Vietä museopäivä Edenred Virikkeellä ja Museokortilla

Pablo Picasso sanoi ’’Taiteen tarkoitus on pestä arkielämämme liat sieluistamme’’. Mikäli tätä on uskominen ja haluat pyhittää arjestasi enemmän aikaa taiteiden pariin, on monipuolinen Museokortti sinulle loistava ratkaisu. Hyödynnä Edenred Virikettä hankkimalla Museokortti, joka toimii pääsylippunasi yli 300 museoon ympäri Suomen!

Museokortti on avain kulttuuriin ja elämyksiin, jotka vievät mukanaan. Halusit sitten ihailla Ateneumin klassikoita, tutustua Tampereen Muumimuseoon tai sivistää historiantietojasi Tuusulan Lottamuseossa – kaikki tämä on mahdollista yhdellä ja samalla kortilla. Museokortti on myös loistava lisä lompakkoon matkaillessasi ympäri Suomen. Kannattaa aina ennen reissua tutustua paikalliseen museotarjontaan ja poiketa mielenkiintoisissa näyttelyissä. Museoita löytyy Ahvenanmaalta aina Inariin asti, joten suuntasit sitten pohjoiseen tai etelään, matkan varrella riittää vaihtoehtoja.

Jos viimeisimmästä museoreissusta on vierähtänyt tovi, et tiedä mistä aloittaa tai haluat ulkoiluttaa museokorttiasi uusilla kulmilla, löydät suosituksemme alta:

1. Muumimuseo

Tampere-talossa sijaitsee maailman ainoa Muumimuseo, joka tarjoaa lumoavan sukelluksen rakastettujen Muumien maailmaan. Museossa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää niin aikuisille kuin lapsille. Näyttelyistä löytyy muun muassa Tove Janssonin kuvittamien teoksien alkuperäisiä luonnoksia ja kuvituksia sekä 3D -mallinnettu Muumitalo!

Psst. HAMissa eli Helsingin Taidemuseossa on vuoden 2022 loppuun asti näyttely, jossa esitellään Tove Janssonin elämää ja tuotantoa myös Muumien ulkopuolelta.

2. BANKSY. A VISUAL PROTEST

Ehkä yksi maailman salamyhkäisimmistä ja kiistainalaisimmista katutaiteilijoista, Banksy, on ravistellut maailmaa kantaaottavilla teoksillaan jo yli 30 vuotta. Banksyn kuuluisimpiin teoksiin lukeutuu esimerkiksi Tyttö ja ilmapallo. Nyt kapinallisen taitelijan teoksia pääsee ihastelemaan Mänttään taidemuseo Göstassa 10.10. asti. Näyttelyssä on esillä yli 100 teosta, jotka ovat lainattu eri kokoelmista ympäri maailmaa.

3. Lottamuseo

Tuusulassa sijaitseva idyllinen Syvärannan tila kätkee sisäänsä ainutlaatuisen palan suomalaista historiaa. Lotta Svärd -järjestön ylläpitämässä Lottamuseossa pääset tutustumaan suomalaisten naisten vapaaehtoistyöhön, mikä on ollut tärkeässä asemassa yhteiskuntamme kehityksessä. Näyttelyissä syvennytään lottien tarinoihin ja elämänkohtaloihin sekä käsitellään lottaihannetta kuluneen sadan vuoden varrelta.

4. Riihimäen lasimuseo

Suomi ajaa yhdessä muun muassa Saksan, Ranskan ja Espanjan kanssa lasinpuhalluksen lisäämistä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon – eikä syyttä. Lasinpuhallus on katoava käsityö ja taidemuoto, jota halutaan suojella suomalaisessa yhteiskunnassa. Museossa pääset ihastelemaan näytteitä sekä kotimaisista että kansainvälisistä käyttö- ja taidelaseista.

5. Kultamuseo

Kultakuumeen iskiessä voi suunnata kohti Sodankylää ja Tankavaaran kultamuseota. Tarjolla on tietoa kullan historiasta Suomessa sekä maailmalla ja esillä on laaja kivi- sekä korukivikokoelma. Kultamuseossa pääset myös harjoittelemaan kullanhuuhdonnan alkeita vaskauspaikalla, josta pääset huuhtomaan omat kultahiput matkamuistoksi mukaan.

6. L3DNARDO DA VINCI

Italialaisen renessanssineron perikuvasta, Leonardo da Vincistä, kertova näyttely on ihasteltavissa Kuopion uudistetussa museossa. Hologrammeja, lisättyä todellisuutta ja immersiivistä tarinankerrontaa hyödyntävän näyttelyn toteutus on vähintään yhtä innovatiivinen kuin sen päähenkilökin. Näyttelyssä tutustutaan da Vincin keksintöihin, koneisiin ja mestaritaideteoksiin aivan uudella tavalla. Kansainvälinen kiertonäyttely on italialaisen Medartec Distributionin käsialaa ja toivottaa vierailijat tervetulleiksi 16.1.2022 asti.

7. Kämp Galleria K1

Shoppailupäivä Helsingin Aleksanterinkadulla? Piipahda ostosten lomassa Kämp Gallerian alakertaan K1-valokuvanäyttelyyn vilkaisemaan esittelyssä olevat teokset. Mikäli innostuit valokuvataiteesta lisää, suuntaa Suomen valokuvamuseoon Kaapelitehtaalle ja tutustu heidän näyttelytarjontaansa.

8. Designmuseo

Suomalainen design on vertaansa vailla ja upeita taidonnäytteitä muotoilun saralla pääsee ihastelemaan niille omistetussa Designmuseossa. Museon pysyvässä kokoelmassa on huikea määrä esineitä, luonnoksia ja kuvia sekä tietoa muotoilijoista. Tutustu suomalaisen muotoilun historiaan ja syvenny suosikkidesigntuotteidesi syntyvaiheisiin.

9. Vakoilumuseo

Mikäli olet joskus James Bond -elokuvia katsellessasi haaveillut salaisen agentin ammatista, on Tampereen Vakoilumuseo sinulle oikea paikka. Museossa pääset tutustumaan erilaisiin vakoilussa hyödynnettyihin esineisiin ja salaisten agenttien mielenkiintoisiin elämäntarinoihin. Jos haluat selvittää kuka vakooja on toiminut inspiraationa James Bondin luonnissa, suuntaa Tampereen Finlaysonin alueen Vakoilumuseoon.

10. Urheilumuseo

Harva asia yhdistää kansakuntia yhtä voimakkaasti kuin urheilu. Urheiluhistoriaan pääsee tutustumaan suomalaisen urheilun kiistämättömässä mekassa eli Helsingin Olympiastadionilla. Museossa pääset elämään uudestaan suuria tunteita herättäneitä urheiluhetkiä, ihastelemaan MM- ja olympiamitaleita lähietäisyydeltä ja esimerkiksi tutustumaan elämään Helsingin kesäolympialaisten aikana vuona 1952. Jatka museon jälkeen huippuhetkien fiilistelyä ja käväise ihastelemassa maisemia Olympiastadionin tornista!

Suomesta löytyy edellä mainittujen kohteiden lisäksi noin 300 muuta museota, joihin pääsylippuna toimii yksi ja sama Museokortti! Edenredin Virike-edulla voit maksaa myös yksittäisen sisäänpääsylipun kymmenissä museoissa ympäri Suomen. Hankkimalla Museokortin säästät mitä enemmän sitä käytät ja takaat itsellesi Suomen laajimman valikoiman museovaihtoehtoja! Avaa ovet taiteen, historian sekä kulttuurin maailmaan Edenred Virikkeellä ja Museokortilla – Ken tietää, saatat vaikka herättää sisäisen Picassosi!

Tutustu Museokorttiin ja sen käyttöpaikkoihin täältä

9.08.21

Edenred Virike käy nyt myös messuihin ja digitapahtumiin!

Virkistävät virtuaalitapahtumat ja mielekkäät messut odottavat.

Lue lisää
21.07.21

Edenredin vinkit virkistävään kesälomaan

Kattavasta kumppaniverkostostamme löytyy kesälomatekemistä moneen makuun.

Lue lisää
Henkilö meloo SUP-laudalla Suomessa

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.