Vietä museopäivä Edenred Virikkeellä ja Museokortilla

Pablo Picasson sanoin: ’’Taiteen tarkoitus on pestä arkielämämme liat sieluistamme’’

Kansainvälistä museopäivää vietetään 18.5. – minne sinä haluaisit mennä? Useimmissa museoissa on museopäivänä vapaa sisäänpääsy. Vuoden muina päivinä  museoihin pääsee sen sijaan Museokortilla, joka avaa ovet tuhansiin näyttelyihin.

Jos viimeisimmästä museovierailusta on vierähtänyt tovi, et tiedä mistä aloittaa tai haluat ulkoiluttaa Museokorttiasi uusilla kulmilla, löydät suosituksemme vuodelle 2o22 alta:

1. Muumimuseo vie Toven ihanaan maailmaan

Tampere-talossa sijaitsee maailman ainoa Muumimuseo, joka tarjoaa lumoavan sukelluksen rakastettujen Muumien maailmaan. Museossa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää niin aikuisille kuin lapsille. Näyttelyistä löytyy muun muassa Tove Janssonin kuvittamien teoksien alkuperäisiä luonnoksia ja kuvituksia sekä 3D -mallinnettu Muumitalo!

Psst. HAMissa eli Helsingin Taidemuseossa on vuoden 2022 loppuun asti näyttely, jossa esitellään Tove Janssonin elämää ja tuotantoa myös Muumien ulkopuolelta.

2. Kiasma ja ARS 22 -suurnäyttely

Kiasman ovet ovat jälleen auki ja niiden takaa löytyy kansainvälinen ARS 22 -suurnäyttely! Teokset vaihtelevat maalaustaiteesta installaatioihin ja performanssista nykytanssiin. Taiteen nykyvirtauksien runsaasta joukosta löytyy erilaisille taiteenkokijoille ja vastaanottajille sykähdyttäviä kokemuksia.

ARS 22 on paikka elämyksille ja kohtaamisille ja teokset tarjoavat meille välineitä, joiden avulla voimme ymmärtää toisia ihmisiä ja lajeja paremmin. ARS22-näyttelyssä voi astua esimerkiksi empatian oppitunneille Eva Koťátkován (s. 1982, Tšekkoslovakia) teoksessa.

 

3. Lottamuseo esittelee ainutlaatuisen palan suomalaista historiaa

Tuusulassa sijaitseva idyllinen Syvärannan tila kätkee sisäänsä ainutlaatuisen palan suomalaista historiaa. Lotta Svärd -järjestön ylläpitämässä Lottamuseossa pääset tutustumaan suomalaisten naisten vapaaehtoistyöhön, mikä on ollut tärkeässä asemassa yhteiskuntamme kehityksessä. Näyttelyissä syvennytään lottien tarinoihin ja elämänkohtaloihin sekä käsitellään lottaihannetta kuluneen sadan vuoden varrelta.

4. Riihimäen lasimuseo on ihastelun arvoinen

Suomi ajaa yhdessä muun muassa Saksan, Ranskan ja Espanjan kanssa lasinpuhalluksen lisäämistä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon – eikä syyttä. Lasinpuhallus on katoava käsityö ja taidemuoto, jota halutaan suojella suomalaisessa yhteiskunnassa. Lasimuseossa pääset ihastelemaan näytteitä sekä kotimaisista että kansainvälisistä käyttö- ja taidelaseista.

5. Kultamuseo vie kimallukseen

Kultakuumeen iskiessä voi suunnata kohti Sodankylää ja Tankavaaran Kultamuseota. Tarjolla on tietoa kullan historiasta Suomessa sekä maailmalla ja esillä on laaja kivi- sekä korukivikokoelma. Kultamuseossa pääset myös harjoittelemaan kullanhuuhdonnan alkeita vaskauspaikalla, josta pääset huuhtomaan omat kultahiput matkamuistoksi mukaan.

6. Moderni nainen ja Turun taidemuseo

Jos Ateneumin ovet ehtivät sulkeutua  nenäsi edestä, ei hätää. Turun taidemuseossa kesäkauden aikana Moderni nainen esittelee suomalaisten, uraa uurtaneiden naistaiteilijoiden Helene Schjerfbeckin, Ellen Thesleffin, Sigrid Schaumanin, ja Elga Sesemannin vaikuttavia töitä. Näyttely on osa Ateneumin taidemuseon monivuotista hankketta, jonka aikana näyttely on kiertänyt erilaisilla painotuksilla niin New Yorkissa, Tukholmassa, Oulussa, Tokiossa ja Kööpenhaminassa.

 

7. Kämp Galleria K1 tarjoaa valokuvataidetta matalalla kynnyksellä

Shoppailupäivä Helsingin Aleksanterinkadulla? Piipahda ostosten lomassa Kämp Gallerian alakertaan K1-valokuvanäyttelyyn vilkaisemaan esittelyssä olevat teokset. Mikäli innostuit valokuvataiteesta lisää, suuntaa Suomen vallokuvataiteen museoon  Kaapelitehtaalle ja tutustu heidän näyttelytarjontaansa.

8. Designmuseo nostaa jalustalle suomalaisen muotoilun

Suomalainen design on vertaansa vailla ja upeita taidonnäytteitä muotoilun saralla pääsee ihastelemaan niille omistetussa Designmuseossa. Museon pysyvässä kokoelmassa on huikea määrä esineitä, luonnoksia ja kuvia sekä tietoa muotoilijoista. Tutustu suomalaisen muotoilun historiaan ja syvenny suosikkidesigntuotteidesi syntyvaiheisiin.

 

 

 

9. Vakoilumuseo paljastaa tosielämän James Bondien salaisuudet

Mikäli olet joskus James Bond -elokuvia katsellessasi haaveillut salaisen agentin ammatista, on Tampereen Vakoilumuseo sinulle oikea paikka. Museossa pääset tutustumaan erilaisiin vakoilussa hyödynnettyihin esineisiin ja salaisten agenttien mielenkiintoisiin elämäntarinoihin. Jos haluat selvittää kuka vakooja on toiminut inspiraationa James Bondin luonnissa, suuntaa Tampereen Finlaysonin alueen Vakoilumuseoon.

10. Urheilumuseo herättää historian huippuhetket eloon

Harva asia yhdistää kansakuntia yhtä voimakkaasti kuin urheilu. Urheiluhistoriaan pääsee tutustumaan suomalaisen urheilun kiistämättömässä mekassa eli Helsingin Olympiastadionilla. Urheilumuseossa pääset elämään uudestaan suuria tunteita herättäneitä urheiluhetkiä, ihastelemaan MM- ja olympiamitaleita lähietäisyydeltä ja esimerkiksi tutustumaan elämään Helsingin kesäolympialaisten aikana vuona 1952. Jatka museon jälkeen huippuhetkien fiilistelyä ja käväise ihastelemassa maisemia Olympiastadionin tornista!

11. Vapriikki on ihan apinoina lähisukulaistemme jäljillä

Miten paljon apinaa meissä ihmisissä on?   Vapriikki Tampereella esittelee Apinat -näyttelyssään yli 60 erilaisista apinaa niiden omassa elinympäristössään. Miten eri apinat liikkuvat, syövät ja kuinka ne kommunikoivat? Kaikkien kiinnostavien ja varsin suloisten apinoiden tapoihin tutustuessa saatamme löytää yllättäviäkin samankaltaisuuksia. 

Ota reissukaveriksi Museokortti

Ilmaispäivien ulkopuolella taiteen ja kulttuurin ihastelevien paras ystävä on Museokortti, joka on pääsylippusi mihin tahansa suomalaiseen museoon.  Museokortti on myös loistava reissukaveri matkaillessasi ympäri Suomen – ympäri vuoden.

Museoita löytyy Ahvenanmaalta aina Inariin asti, joten suuntasit sitten pohjoiseen tai etelään, matkan varrella riittää vaihtoehtoja. Tutustu siis museotarjontaan jo ennen matkaa ja bongaa kiinnostavimmat näyttelyt kartallesi.

Suomessa on yli 300 museota, joiden ovet avautuvat Virike-edulla

Suomesta löytyy noin 300  museota, joihin pääsylippuna toimii yksi ja sama Museokortti – jonka voit  lunastaa itsellesi Edenredin Virike-edulla.Virike-edulla voit maksaa myös yksittäisen sisäänpääsylipun kymmenissä museoissa ympäri Suomen. Hankkimalla Museokortin säästät mitä enemmän sitä käytät ja takaat itsellesi Suomen laajimman valikoiman museovaihtoehtoja! Avaa ovet taiteen, historian sekä kulttuurin maailmaan Edenred Virikkeellä ja Museokortilla – Ken tietää, saatat vaikka herättää sisäisen Picassosi!

Tutustu Museokorttiin ja sen käyttöpaikkoihin täältä

9.08.21

Edenred Virike käy nyt myös messuihin ja digitapahtumiin!

Virkistävät virtuaalitapahtumat ja mielekkäät messut odottavat.

Lue lisää
21.07.21

Edenredin vinkit virkistävään kesälomaan

Kattavasta kumppaniverkostostamme löytyy kesälomatekemistä moneen makuun.

Lue lisää
Henkilö meloo SUP-laudalla Suomessa

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.