Marja Putkisto

Hyvinvointi lähtee hyvästä ryhdistä

”Vietin ensimmäisen elinvuoteni lonkkatelineessä. Vuosi jätti jälkensä kehooni ja liikkumiseeni, pitkään minua pidettiinkin liikunnassa lahjattomana lapsena. Sinnikkäästi kuitenkin päätin aloittaa balettiharrastuksen, ja jatkoin sitä 10 vuotta – siitäkin huolimatta, että piruetit päättyivät väärään nurkkaan, koska kehoni oli epätasapainossa. Halusin kovasti vapautua liikkumaan, mutta kesti pitkään tajuta, että epämukava olo kropassani juonsi juurensa kauas menneisyyteen.


 

Kova tahtoni saada asentoni kuntoon oli lopulta perustana Method Putkiston synnylle. Method Putkisto on oman kehoni kautta kehitetty, kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävä liikkumismenetelmä. Taustalla vaikuttavat toki myös tiede, erilaiset urheilumuodot sekä asiakas- ja ohjaajakunta. Method Putkiston mukaan hyvinvointi on lihastasapainoa, notkeutta, hyvää ryhtiä, hengityksen helppoutta ja oman kehon tuntemusta. Tämän ideologian mukaan elän ja määrittelen hyvinvoinnin myös itse.

Hyvinvointi lähtee siitä, että keholle rakennetaan vankka perusta elämän muuttuvissa tilanteissa jaksamiseen. Ihmiset toivovat usein hyvinvointia ilman, että käyttävät aikaa pohjatyöhön. Jos keho on lähtökohtaisesti väärässä asennossa – ja sen päälle tehdään vaikkapa raskaita voimaharjoitteita – lopputulos ei varmasti ole paras mahdollinen. Mitä paremmassa asennossa olet, sitä paremmin voit. Kiristyessään lihakset lyhenevät ja vetävät kehon väärään asentoon. Siksi syviä solmukohtia tulee pidentää venytyksillä. Hyvin rakennetun ryhdin ja lihastasapainon kautta kaikista fyysisistä harjoitteista on helpompi nauttia.

Haasteena on, että ihminen tottuu väärään asentoonsa ja se koetaan jopa mukavaksi. Jokaisessa meissä on potentiaalia enempään. Staattista istumatyötä tekevä voi löytää hyvinvoinnin avaimet syvävenytyksistä. Kävelemisen tai hengittämisen uudelleen opettelu raivaa sekin polkua hyvän olon löytämiselle. Kasvolihaksia kehittämällä voi puolestaan vaikuttaa ylävartalon kannatteluun.

Hyvinvointi lähtee hyvästä ryhdistä, olosta ja mahdollisimman vapaasta liikkuvuudesta. Method Putkisto opettaa, kuinka oman kehon asentoa voi linjata uudelleen kesken päivääkin, kunnes uusi tapa asettuu hermoston kautta lihasmuistiin ja muuttuu pysyväksi asennoksi. Tärkein mittari hyvinvoinnille on mahdollisimman helppo ja mukava olo omassa kehossa. Method Putkiston avulla ihminen voi kehittyä paremmaksi liikkujaksi ja kantaa itsensä ryhdikkäänä läpi elämän.”

 

Info

Kuka? Marja Putkisto, Method Putkiston kehittäjä

Mitä? Ryhtiä, hyvinvointia ja liikkuvuuden perustaa rakentava kehonhallinnan menetelmä

Missä? Method Putkisto -studioita löytyy lukuisia ympäri Suomen

Kenelle? Kaikille, jotka haluavat vapautua liikkumaan läpi elämän

Muuta? Palvelut maksettavissa Edenredin Virikekortilla ja -seteleillä

15.11.17

Hyvinvointia henkilöstöeduilla

Työelämän 2 trendiä: Työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy ja palkan merkitys motivaattorina vähenee.

Lue lisää
Henkilöstöedut vaikuttavat työhyvinvointiin
13.02.18

Aikatauluta Netflix-hetket viikkoosi

Opettele pysähtymään. Mieti, mitä oikeasti haluat tehdä – mistä tulee hyvä olo, mikä saa juuri sinut onnelliseksi?

Lue lisää
elokuvien katselu

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.