Google Paylla maksat
lounaita, liikuntaa ja kulttuuria

Google Paylla maksat
lounaita, liikuntaa ja kulttuuria

get_app

Lataa Google Pay™ -sovellus

Android-puhelimeesi

credit_card

Avaa MyEdenred-sovellus

ja paina ”Lisää korttini Google payhin”

check_circle

Seuraa ohjeita

Olet nyt valmis maksamaan Google Paylla!

Google Pay – turvallinen ja helppo lähimaksutapa mobiililaitteessasi

Google Pay™ on Android-mobiililaitteella tehtävä helppo ja turvallinen lähimaksutapa. Se mahdollistaa Edenred-kortin lisäämisen mobiililaitteeseen digitaaliseen muotoon. Google Pay toimii kaikkialla, jossa Edenred-kortti sekä lähimaksaminen toimivat.

Voit lisätä Edenred-korttisi Google Payhin näin:

Näin liität korttisi Google Payhin
 1. Lataa Google Pay Google Play™ -kaupasta ja avaa sovellus.
 2. Valitse ”Lisää kortti”.
 3. Vie Edenred-kortti kuvausalueeseen ja odota, että sovellus tunnistaa kortin. Vaihtoehtoisesti, voit myös lisätä kortin manuaalisesti.
 4. Täytä loput tiedot ja tarkista, että korttisi kaikki tiedot ovat oikein.
 5. Lue ja hyväksy Edenred-kortin käyttöehdot.
 6. Valitse vahvistustapa ja odota vahvistuskoodin saapumista MyEdenredissä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.
 7. Syötä sähköpostiisi saapunut vahvistuskoodi sovellukseen.
 8. HUOM! Muista kirjautua puhelimellasi sisään Google-tiliisi!
 9. Edenred-korttisi on nyt valmis käytettäväksi Google Payssa!

 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Google Pay on?

Google Pay on Android-mobiililaitteella tehtävä helppo ja turvallinen lähimaksutapa. Se mahdollistaa Edenred-kortin lisäämisen mobiililaitteeseen digitaaliseen muotoon. Lisättyäsi Edenred-kortin Google Payhin, voit maksaa Android-mobiililaitteellasi lähimaksulla asettamalla sen lähelle maksupäätettä.

Mitkä Edenredin kortit voin liittää Google Payhin?

Tällä hetkellä Google Payhin voi liittää Edenred-kortin. Huomaathan, että Lounas- ja Virike-etukortit ovat ulkonäöltään lähes samanlaisia kuin Edenred-kortti (kortissa lukee ”Lounas” tai ”Virike”). Kyseisiä kortteja ei valitettavasti voi lisätä Google Payhin.

Kuinka maksan Google Paylla?
  1. Varmista, että olet kirjautunut Google-tilillesi puhelimellasi ja tarkista asetuksista, että NFC on kytketty päälle ja avaa puhelimesi. Appia ei tarvitse avata, jos Edenred-kortti on asetettu ensisijaikseksi maksukortiksi.
  2. Aseta laitteesi lähimaksulukulaitteen lähelle ja odota sinistä OK-merkkiä.
  3. Google Paylla maksaessa lähimaksurajan ylittäviä maksuja, yli 50€, puhelin pyytää lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi, Face ID), jonka jälkeen maksun voi suorittaa loppuun normaalisti.
Missä laitteissa voin käyttää Google Payta ja maksaako se jotain?

Google Pay on saatavilla veloituksetta ja ilman tilaamista kaikissa Android älypuhelimissa ja tableteissa (esim. Samsung, Sony, HTC, LG, Google), joissa on Android Lollipop 5.0 tai uudempi.

Jotta voit tehdä lähimaksuja Google Paylla, tulee laitteen tukea NFC (Near Field Communication) -ominaisuutta. Voit tarkistaa NFC-tuen laitteesi asetuksista.

Missä voin käyttää Google Payta?

Käyttöpaikkaverkosto on sama kuin Edenred-kortilla ja Ticket Duo -kortilla. Voit käyttää Google Payta kaikissa Edenredin kumppaniverkostoon kuuluvissa paikoissa, joissa on lähimaksuja (NFC) vastaanottava maksupääte. Tarkistathan, että Edenred-kortissasi on lähimaksuikoni. Voit etsiä käyttökohteita käyttöpaikkahaustamme.

Miksen saa Edenred-korttiani lisättyä Google Payhin?

Tarkista, että korttisi on aktivoitu MyEdenredissä. Lataa Kortinhaltijan opas täältä. Varmista myös, että laitteesi on yhdistetty internetiin.

Jos et saa sähköpostivahvistusta aktivoinnista, katso seuraava kohta.

Tarkista myös, että:

 • sinulla on Androidin Google Payta tukeva versio (Lollipop 5.0 tai uudempi)
 • syöttämäsi korttitiedot ovat oikein
 • korttisi ei ole vanhentunut tai suljettu
 • kortissasi ei lue etupuolella ”Virike”, tai ”Lounas” – näitä kortteja ei voi lisätä Google Payhin
Miksi en saa sähköpostia aktivoinnista?

Tarkista, että Edenred-korttisi on aktivoitu MyEdenredissä ja sähköpostisi MyEdenredissä on oikein kirjoitettu (profiili – yhteystiedot) ja vahvistettu. Jos et saa aktivointiviestiä, vaihda sähköpostiosoitteesi MyEdenredissä, vahvista sähköpostiosoite, odota 15 min ja koita uudelleen.

Voiko yhden kortin lisätä useampaan laitteeseen?

Kyllä. Korttisi lisätään automaattisesti Google Payhin kaikissa laitteissasi, joissa on Google Pay applikaatio. Jokaiseen laitteeseen on turvallisuussyistä oma erillinen digitaalinen numero, joka näkyy palveluntarjoajalle maksaessa.

Kuinka maksan Google Paylla?
 1. Tarkista asetuksista että NFC on kytketty päälle, olet kirjatunut puhelimellasi Google-tilillesi ja avaa puhelimesi. Appia ei tarvitse avata, jos Edenred-kortti on asetettu ensisijaikseksi maksukortiksi.
 2. Aseta laitteesi lähimaksulukulaitteen lähelle ja odota sinistä ok-merkkiä.
 3. Mikäli lähimaksuraja ylittyy (yli 50€), puhelin pyytää lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi, tai Face ID), jonka jälkeen maksun voi suorittaa loppuun normaalisti.
Allekirjoitetaanko Google Pay maksut?

Edenredillä tehtyjä lähimaksuja ei tarvitse allekirjoittaa. Mikäli lähimaksuraja ylittyy (yli 50€), puhelin pyytää lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi, tai Face ID), jonka jälkeen maksun voi suorittaa loppuun normaalisti. Huomaathan kuitenkin, että palveluntarjoajalla on oikeus tietää, että maksu tapahtuu kohdennetulla maksuvälineellä.

Mitkä ovat Google Payn ja lähimaksun maksurajat?

Maksurajat ovat samat kuin Edenred-kortilla. Verohallinto määrittää lounasedulle vuosittaiset maksurajat. Katso tämän vuoden maksurajat täältä.

Ovatko vastaavat säännöt lounasedun tai virike-edun maksamiseen voimassa Google Paylla maksettaessa kuin Edenred-kortilla?

Google Paylla maksettaessa puhelimesi on vaihtoehtoinen maksuväline, joka mahdollistaa sinun käyttää lounas- tai virike-etuasi. Säännöt ovat kuitenkin samat riippumatta siitä maksatko Google Payhin rekisteröidyllä kortilla vai fyysisellä kortilla. Käytettävä etu on aina henkilökohtaiseen käyttöön ja voit ostaa yhden lounaan per 6 tunnin työjakso.

Miten voin seurata Google Paylla tehtyjä maksuja?

Sovelluksessa näet 10 viimeisintä tapahtumaa. Jos haluat nähdä lisää maksutapahtumia, kirjauduthan MyEdenrediin. Maksutapahtumatietojen ollessa ristiriitaisia, ensisijainen tieto löytyy aina MyEdenredistä.

Miten toimin, jos minulla on vaikeuksia maksaa Google Payhin lisätyllä kortilla?
 • Tarkista ensin, että olet kirjautunut Google-tilillesi puhelimesi kautta.
 • Tarkista sitten NFC-asetukset. Muista, että NFC:n tulee olla kytketty päälle asetuksista kohdasta ”laitteen liitäntä”.
 • Google Pay applikaation tulee olla asetettu oletusmaksutavaksi.
 • Tarkista internetyhteys ja aktivoi mobiilidata. Tämän jälkeen, ennen kuin maksat, klikkaa näyttö päälle. Jos maksusuoritus epäonnistuu, avaa puhelin ja tuo se uudelleen lähemmäs lukijaa.
Onko korttini turvassa?

Kyllä, korttisi on turvassa. Maksaessasi ostokset Google Paylla, kortin oikea numero ei välity palveluntarjoajalle. Käytämme virtuaalitilin numeroa suojellaksemme tietojasi. Kun olet tehnyt ostoksen, näet maksuvahvistuksen, joka sisältää maksusuorituksen paikan sekä myyjän nimen ja muut yksityiskohdat. Tämän ansiosta havaitset helposti epäilyttävän ostoksen.

Jos puhelimesi katoaa tai se varastetaan, voit sulkea sen saman tien missä vain, turvata sen uudella salasanalla tai poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot.

Miten toimia, jos vaihdan laitetta?

Jos vaihdat tai hankit uuden laitteen, sinun on lisättävä Edenred-kortti uudelleen Google Payhin.

Ennen kuin hävität vanhan puhelimen, varmista, että kortti on poistettu sovelluksesta.

Miten voin poistaa korttini Google Paysta?
 1. Avaa Google Pay applikaatio
 2. Klikkaa korttia jonka haluat poistaa
 3. Valitse oikean yläkulman menu-valikosta (tunnistat sen kolmesta pisteestä) ”Poista kortti”.

Tai

 1. Mene selaimella osoitteeseen payments.google.com
 2. Valitse Maksutavat -valinta
 3. Valitse kortti jonka haluat poistaa
 4. Klikkaa poista ja vahvista poisto
Mitä teen jos puhelimeni häviää?

Varaudu Android-laitteen katoamiseen tarkistamalla, että Paikanna puhelin on päällä, jotta  voit löytää laitteen sen kadotessa. Käyttäessäsi Paikanna puhelin -ominaisuutta, näet puhelimesi sijainnin ja voit estää sen käytön tai poistaa kaiken datan. Paikanna puhelin on oletuksena käytössä Android-laitteilla, joille on kirjauduttu Google-tilillä. Muistathan sallia sijaintipalvelut laitteessasi, jotta voit tarkistaa sen sijainnin ja tarvittaessa estää sen käytön etänä. Tutustu aiheeseen lisää täällä.

Mihin minun tulee ottaa yhteyttä ongelmatapauksissa?

Laite: missä tahansa Android-laitteeseen tai Android-sovellukseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Googleen.
Kortti: missä tahansa Edenred-kortin rekisteröintiin tai Edenred-kortin maksutapahtumiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Google Pay ja Google Play ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.