Nauti lounasedustasi ja tee vastuullisia arjen valintoja

Haluamme kannustaa Edenredin eduista nauttivia vastuulliseen arkeen. Jos kaikki puoli miljoonaa etujemme käyttäjää ajattelevat ympäristöä päivittäisissä valinnoissaan, teemme yhdessä valtavasti vastuullisuustekoja ympäri Suomen. Ota siis sekä oma että luonnon hyvinvointi huomioon lounasedusta nauttiessasi – yhdessä olemme enemmän!
 

Kolme helppoa arjen tekoa – nauti Edenredin lounasedusta vastuullisesti:

 

1. Suosi kasvispainotteisia lounaita

Edenred Lounari on suosittu lounasetumme, jolla saat ravitsevia taukoja työpäiviisi. Kasvispainoitteisen ruokavalion suosio kasvaa jatkuvasti ja trendi on tullut jäädäkseen.

Valitse värikkäitä, runsaasti kasviksia sisältäviä lounasannoksia. Kasvispainotteisella ruokavaliolla on paljon terveyshyötyjä, sillä se auttaa esimerkiksi hillitsemään verenpainetta ja pitämään kolesterolin kurissa.*
 

2. Minimoi ruokahävikki kotona ja lounasravintolassa

Ruokahävikki on roskiin päätyvää syömäkelpoista ruokaa. Hävikkiä voidaan välttää hyvällä suunnittelulla ja ennnakoinnilla. Suomessa heitetään ruokaa roskiin noin 20–25 kiloa henkilöä kohden vuodessa, mikä on paitsi ruoan, myös luonnonvarojen ja rahan tuhlausta. Yhteensä 100 miljoonaa kiloa poisheitettyä ruokaa on hurja määrä, jota voimme helposti vähentää kiinnittämällä enemmän huomiota kauppaostoksiin ja ruoanlaittoon.**

Hävikkiä syntyy valitettavan paljon myös ravintola-alalla ja muissa ravitsemuspalveluissa, joissa ruokaa päätyy roskiin noin 61 miljoonaa kiloa vuodessa. Tarjoiluhävikki on linjastoilta pois heitettyä ruokaa. Lisäksi hävikkiä syntyy tähteistä ja ruoanlaiton yhteydessä.** Hyödyntäessäsi lounasetuasi lounasravintolan seisovassa pöydässä, otathan lautasellesi vain sen mitä syöt. Seisovasta pöydästä ruokaa saa nimittäin hakea lisää!

Lounasetu käy maksuvälineenä myös monissa ruokakaupoissa. Voit omalta osaltasi vähentää hävikkiä hyödyntämällä kauppojen tarjoamia alennuksia esimerkiksi sushibaarien ja tuoretiskien antimiin. Näin sekä luonto että lompakko kiittävät.
 

3. Valitse lautasellesi kotimaisia, sesongin raaka-aineita

Suomen neljä vuodenaikaa vaikuttavat raaka-aineiden laatuun, makuun, saatavuuteen ja hintaan. Kun valitset lautasellesi jokaisen vuodenajan parhaita kasviksia ja hedelmiä, syöt monipuolisemmin ja terveellisemmin. Samalla testaat uusia makuja ja saat ruokavalioosi vaihtelua.

Kausiruokailu on myös kestävä valinta, sillä sesongin raaka-aineiden tuotanto vaatii vähemmän energiaa ja lannoitteita.*** Sesongit huomioimalla nautit herkullisia ja ympäristöystävällisiä aterioita sekä pienennät hiilijalanjälkeäsi.
 

Toteutamme kestävää kehitystä sekä suurin että pienin askelin

 
Kestävän kehityksen arvot ohjaavat Edenredin jokapäiväistä toimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Vastuullisuus tarkoittaa meille sekä pieniä päivittäisiä tekoja että maailmanlaajuisia vastuullisuus- ja hyväntekeväisyyshankkeita.

Yhdessä kymmenien tuhansien kumppaneidemme kanssa luomme parempaa arkea puolelle miljoonalle työntekijälle Suomessa. Samalla tuemme kestävää kehitystä, kannustamme terveellisiin elämäntapoihin sekä lisäämme kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Arvot ja vastuullisuus ›

Edenred Lounari › Edenred yrityksenä ›

Lähteet:

* Ravitsemuspassi (28.12.2021)
** Hävikkiviikko (28.12.2021)
*** Ruokatieto (28.12.2021)

19.05.21

Lounasetu käy myös ruokakaupoissa

Take away -trendi kasvaa Suomessa jatkuvasti, ja lounaita napataankin yhä enemmän mukaan syötäväksi.

Lue lisää
23.11.21

Työsuhde-etujen maksurajat vuonna 2022

Verottaja on vahvistanut ravintoedun maksurajat vuodelle 2022. Lounaan miniarvo on 7,15 € ja maksimiarvo 11,30 €.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.