suomessa, käytössä on myös nykyaikainen Apple Pay.

”Meillä on laaja maksuvälinerepertuaari siksi, että osa haluaa tarjota edun perinteisenä paperisetelinä, osa mobiilisti, jolloin myös maksu onnistuu helppokäyttöisellä matkapuhelinsovelluksella”, Juhamatti Muuraiskangas kertoo.

 

Tutustu lounasetuun

Tutustu liikunta- ja kulttuurietuun

Tustustu työmatkaetuun

Lounasedun käyttöönottopolku -infograafi

 


 

Tilaa Edenredin uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa työhyvinvoinnista sekä vinkkejä liikkumiseen ja terveelliseen ruokailuun.

 

Tilaa uutiskirje ›

 

15.11.17

Hyvinvointia henkilöstöeduilla

Työelämän 2 trendiä: Työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy ja palkan merkitys motivaattorina vähenee.

Lue lisää
Henkilöstöedut vaikuttavat työhyvinvointiin
19.08.18

3 syytä tarjota lounas- ja liikuntaetua henkilöstölle

Listasimme kolme syytä miksi lounas- ja liikuntaetua tuetaan yrityksissä.

Lue lisää
3 syytä tarjota lounas- ja liikuntaetua henkilöstölle

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.