Tauon Paikka 1

Vireystilan ylläpitoa FitWood-puolapuiden avulla

 

Sekä henkinen että fyysinen työhyvinvointi on meillä Edenredillä hyvin tärkeää ja haluamme sen heijastuvan työntekijöistä toimintaamme yrityksenä. Heinäkuussa toimistolta saattoikin kuulua hämmästyksen ja innostuksen hihkaisuja, kun FitWoodin puolapuut rantautuivat Edenredille. Toimistolaisten innostuneiden reaktioiden valossa päätimme raportoida uudistuneen taukojumppakaluston käyttökokemuksesta. Lue lisää alta, millaisia ajatuksia puolapuut Edenrediläisissä herättivät!

 


 

Taukojumppa osana työpäivää

 
Toimistotyön luonteen vuoksi säännöllinen liikunta on tärkeää. Hyötyliikunta onkin Edenrediläisille tuttu sana, saavutaanhan kahdeksassa kerroksessa sijaitsevaan toimistoon myös portaita käyttäen. Osalle työntekijöistä on tullut jokapäiväiseksi tavaksi kävellä tai juosta portaat työpäivän aikana ainakin kertaalleen. Myös työergonomian laatua valvotaan säännöllisin väliajoin ja jumppakepit ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa, mutta nyt FitWoodin tuoreella lisäyksellä kehon pitäminen liikkeessä on asetettu täysin uudelle tasolle.

 

 

Tarkoin harkittu valinta ja asettelu

 
Taukojumppavälineistön valinnassa päädyttiin hylkäämään perinteiset puolapuut. Ratkaisun täytyi istua toimistomme sisustukseen, olla helposti saatavilla ja tarjota sopivasti haastetta niin heikommille kuin huippukuntoisillekin. Kriteereinä olivat tyylikkyys ja monipuolisuus, jotka raatimme mielestä yhdistyivät täydellisesti kotimaisissa FitWood Trollstigen -puolapuissa — etenkin voimistelurenkaisiin yhdistettynä.

Puolapuiden korkeuden (220 cm) vuoksi asennuspaikan valinnassa oli oltava tarkkana, ettei harjoitellessa esimerkiksi pää osu katonrajassa oleviin valaisimiin tai putkistoihin. Samalla seinärakenteiden on oltava tarpeeksi vankkoja kannattelemaan sekä puolapuita että käyttäjän painoa. Puolapuiden ympärillä oli oltava tarpeeksi tilaa monipuoliseen jumppailuun, mutta kuitenkin sellaisessa paikassa, mikä ei häiritsisi toimistolaisia. Lopulliseksi paikaksi valikoitui koko henkilöstön palavereihin ja yleiseen oleskeluun tarkoitettu Sky Bar, jonne puolapuut oli mahdollista sijoittaa avoimeen sekä tilavaan ympäristöön.

 


Ihanteellinen sijainti puolapuille löytyi avarasta Sky Barista.

 

Positiivinen vastaanotto

 
Vaikka puolapuut ovat olleet käytössä vasta reilun kuukauden, ne on otettu ilomielin vastaan. Varsinkin iltapäivän tunteina puolapuilla näkee tuon tuostakin toimistokansaa jumppaamassa. Henkilöstön kesken otetaan mittaa niin roikkumisajoista kuin leuanvedoistakin.

Erityisesti kyseiset leuanvedot ovat säännöllisen harjoittelun lomassa parantuneet. On hienoa huomata, että puolapuiden asennuksesta alkaen kerralla suoritettavien toistojen lukumäärä on kasvanut moninkertaisesti, kertoo asiakkuusvastaavamme Tom. HR-johtajamme Saara puolestaan on leikkimielisesti haastanut koko henkilöstön suoriutumaan ainakin muutaman leuan vetämisestä vuoden loppuun mennessä! Osalla haasteen toteuttamisessa auttaa vastuskuminauha, jolla jopa sen ensimmäisen leuan vetämistä voi harjoitella kevennettynä.

Hyvin valittu sijainti sekä puolapuiden linjakas ulkomuoto houkuttelee harjoittelemaan. Näillä reippaillessa muistuvat mieleen ala-asteaikojen liikuntatuntien voimistelutuokiot, hymyilee assistenttimme Paula.

 


Infra ja Security Manager Olli demonstroimassa monipuolista puolapuilla reippailua.

 

Lihakset kiittävät ja ajatus kulkee taas. Suurkiitokset FitWoodille mahtavasta lisästä toimistomme sisustukseen ja taukoliikuntaan!

 

Lisätietoa FitWoodista löydät osoitteessa fitwood.com. Edenrediläisten taidonnäytteitä ja hyvinvointivinkkejä puolapuissa sekä muuta arkea ja juhlaamme pääset seuraamaan Instagramissa @edenredfinland.

 

Teksti: Paula Rynty

27.11.17

Liikkumalla kevyempi mieli

Liikunta ei ole pelkkä vapaa-ajan ilo vaan sillä on suuri vaikutus myös työssä jaksamiseen.

Lue lisää
Virike-etu
14.11.17

Aikatauluta mikrotauot osaksi työpäivääsi

Jokainen ottaa viimekädessä vastuun itsestään, mutta työympäristö on silti työnantajan velvollisuus.

Lue lisää
Aikatauluta mikrotauot osaksi työpäivääsi

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.