Lähimaksun yläraja nousee 50 euroon 12.4.2019

Lähimaksun ylärajaa nostetaan Suomessa 25 eurosta 50 euroon 12.4.2019. Mastercard muiden luottokorttiyhtiöiden ja pankkien ohella haluaa vauhdittaa lähimaksujen yleistymistä nostamalla lähimaksurajaa. Muutos kuitenkin edellyttää päivityksen kauppiaan maksupäätteisiin, jolloin 50:n euron lähimaksuostoja ei välttämättä hyväksytä heti. Tämän johdosta lähimaksun ylärajan nosto tapahtuu vaiheittain huhtikuun aikana.

Maksurajan muutos vaikuttaa Edenredin Virike-etuun sekä Työmatkaetuun (Ticket Duo-, Edenred- ja Ticket Transport -kortteihin). Älypuhelinten Apple Pay ja Google Pay lähimaksuissa ei ole vastaavaa ylärajaa. Huomioithan, että lounasedussa on kuitenkin verottajan määrittelemät maksurajat.

Lähimaksussa maksukortti viedään kassapäätteen viereen, ja maksutapahtuma siirtyy langattomasti nfc-tekniikalla, joka perustuu lyhyen matkan langattomaan rfid-radioyhteyteen.

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.