Google Pay™ – usein
kysyttyjä kysymyksiä

 

Mikä Google Pay on?

Google Pay on Android-mobiililaitteella tehtävä helppo ja turvallinen lähimaksutapa. Se mahdollistaa Edenred-kortin lisäämisen mobiililaitteeseen digitaaliseen muotoon. Lisättyäsi Edenred-kortin Google Payhin, voit maksaa Android-mobiililaitteellasi lähimaksulla asettamalla sen lähelle maksupäätettä.

Mitkä Edenredin kortit voin liittää Google Payhin?

Tällä hetkellä Google Payhin voi liittää Edenred-kortin sekä Ticket Duo -kortin. Huomaathan, että uudet Lounas- ja Virike-etukortit (kortissa lukee ”Lounas” tai ”Virike”) ovat ulkonäöltään lähes samallaisia kuin Edenred-kortti. Kyseisiä kortteja ei valitettavasti voi lisätä Google Payhin.

Missä laitteissa voin käyttää Google Payta ja maksaako se jotain?

Google Pay on saatavilla veloituksetta ja ilman tilaamista kaikissa Android älypuhelimissa ja tableteissa (esim. Samsung, Sony, HTC, LG, Google), joissa on Android Lollipop 5.0 tai uudempi. Jotta voit tehdä lähimaksuja Google Paylla, tulee laitteen tukea NFC (Near Field Communication) -ominaisuutta. Voit tarkistaa NFC-tuen laitteesi asetuksista.

Missä voin käyttää Google Payta?

Voit käyttää Google Payta kaikissa Edenredin kumppaniverkostoon kuuluvissa paikoissa, joissa on lähimaksuja (NFC) vastaanottava maksupääte. Tarkistathan, että Edenred-kortissasi on lähimaksuikoni. Voit etsiä käyttökohteita käyttöpaikkahaustamme.

Miten otan Google Payn käyttöön?
Näin aktivoit Google Payn
 1. Lataa Google Pay Google Play™-kaupasta.
 2. Avaa sovellus ja valitse ”Lisää kortti”.
 3. Vie Edenred-kortti kuvausalueeseen ja odota, että sovellus tunnistaa kortin. Vaihtoehtoisesti, voit myös lisätä kortin manuaalisesti.
 4. Täytä loput tiedot ja tarkista, että korttisi kaikki tiedot ovat oikein.
 5. Lue ja hyväksy Edenred-kortin käyttöehdot.
 6. Valitse vahvistustapa ja odota vahvistuskoodin saapumista MyEdenredissä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.
 7. Syötä sähköpostiisi saapunut vahvistuskoodi sovellukseen.
 8. Edenred-korttisi on nyt valmis käytettäväksi Google Payssa.

 

error_outline

Saat Google Payn aktivointisähköpostit samaan osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut MyEdenredin yhteystietoihin. Jos et saa vahvistusviestiä, vaihda sähköpostiosoite MyEdenredissä (profiili – yhteystiedot), odota 15 min ja yritä uudelleen.
Miksen saa Edenred-korttiani lisättyä Google Payhin?

Tarkista, että korttisi on aktivoitu MyEdenredissä. Lataa Kortinhaltijan opas täältä. Varmista myös, että laitteesi on yhdistetty internetiin.

Jos et saa sähköpostivahvistusta aktivoinnista, katso seuraava kohta.

Tarkista myös, että:

 • sinulla on Androidin Google Payta tukeva versio (Lollipop 5.0 tai uudempi)
 • syöttämäsi korttitiedot ovat oikein
 • korttisi ei ole vanhentunut tai suljettu
 • kortissasi ei lue etupuolella “Virike”, tai “Lounas” – näitä kortteja ei voi lisätä Google Payhin
Miksi en saa sähköpostia aktivoinnista?

Tarkista, että Edenred-korttisi on aktivoitu MyEdenredissä ja sähköpostisi MyEdenredissä on oikein kirjoitettu (profiili – yhteystiedot) ja vahvistettu. Jos et saa aktivointiviestiä, vaihda sähköpostiosoitteesi MyEdenredissä, vahvista sähköpostiosoite, odota 15 min ja koita uudelleen.

Kuinka maksan Google Paylla?
 1. Tarkista asetuksista että NFC on kytketty päälle ja avaa puhelimesi. Appia ei tarvitse avata, jos Edenred-kortti on asetettu ensisijaikseksi maksukortiksi.
 2. Aseta laitteesi lähimaksulukulaitteen lähelle ja odota sinistä ok-merkkiä.
 3. Allekirjoita Verohallinnon vaatima allekirjoituskuitti.
Voiko yhden kortin lisätä useampaan laitteeseen?

Kyllä. Korttisi lisätään automaattisesti Google Payhin kaikissa laitteissasi, joissa on Google Pay applikaatio. Jokaiseen laitteeseen on turvallisuussyistä oma erillinen digitaalinen numero, joka näkyy palveluntarjoajalle maksaessa.

Allekirjoitetaanko Google Pay maksut?

Kyllä, allekirjoituskuitti tulostuu. Mutta jos uusinta päivitystä ei ole tehty maksupäätetoimittajalta, niissä tapauksissa kuitti voi jäädä tulostumatta.

Mitkä ovat Google Payn ja lähimaksun maksurajat?

Maksurajat ovat samat kuin Edenred-kortilla/Ticket Duo -kortilla. Verohallinto määrittää lounasedulle vuosittaiset maksurajat. Katso tämän vuoden maksurajat täältä.

Ovatko vastaavat säännöt lounasedun tai virike-edun maksamiseen voimassa Google Paylla maksettaessa kuin Edenred-kortilla/Ticket Duo -kortilla?

Google Paylla maksettaessa puhelimesi on vaihtoehtoinen maksuväline, joka mahdollistaa sinun käyttää lounas- tai virike-etuasi. Säännöt ovat kuitenkin samat riippumatta siitä maksatko Google Payhin rekisteröidyllä kortilla vai fyysisellä kortilla. Esimerkiksi kuitti tulee allekirjoittaa, käytettävä etu on aina henkilökohtaiseen käyttöön ja voit ostaa yhden lounaan per 6 tunnin työjakso.

Miten voin seurata Google Paylla tehtyjä maksuja?

Sovelluksessa näet 10 viimeisintä tapahtumaa. Jos haluat nähdä lisää, kirjauduthan MyEdenrediin. Maksutapahtumatietojen ollessa ristiriitaisia, ensisijainen tieto löytyy aina MyEdenredistä.

Onko korttini turvassa?

Kyllä, korttisi on turvassa. Maksaessasi ostokset Google Paylla, kortin oikea numero ei välity palveluntarjoajalle. Käytämme virtuaalitilin numeroa suojellaksemme tietojasi. Kun olet tehnyt ostoksen, näet maksuvahvistuksen, joka sisältää maksusuorituksen paikan sekä myyjän nimen ja muut yksityiskohdat. Tämän ansiosta havaitset helposti epäilyttävän ostoksen.

Jos puhelimesi katoaa tai se varastetaan, voit sulkea sen saman tien missä vain, turvata sen uudella salasanalla tai poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot.

Miten toimin, jos minulla on vaikeuksia maksaa Google Payhin lisätyllä kortilla?

Tarkista ensin NFC asetukset. Muista, että NFC:n tulee olla kytketty päälle asetuksista kohdasta ”laitteen liitäntä”. Google Pay applikaation tulee myös olla asetettu oletusmaksutavaksi. Toiseksi, tarkista internetyhteys ja aktivoi mobiilidata. Tämän jälkeen, ennen kuin maksat, klikkaa näyttö päälle. Jos maksusuoritus epäonnistuu, avaa puhelin ja tuo se uudelleen lähemmäs lukijaa.

Mitä tapahtuu jos vaihdan laitetta?

Jos vaihdat tai hankit uuden laitteen, sinun on lisättävä Edenred-kortti uudelleen Google Payhin.

Ennen kuin hävität vanhan puhelimen, varmista, että kortti on poistettu sovelluksesta (ks. ohjeet edellisestä kohdasta)

Miten voin poistaa korttini Google Paysta?
 1. Avaa Google Pay applikaatio
 2. Klikkaa korttia jonka haluat poistaa
 3. Valitse oikean yläkulman menu-valikosta (tunnistat sen kolmesta pisteestä) ”Poista kortti”.

 

Tai

 1. Mene selaimella osoitteeseen payments.google.com
 2. Valitse Maksutavat -valinta
 3. Valitse kortti jonka haluat poistaa
 4. Klikkaa poista ja vahvista poisto
Mitä teen jos puhelimeni häviää?

Varaudu Android-laitteen katoamiseen tarkistamalla, että Paikanna puhelin on päällä, jotta  voit löytää laitteen sen kadotessa. Käyttäessäsi Paikanna puhelin -ominaisuutta, näet puhelimesi sijainnin ja voit estää sen käytön tai poistaa kaiken datan. Paikanna puhelin on oletuksena käytössä Android-laitteilla, joille on kirjauduttu Google-tilillä. Muistathan sallia sijaintipalvelut laitteessasi, jotta voit tarkistaa sen sijainnin ja tarvittaessa estää sen käytön etänä. Tutustu aiheeseen lisää täällä.

Mihin minun tulee ottaa yhteyttä ongelmatapauksissa?
 • Laite: missä tahansa Android-laitteeseen tai Android-sovellukseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Googleen.
 • Kortti: missä tahansa Ticket Duo -kortin/Edenred-kortin rekisteröintiin tai Google Payn Ticket Duo/Edenred-kortin maksutapahtumiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme.

 

Google Pay ja Google Play ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.