Apple Pay – usein kysytyt kysymykset

Käyttöönotto

Mikä on Apple Pay?

Apple Pay mahdollistaa iPhonen, Apple Watchin tai iPadisi käyttämisen maksuvälineenä maksaessasi lounaasi tai virike-etusi samoin ehdoin kuin Edenred-kortilla.

Mitkä ovat yhteensopivia laitteita lounas- tai virike-edun maksamiseksi Apple Paylla?

Edenred maksuja voit tehdä iPhonella ja Apple Watchilla. Apple Pay on saatavilla seuraaville laitteille: iPhone X, iPhone 8 & 8 Plus, iPhone 7 & 7 Plus, iPhone 6s & 6s Plus, iPhone 6 & 6 Plus, iPhone SE, iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 3 & iPad mini 4, Apple Watch, MacBook Pro with Touch ID.

Miten otan käyttöön Apple Payn ja maksaako se jotain?

Apple Pay on saatavilla veloituksetta ja ilman tilaamista kaikille Edenred-kortin käyttäjille. Käyttääksesi Apple Payta, sinulla pitää olla yhteensopiva laite sekä kortti rekisteröitynä “Wallet” appsissa iPhonessa / asetuksissa “Settings” iPadissa tai “Watch” appsissa Apple Watchisssasi. (ks. yhteensopivat laitteet edellisestä kysymyksestä).

Mitkä Edenredin kortit voin liittää Apple Payhin?

Tällä hetkellä Apple Payhin voi liittää Edenred-kortin. Edenredin lounas- ja virikekorteissa (ent. Ticket Virike) lukee etupuolella “Lounas” tai “Virike”, eikä näitä kortteja voi lisätä Apple Payhin.

Minulla on jo toinen maksukortti rekisteröitynä Apple Payssa. Voinko lisätä silloin myös Edenredin korttini Apple Payhin?

Kyllä. Sinulla voi olla useita maksukortteja Apple Payssa. Voit itse määrittää mikä korteistasi on ensisijainen maksukorttisi. Voit valita maksutapahtuman alussa myös jonkin toisista korteistasi, mikäli sinulla on rekisteröitynä useita maksukortteja Apple Payssa.

Voiko Apple Payssa olla Edenred-kortin lisäksi muita kortteja samaan aikaan?

Kyllä, Wallet sovelluksessa voi olla 8 eri korttia. Lisäksi Edenredin kortin voi laittaa neljään laitteeseen esim. kahteen iPhoneen ja kahteen Apple Watchiin, jos niin monta laitetta sattuu kortinhaltijalla olemaan.

Miten voin rekisteröidä Edenred-korttini Apple Payhin omalla iPhonellani?

Avaa “Wallet” sovellus, klikkaa “Lisää kortti” ja “Seuraava”. Tämän jälkeen syötä käsin korttisi numero (16 numeroa) ja nimesi, korttisi vanhenemisajankohta (kk/vv) sekä turvakoodi (kolminumeroinen koodi kortin kääntöpuolella). Lue käyttöehdot ja hyväksy käyttöehdot.

Pakollisen vahvistuskoodin saadaksesi valitse seuraavaksi myedenred.fi palveluun kirjattu sähköpostiosoitteesi, jolloin saat sähköpostiisi vahvistuskoodin. Vaihtoehtoisesti voit soittaa Edenredin asiakaspalveluun (09) 7594 2848 (pvm/mpm).

Miten voin rekisteröidä Apple Watchillani oman Edenred-korttini Apple Payhin?

Kun kortti on rekisteröity ensin iPhonen “Wallet” sovelluksessa, ota Apple Watch valmiiksi ja avaa lukitus.

  1. Avaa “Watch” sovellus Apple Watchissa ja valitse “Wallet ja Apple Pay”
  2. Valitse näytöltä “Lisää” Ticket Duo -kortin/Edenred-kortin vierestä.
  3. Syötä kortin kääntöpuolella oleva turvakoodi (kolminumeroinen) ja valitse “Seuraava”. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Tämän jälkeen voit valita vastaanotatko vahvistuskoodin myedenred.fi palveluun antamaasi sähköpostiosoitteeseen, tai soita Edenredin asiakaspalveluumme (09) 7594 2848 (pvm/mpm).

Maksaminen

Missä voin käyttää Apple Payta?

Käyttöpaikkaverkosto on sama kuin Edenred-kortilla. Voit käyttää Apple Payta kaikissa Edenredin kumppaniverkostoon kuuluvissa paikoissa, joissa on lähimaksuja (NFC) vastaanottava maksupääte.

Allekirjoitetaanko Apple Pay maksut?

Kyllä, allekirjoituskuitti tulostuu. Mikäli uusinta päivitystä ei ole tehty maksupäätetoimittajalta, niin niissä tapauksissa kuitti voi jäädä tulostumatta.

Mitkä ovat Apple Payn ja lähimaksun maksurajat?

Maksurajat ovat samat kuin Edenred-kortilla. Verohallinto määrittää lounasedulle vuosittaiset maksurajat; löydät tämän vuoden maksurajat täältä.

Ovatko lounasedun tai virike-edun maksamiseen Apple Paylla vastaavat säännöt voimassa kuin maksettaessa Edenred-kortilla?

Apple Paylla maksettaessa puhelimesi on vaihtoehtoinen maksuväline, joka mahdollistaa sinun käyttää lounas- tai virike-etuasi. Säännöt ovat kuitenkin samat riippumatta siitä maksatko Apple Payhin rekisteröidyllä kortilla vai fyysisellä kortilla. Esimerkiksi kuitti tulee allekirjoittaa, käytettävä etu on aina henkilökohtaiseen käyttöön ja voit ostaa yhden lounaan per 6 tunnin työjakso.

Tarvitsenko PIN-/lukituskoodia Apple Paylla maksamiseen?

Suosittelemme Apple Paylla maksettaessa käyttämään sormenjälkitunnistusta (Touch ID), joka takaa korkean tason turvallisuuden. iPhone X -mallissa on myös kasvojentunnistus (FaceID) maksujen hyväksyntään. Mikäli tämä tunnistus tapa ei ole jostain syystä mahdollinen, voit aina syöttää iPhoneen PIN-/lukituskoodin.

Miten voin seurata maksutapahtumiani Apple Payssa?

Maksutapahtumat jotka teet Apple Payssa näkyvät “Wallet” tilitapahtumat osiossa, MyEdenred-sovelluksessa tai myedenred.fi sivullasi samalla tavoin kuin olisi tehnyt ostoksesi Ticket Duo -kortilla tai Edenred-kortilla.

Muita kysymyksiä

Olen kadottanut iPhoneni / iPhoneni on varastettu

Siirry selaimella osoitteeseen www.icloud.com ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.  Käytä “Etsi iPhoneni” (Find my iPhone) toimintoa, jolla voit poistaa kaikki rekisteröidyt kortit Apple Paysta. Tämän jälkeen sinun iPhone/ iPad / Apple Watch / MacBook Pro -laitetta ei voida enää käyttää maksamiseen.

Mihin minun tulee ottaa yhteyttä ongelmatapauksissa? 
  • Laite: missä tahansa Apple-laitteeseen, Wallet-sovellukseen tai iCloudiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Appleen.
  • Kortti: missä tahansa Edenred-kortin rekisteröintiin tai Apple Payn Edenred-kortin maksutapahtumiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme, joka on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.00.