Vapaus Bikes

Pyöräily liikuttaa yhä useampaa

Ilmojen lämmetessä huomaa, miten kaupunkien katukuvat täyttyvät pyörällä matkaansa taittavista ihmisistä. Tämä ilmiö ei kuitenkaan liity pelkästään kesän saapumiseen, sillä pyöräileminen on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan ja esimerkiksi uudenlaiset vaihtoehdot, kuten sähköpyörät ja pyörien vuokraaminen, ovat saaneet yhä useamman kiinnostumaan pyörällä liikkumisesta. Koska pyöriä on mahdollista vuokrata myös Edenredin virike-etua hyödyntämällä, päätimme pyöräilytrendistä kiinnostuneina käydä haastattelemassa verkostomme erästä kumppania, Vapaus Bikesin toimitusjohtajaa Mikko Ampujaa.


 

Millaisia havaintoja olet tehnyt pyöräilyn suosioon liittyen?

 

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten pyöräilyn suosio kasvaa jatkuvasti ja miten sellaisetkin ihmisryhmät, joiden aikaisemmin ajateltiin olevan esimerkiksi autokeskeisiä, ovat löytäneet pyöräilyn pariin. Ihmisillä on joskus ollut hassuja näkemyksiä siitä, millaisia pyöräilijät ovat, mutta enää ei voi ajatella, että pyöräilijä olisi tietynlainen. Joukosta löytyy aivan kaikenlaisia ihmisiä yritysjohtajista opiskelijoihin.

 

Pyörien vuokraamisesta on tullut selkeä trendi. Mistä luulet tämän johtuvan?

 

Lähtökohta on se, että kaikkiin asioihin, mitä omistamme, liittyy aina huolenpidon taakka. Se ei kovinkaan monelle arkipyöräilijälle ole se juttu, koska pyöräilystä halutaan nauttia. Ihmiset pitävät siitä, että pyörä on jatkuvasti hyvässä kunnossa ja että sillä on hyvä ajaa. Pyörän vuokraaminen tarjoaa tähän ratkaisun.

 

Sähköpyöriä näkee nykyään yhä enemmän katukuvassa. Millainen menopeli sähköpyörä oikein on?

 

Sähköpyörällä tarkoitetaan sähköavusteista pyörää, joka helpottaa polkemista 25 km/h asti. Sähköpyörän hyvä puoli on ehdottomasti se, että pidempääkään matkaa pyöräillessä ei heti tule hiki. Siksi käytän itse sähköpyörää työmatkoihin ja käydessäni asiakkaiden luona. Jos olisin jo viime talvena omistanut sähköpyörän, olisin varmasti pyöräillyt silloinkin, kun satoi lunta. Sähköpyörä on erinomainen liikkumisväline myös talvella.

 

Vapaus Bikesin toimitusjohtaja Mikko Ampuja kulkee työmatkansa sähköpyörällä.

 

 

Miksi ihmisten kannattaisi pyöräillä?

 

Pyörä on sellainen kapistus, että siihen paketoituu todella paljon hyvää. Pyöräily on ensinnäkin hyväksi terveydelle. Jos aamulla saapuu pyöräillen töihin ja käy päivän aikana esimerkiksi kerran asiakkaan luona pyörällä, voi jo saada täyteen terveyden kannalta tarpeellisen fyysisen aktiivisuuden määrän. Toisaalta siinä säästää myös aikaa, sillä lyhyet siirtymät kaupunkialueella tapahtuvat nopeimmin juuri pyörällä. Itselleni on esimerkiksi tullut pyörällä liikkuessa sellainen positiivinen ongelma, että olen joka paikassa ajoissa.

 

Miten itse kiinnostuit pyörämarkkinasta ja miten idea Vapaus Bikesiin syntyi?

 

Hyppäsin viime vuonna pois palkkatöistä ja jäin pohtimaan mitä haluaisin lähteä tekemään. Pyöräilyyn liittyvät jutut ovat olleet jo aika pitkäänkin ajatuksissa ja oikeastaan ensimmäinen hetki, jolloin tosissani aloin kiinnostua pyörämarkkinasta, oli silloin kun ystäväni neljä vuotta sitten osti itselleen sähköpyörän. Hän oli siitä todella innoissaan ja kertoi kulkevansa sillä myös työmatkatkansa. Aluksi ajattelin, että sähköpyörissä ei ole mitään järkeä, mutta sitten tajusin, että tämähän on mielenkiintoinen uusi juttu, joka muuttaa markkinaa.

 

Toisaalta ideaan vaikutti myös selkeä havainto siitä, miten pyörät ovat toimialana vielä hyvin perinteinen siinä mielessä, että ihmiset ostavat pyöränsä kivijalkakaupasta. Halusimme lähteä bisnekseen vahvemmin palvelu edellä ja tarjota kokonaisvaltaista palvelua pelkän polkupyörän sijaan.

 

Miten palvelunne toimii ja miten virike-etua voi hyödyntää pyörän vuokraamiseen?

 

Vapaus Bikesin idea perustuu sille, että haluamme tehdä pyöräilystä helpompaa yrityksille ja yritysten työntekijöille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tarjoamme asiakkaillemme laadukkaat fillarit ja huolehdimme niiden kausihuollosta. Huolto tehdään kaksi kertaa vuodessa: keväällä varmistetaan, että pyörät ovat valmiina kesäkautta varten ja syksyllä taas vaihdamme talvirenkaat alle. Näin pyöräilykauteen ei tule keskeytystä.

 

Virike-edun hyödyntäminen tapahtuu meillä siten, että sovimme aluksi yrityksen kanssa henkilöstön tarpeisiin sopivista pyörämalleista sekä hintahaarukasta, minkä jälkeen yrityksen työntekijät voivat halutessaan hyödyntää virike-etuaan valittujen pyörien vuokraamiseen.

 

Lopuksi, mitä vinkkejä haluaisit antaa pyöräilijöille?

 

Ensinnäkin oman fillarin säännöllisestä huoltamisesta kannattaa pitää kiinni. Tällöin on mahdollista välttyä ikäviltä yllätyksiltä ja voi keskittyä nimenomaan pyöräilystä nauttimiseen.  Pyöräilyä aloittaessa on lisäksi järkevää rauhassa tutustua reittivaihtoehtoihin ja valita niistä itselle sopivin. Huono reittivalinta voi etenkin kiireessä tehdä kulkemisesta epämiellyttävää. Kolmantena asiana voisin mainita pyöräilijän multityökalun, jota kannattaa pyöräillessä pitää mukana. Se sisältää kaikki pyörän säätöön tarvittavat välineet.

 

Tutustu myös muihin verkostomme pyöränvuokrausyrityksiin käyttöpaikkahakumme avulla. Jos toivomaasi paikkaa ei vielä löydy verkostostamme, vinkkaa siitä meille täällä, niin otamme yritykseen yhteyttä.

Lisätietoa virike-edusta

Virkistäviä pyöräilyhetkiä!

27.11.17

Liikkumalla kevyempi mieli

Liikunta ei ole pelkkä vapaa-ajan ilo vaan sillä on suuri vaikutus myös työssä jaksamiseen.

Lue lisää
Virike-etu
2.02.18

Kestävä liikkuminen on kaikille kannattavaa

Joukkoliikenteen käyttäjä liikkuu autoilijaa enemmän ottamalla keskimäärin jopa 2 000 askelta enemmän päivässä.

Lue lisää
Matkustatko paljon kaukoliikenteen junilla?

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.