Henkilöstöetujen maksuvälineet: seteli, kortti vai mobiili?

Edenredin työsuhde-edut kehittyvät vauhdilla yhä käyttäjäystävällisemmiksi. Perinteisten paperisten lounas- ja Virikeseteleiden rinnalle on digitalisaation myötä luotu myös kätevä työsuhde-etujen maksukortti ja moderneja mobiiliratkaisuja.

Työsuhde-edut toimivat näppärästi myös mobiilisti

Edenredin korttien käyttäjät voivat ilman erillistä veloitusta maksaa lounaitaan sekä liikunta- ja kulttuuripalveluita mobiililaitteillaan. Tähän on useita eri vaihtoehtoja: Edenredin oma Edenred Pay MyEdenred-sovelluksella, Apple Pay ja Google Pay. Apple Pay ja Google Pay toimivat mobiililaitteella kuten kännykällä tai älykellolla.

Helpot, kätevät ja turvalliset mobiilimaksutavat ovat yhä useampien työsuhde-eduistaan nauttivien työntekijöiden mieleen. Digitaaliset edut kulkevat aina mukana älylaitteissa.

Perinteiset setelit ovat edelleen monien mieleen

Tutuilla paperisilla seteleillä on edelleen vankka asema henkilöstöetujen maksuvälineenä. Yritykset voivat tilata ne kätevästi nippuna ja jakaa työntekijöille. Näin työnantajan tulee vain pitää palkkahallintoa varten kirjaa siitä, kuinka paljon seteleitä jokaiselle työntekijälle on annettu. Näin Lounarit ja Virikesetelit kulkevat mukana käyttäjien lompakossa.

Kortti- ja mobiiliratkaisu on käyttäjäystävällinen

Korttiratkaisulla on monia etuja verrattuna seteleihin. Niiden hallinnointi tapahtuu verkossa, mistä työnantaja saa tarvittavat raportit suoraan palkkahallintoon. Hallinnoijan ei tarvitse pitää kirjanpitoa siitä, kenelle ja minkä verran seteleitä on annettu. Edun jakelu tapahtuu sähköisesti ja se voidaan automatisoida käyttäjille niin, että hallinnoija käy ainoastaan hyväksymässä työntekijöiden kortti- ja saldotilaukset.

Jokaisen Edenred-kortin käyttäjän kannattaa ladata älypuhelimeensa MyEdenred-sovellus. Sovellus näyttää kätevästi sekä maksutapahtumat että jäljellä olevat etusaldot.

Edenred-korteilla on automaattisesti kaksi tiliä. Jos vaikkapa lounasetua henkilöstölleen tarjoavassa yrityksessä päätetään ottaa jossain vaiheessa käyttöön myös liikunta- ja kulttuurietu (tai halutaan esimerkiksi antaa henkilöstölle joululahjaksi liikunta- ja kulttuurirahaa), voidaan toiselle tilille ladata verkossa saldoa kätevästi ilman erillistä tilin käyttöönottoa. Käyttämätön tili ei tietenkään maksa mitään.

Rahanarvoiset työsuhde-edut kannattaa käyttää kokonaan

Korttitilille ladattu Virikesaldo on aina voimassa kaksi vuotta lataushetkestä. Mikäli työntekijä ei kahden vuoden aikana käytä etuaan, käyttämätön saldo palautuu yritykselle. Tällöin työnantajan rahaa ei jää lojumaan henkilöstön pöytälaatikoihin, toisin kuin käyttämättömien paperisten etuseteleiden kohdalla. Liikunta- ja kulttuurietuseteleitä eli Virikeseteleitä jää valitettavasti käyttämättä huolimatta siitä, että ne ovat voimassa 1-2 vuotta.

Käyttäjälle korttiratkaisun suurimpia etuja ovat mobiilimaksumahdollisuuden lisäksi se, että saldoa ja omaa edun käyttöä voi seurata kätevästi MyEdenred-sovelluksesta. Lisäksi on käyttäjän etu, että kortilta veloitetaan juuri lounaan tai ostetun palvelun hinnan verran. Jos lounas maksaa 8 euroa ja käytössä on 10 euron lounasseteli, menee kaksi euroa hukkaan paperisella setelillä maksettaessa. Kortilla tai mobiilisti maksettaessa tililtä veloitetaan tasan lounaan hinta eli 8 €.

Valitse yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopiva eturatkaisu

Kaikilla henkilöstöetujen maksuvaihtoehdoilla on omat hyvät puolensa. Yrityksen kannattaakin mahdollisuuksien mukaan myös kysyä henkilöstöltä, mikä vaihtoehdoista olisi heille mieluisin – seteli vai kortti, jonka mukana tarjoamme automaattisesti mobiiliratkaisun.

Lue lisää lounasedusta

Lue lisää Virike-edusta

Tietoa henkilöstöetujen verotuksesta

30.06.21

Lounassetelin 45-vuotinen historia: käytetyistä elokuvalipuista lähimaksamiseen mobiililla

Lounasetu on Suomen suosituin työsuhde-etu. Tutustu Edenred Lounarin historiaan!

Lue lisää
Lounassetelin historia: käytetyistä elokuvalipuista lähimaksamiseen mobiililla
12.05.21

”Työmatkaetu parhaimmillaan” – Whimin voi maksaa helposti Edenredin työmatkaedulla

Edenred Finland ja liikkumissovellus Whimin kehittänyt MaaS Global ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Edenredin työmatkaetu käy maksutapana Whim-sovelluksessa.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.