Lounasravintolassa syödään terveellisemmin

Henkilöstöeduista hyötyvät sekä yritys että henkilöstö – 10 syytä ottaa etuja käyttöön

Henkilöstöedut eivät ole kustannuseriä vaan merkittävä investointi yrityksen tärkeään pääomaan – henkilöstöön. Lounas-, liikunta-, kulttuuri- sekä työmatkaedusta hyötyvät sekä henkilöstö että yritys. Listasimme 10 syytä, miksi henkilöstöedut kannattaa ottaa käyttöön.

1. Lounasravintolassa syödään terveellisemmin

Muun muassa THL:n FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan ne työntekijät, jotka käyttävät hyväkseen työnantajan tarjoamaa mahdollisuutta työpaikkaruokailuun, syövät usein terveellisemmin kuin omia eväitä nauttivat. Lounasravintolassa mm. syödään enemmän kalaa sekä kasviksia. Koska lounas on monelle päivän ainoa lämmin ateria, sen laadulla on suuri merkitys. Lounastauon 10 käskyä -blogimme kertoo, millainen lounastauon tulee olla, jotta se edesauttaa omaa jaksamistasi vähentää lounaan jälkeistä väsymystä sekä tukee omaa hyvinvointiasi.

2. Liikuntaetu liikuttaa myös passiivisia työntekijöitä

Kun yritys antaa henkilöstölleen sysäyksen, liikuntaedun, on liikunnan aloittaminen helpompaa. Liikuntaetu on työntekijälle ilmaista rahaa, siitä ei tarvitse maksaa edes veroja. Liikuntaedulla kukin voi harrastaa itselle mieluisinta lajia, itselle kätevimmässä paikassa. Se lisää liikkumista enemmän kuin kuntosalin rakennuttaminen toimistolle. Lue blogistamme kuinka 60 edenrediläistä käytti vuodessa liikunta- ja kulttuurietua 80 eri paikassa.

3. Sairauspoissaolot sekä työterveyshuollon kustannukset vähenevät

Kun henkilöstö liikkuu enemmän ja syö terveellisesti, vaikuttaa se tietenkin työterveyshuollon kustannuksiin sekä sairaspoissaolojen vähenemiseen. Kun yhden poissaolopäivän (puhumattakaan työkyvyn menetyksestä) hinta yritykselle on useita satoja euroja, sairauspoissaolojen vähentämiseen panostaminen kannattaa.

vinkit kunnon kohottamiseen

4. Liikunta vaikuttaa myös psyykkiseen terveyteen

Liikunnan merkitys fyysisten vaivojen ja sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä hoidossa on kaikille tuttua tietoa. Mutta tiesitkö, että liikunnalla on vaikutusta myös aivojen toimintaan? Liikunta ehkäisee masennusta – sitä suositellaankin nykyään yhtenä masennuksen hoitomuotona. Lisäksi liikunta parantaa keskittymiskykyä, luovuutta, ajattelunopeutta sekä muistia (kävely on tehokkaampaa muistijumppaa kuin ristikot ja sudokut!). Lue blogimme liikunnan vaikutuksesta aivoihin.

5. Taide toimii lääkkeenä

Taiteella on merkitys ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Aivotutkija Minna Huotilainen on todennut, että “jo pari minuuttia kestävästä mielimusiikin kuuntelusta seuraava kognitiivisten taitojen virittyminen voi kestää jopa tunnin ajan”. Arts Equal –tutkimusryhmän tekemän katsauksen mukaan taide liittyy vahvasti terveyteen, hyvinvointiin ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Muun muassa kuvataiteiden ja musiikin on todettu lieventävän ahdistusta ja masennusta esimerkiksi pitkäaikaissairaiden potilaiden hoidossa. Taideinterventiot pienentävät tutkimusten mukaan stressihormonipitoisuutta ja vaikuttavat positiivisesti verenpaineeseen. Lue lisää Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijan, Johanna Vuolaston, ajatuksia taiteen merkityksestä ihmisten elämässä.

6. Työntekijän tehokkuus ja tuottavuus paranevat

Liikunnan avulla parantunut fyysinen terveys sekä oikeanlainen ravinto työpäivän aikana vaikuttavat työtehoon merkittävästi. Kun ateriat rytmitetään ja etenkin lounas syödään oikeaoppisesti, ei alkuiltapäivän palavereissa näy lounasdipin kourissa pyristeleviä väsyneitä olentoja vaan virtaa täynnä olevia, lounastauon virkistämiä tehopakkauksia! Lataa lounasoppaamme.

7. Henkilöstöedut vaikuttavat työnantajamielikuvaan

Palkan merkitys työn motivaattorina on laskenut, työntekijän hyvinvointia ylläpitävät edut sen sijaan houkuttavat edelleen. Lisäksi oikein valitut henkilöstöedut viestittävät sekä olemassa oleville työntekijöille että työnhakijoille, että heitä arvostetaan ja että heidän hyvinvoinnistaan välitetään.

8. Liikkumalla ja syömällä terveellisesti ennaltaehkäisemme kansantauteja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan huomattava osa työikäisten kroonisista sairauksista on ehkäistävissä terveellisellä ruokavaliolla, liikunnalla, välttämällä tupakointia ja runsasta alkoholin käyttöä ja ehkäisemällä lihavuutta.  Maailman terveysjärjestö WHO:n vuoteen 2020 jatkuvan toimenpideohjelman tavoitteena on vähentää kroonisiin kansantauteihin liittyvää ennenaikaista kuolleisuutta 25 %. Keinoja tavoitteeseen pääsemiseksi ovat mm. terveysliikunnan lisääminen, suolan käytön vähentäminen sekä väestön jatkuvan lihomisen estäminen.

9. Joukkoliikennettä käyttävä askeltaa enemmän – myös luonto kiittää

Jokainen meistä tekee noin 1 000 matkaa vuodessa. Kuljetuista matkoista joka neljäs on työmatka, joihin kuluu keskimäärin 44 minuuttia päivässä. Tutkimusten mukaan joukkoliikenteen käyttäjä liikkuu autoilijaa enemmän ottamalla keskimäärin jopa 2 000 askelta enemmän päivässä. Autoilun vähentäminen kannustamalla joukkoliikenteen käyttöön, pyöräilyyn ja kävelyyn on työnantajalle tehokas tapa edistää kestävää liikkumista ja tukea henkilöstön hyvinvointia.  Lisäksi luonto kiittää!

10. Työntekijällä on vapaus valita

Edenredin lounasedun käyttäjät voivat valita itselleen sopivimman ateriointipaikan omien mieltymysten ja sijainnin mukaan 15 000 eri vaihtoehdosta ympäri Suomen. Liikunta- ja kulttuurietu mahdollistaa puolestaan monipuolisen liikunnan harrastamisen sekä kulttuurikohteissa ja -tapahtumissa vierailun. Liikunta- ja kulttuurikohteita löytyy Edenredin verkostosta jo yli 9 000 ja uusia käyttöpaikkoja tulee lisää koko ajan.

 

Näin valitset henkilöstöedut yrityksellesi

7.10.18

Henkilöstöeduilla aitoa hyvinvointia ja kilpailuetua – näin valitset edut työntekijöillesi

Tulevaisuudessa palkan merkitys motivaattorina vähenee entisestään.

Lue lisää
Henkilöstöedut motivointi ja sitouttaminen
15.11.17

Hyvinvointia henkilöstöeduilla

Työelämän 2 trendiä: Työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy ja palkan merkitys motivaattorina vähenee.

Lue lisää
Henkilöstöedut vaikuttavat työhyvinvointiin

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.