Tauolla aluehallintoviraston kanssa

Tauolla aluehallintoviraston kanssa

Hei Juha-Pekka! Mukavaa, että sinulta löytyi aikaa lähteä tauolle kanssamme tänään. Teillä ilmeisesti käytetään Edenredin tuotteita? Millaisia etuja tarjoatte työntekijöillenne?

– Hei vaan! Tarjoamme tällä hetkellä meillä Etelä-Suomen aluehallintovirastossa työntekijöillemme Edenred -kortin (Ticket Duo). Se kattaa sekä lounas- että virike-edun. Myös muissa aluehallintovirastoissa on virinnyt kiinnostusta korttiin ja 1.1.2018 se otetaan käyttöön Lapin aluehallintovirastossa.

 

 

Kuinka päädyitte juuri näihin etuihin?

– Otimme aluksi käyttöön pelkän lounasedun vuonna 2013. Meillä on paljon liikkuvaa henkilöstöä, joten on kätevää, että etua voi käyttää muuallakin kuin työpaikalla. Lounasedun lisäksi halusimme mahdollistaa myös vapaa-ajan aktiviteetteja, joten otimme virike-edun käyttöön vuonna 2015. Nämä edut yhdistävä kortti on kätevä valinta, kun palvelut löytyvät samasta kortista.

 

Totta! Kuinka moni työntekijöistänne käyttää etua?

– Noin 90 prosenttia työntekijöistämme on ottanut edun vastaan. 60 prosenttia käyttää etuja aktiivisesti joka kuukausi. Edut ovat olleet siis kovassa käytössä, etenkin lounaan osalta. Tarjoamme etuja kaikille työntekijöille palvelussuhteen laadusta riippumatta. Virike-edun meillä saa, jos ollut palvelussuhteessa vähintään 4 kk.

 

Onko eduista tullut jonkinlaista palautetta?

– Eduista on tullut kehuja. Lounasetua on helppo hyödyntää niin liikkuvassa työssä kuin työpaikan ruokalassa. Se on myös mahdollistanut ulkona syömisen lounasravintolan ulkopuolella, esimerkiksi työpaikan lähellä sijaitsevissa ravintoloissa. Olen myös kuullut, että se on toiminut yhdistävänä tekijänä vapaa-ajalla, kun osa työntekijöistä on käynyt yhdessä leffassa.

 

Kiva juttu. Minkä takia tällaiset edut ovat teille tärkeitä? Koetko, että ne lisäävät työhyvinvointia?

– Edut lisäävät työhyvinvointia paljonkin. Toki myös muut tekijät, kuten hyvä johtaminen ja mielekäs työ ovat osa työhyvinvointia, mutta koen, että edut ovat yksi tärkeä tekijä. On tärkeää, että työntekijöille tarjotaan mahdollisuus syödä hyvin. Virikepuolella on hienoa, että edun voi käyttää joko liikuntaan tai kulttuuriin – tai vaikka molempiin. Tällaiset edut ovat mielestäni hyvä ele ja tärkeä tuki työnantajalta.

 

Se on aivan totta. Kiitos paljon virkistävästä tauosta!

 

Tietoa asiakkaasta:

AVI: Etelä-Suomi

Toimiala: valtionhallinto

Henkilöstön määrä: 550

Käytössä olevat Edenredin tuotteet: Edenred -kortti (Ticket Duo)

 

Lue, kuinka lisätä työhyvinvointia henkilöstöeduilla ›

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.