Onko suutarin lapsilla kengät? Näin edenrediläiset käyttävät liikunta- ja kulttuurietua eli Virikettä

Päätimme tutkia, kuinka me edenrediläiset olemme käyttäneet työnantajamme tarjoamaa liikunta- ja kulttuurirahaa viime vuonna. Meillä on käytössämme Edenred-kortit, joille saimme jokainen 300 euroa liikunta- ja kulttuurietua vuodeksi sekä joululahjaksi vielä 100 euroa lisää. Voimme käyttää 400 euron saldoamme liikunta- ja kulttuuripalveluihin maksamalla Edenred-kortilla luottokortin tapaan tai käyttämällä mobiilimaksua. Nykyään edulla voi maksaa myös verkossa esimerkiksi erilaisia juoksutapahtumia tai verkkovalmennuksia.

Tutkiessamme dataa yllätyimme itsekin edun käytön laajuudesta! Edenredillä on työntekijöitä noin 60 ja käytimme etua 80 eri käyttöpaikassa vuoden aikana. Koko henkilöstön saamasta Virikerahasta kaksi kolmannesta käytettiin liikuntaan ja yksi kolmasosa kulttuuririentoihin.

 

Liikuntapuolella suosituin on kuntosali

Suosituin liikuntapaikka on ympäri vuoden kuntosali/kuntokeskus. Kuntosalikäytön osuus kaikista liikuntapaikoista onkin lähes puolet. Mutta koska asumme ympäri pääkaupunkiseutua ja osa sen ulkopuolellakin, käyttämiämme kuntosaleja on monia – yhteensä kävimme 11 eri kuntosalilla.

 

5 tähden tauko - Optimal Performance

Miia kävi testaamassa Optimal Performancen kuntosalia.

Vaihtelua vuodenajan mukaan

Vaikka kuntosali pitää pintansa listan kärjessä läpi vuoden, vuodenajat vaikuttavat muihin lajivalintoihimme:

  • Alkukeväästä suosittu liikuntamuoto on laskettelu. Nykyään myös välinevuokran voi maksaa liikuntaedulla, mikä on loistava päätös verottajalta! Keväällä myös joogasimme ja tanssimme mm. salsaa.
  • Kesällä käymme pelaamassa tennistä ja sulkapalloa.
  • Syksyn suosikit ovat jooga sekä kylpylässä rentoutuminen.
  • Talvella suosittua on keilaaminen, jooga sekä uinti.

Eri lajien kirjo on laaja, edellä mainittujen lisäksi edenrediläiset harrastavat mm. golfia, crossfitiä, kehonpainoharjoittelua, nyrkkeilyä, kiipeilyä, miekkailua, voimistelua, paritanssia ja pakopelejä.

 

Minna harrastaa laskettelua.

Kulttuurirahalla käydään tapahtumissa sekä elokuvissa

Valtaosa kulttuuriedun käytöstä yrityksessämme on pääsylippuhankintoja erilaisiin tapahtumiin, jotka lunastamme R-kioskeista tai Stockmannilta.  Käymme jonkun verran myös leffassa ja osa virikerahastamme kulkeutuu museoihin sekä teatteriesityksiin.

Keväällä kävimme Kiasmassa 🙂

Valinnanvapaus – jokainen voi valita oman harrastuksensa

Yhteenvetona voisi sanoa, että omassa käytössämme kiteytyy liikunta- ja kulttuuriedun tärkein hyöty työntekijälle – valinnanvapaus. Jokainen voi käyttää etua juuri sellaiseen liikuntamuotoon tai kulttuuriharrastukseen, joka on itselle sopivin ja mieluisin. Seurauksena tietenkin on terveempi sekä paremmin voiva ja sen myötä tehokkaampi ja tuottavampi henkilöstö!

Osallistuimme yhdessä juoksukouluun.

Edusta hyötyvät sekä työntekijä että työnantaja

Suomen toiseksi suosituin etu – liikunta- ja kulttuurietu – on työntekijälle niin sanotusti ilmaista rahaa eli siitä ei tarvitse maksaa veroja. Yritykselle etu on verotuksessa vähennyskelpoista. Tutustu liikunta- ja kulttuuriedun verotukseen.

 

Henkilöstöjohtajamme Saara Tikkanen kertoo, miksi Edenred haluaa tukea liikunnan lisäksi myös henkilöstön kulttuuriharrastuksia. ”Meidän tulee muistaa, että ihmisen hyvinvointi on todella kokonaisvaltainen sekä samalla yksilöllinen kokonaisuus. Pelkästään liikuntaan panostaminen ei riitä, jos mielelle ja sosiaalisille suhteille ei saa ravintoa. Olemme yksilöitä, ja se missä toiselle sopii rankka hikirääkki, toiselle toimii parhaiten oopperakäynti. Näen todella tärkeäksi, että työnantaja kannustaa myös tällaisiin virikkeisiin työajan jälkeen – mikä on sen palauttavampaa kuin mennä vaikkapa leffaan tai taidenäyttelyyn hektisen työpäivän päätteeksi.”

 

 

Lue lisää liikunta- ja kultuuriedusta

8.11.18

(Työ)hyvinvointi rakennetaan (työ)arjessa

Millainen taukokulttuuri teillä vallitsee?

Lue lisää
Saara Tikkanen
9.12.19

Meet Edenred people - IT team member Liam developes our services with people values at heart

I am Liam and I come from Vietnam. I came to Finland to study IT in Metropolia in August 2015. What got me interested in Edenred as an employer was a nice atmosphere, a nice office, and colleagues. I started as a testing trainee in October 2015. One big plus is the benefits at Edenred.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.