Koronatilanteeseen liittyviä
kysymyksiä ja vastauksia

Koronatilanteeseen liittyviä
kysymyksiä ja vastauksia

Usein kysytyt kysymykset etujen käytöstä

 

Voiko allekirjoituksen jättää antamatta maksaessa Edenred- kortilla (pandemian aikana)?

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi olemme väliaikaisesti luopuneet Edenredin korttimaksuihin liittyvästä allekirjoitusvelvollisuudesta.
Verohallinnon ohjeistuksen mukaan maksun vastaanottajan täytyy olla tietoinen että maksu suoritetaan Edenredin kortilla (eikä esim. tavallisella pankkikortilla). Tarvittaessa maksun vastaanottaja voi pyytää henkilöllisyystodistusta Edenred-kortin omistajalta varmistaakseen tämän henkilöllisyyden.

Verottaja sallii nyt kotiinkuljetusmaksujen maksamisen lounasedulla. Voinko käyttää Edenredin korttia Woltin, Foodoran tai ResQ-applikaatiossa?

Voit käyttää Edenredin lounasetua tilatessasi ruokaa Woltin verkkosivuilta. Teemme aktiivisesti yhteistyötä muidenkin kotiinkuljetusyritysten kanssa kehittääksemme toiminnon, jonka avulla Edenred-kortin voi lisätä maksutavaksi mahdollisimman pian.

Lisää tietoa ruuan kotiinkuljetusmaksun maksamisesta lounasedulla täältä: Ravintoetua voi käyttää ruuan kotiinkuljetusmaksuihin ja täältä: Verohallinnon päätös vuodelta 2021 toimitettavassa verotuksessa noudatettavista luontoisetujen laskentaperusteista

Saanko hyvityksen, jos olen käyttänyt Edenredin virike-korttia, mutta en voinut osallistua aktiviteettiin (esim. tapahtuma peruttu tai salimaksu)?

Hyvitys on käyttöpaikan vastuulla. Edenred ei voi tehdä päätöksiä käyttöpaikan puolesta.

Edenred-korttisi maksu voidaan peruuttaa samalla tapavalla kuin minkä tahansa muunkin pankkikortin maksu. Sinun kannattaa ola yhteydessä siihen käyttöpaikkaan, jossa teit ostoksen.

Ostin Virikeseteleilläni tapahtumaliput, mutta tapahtuma peruuntui. Miten saan rahani takaisin?

Ole yhteydessä tapahtuman järjestäjään ja sovi hyvityksestä suoraan heidän kanssaan.

Voinko käyttää Edenredin liikunta- ja kulttuurietua verkko- tai etävalmennuksiin?

Edenredin korteilla ei voi maksaa internetissä. Sen sijaan voit tehdä mobiilimaksuja MyEdenredin kautta, jos käyttöpaikka ottaa vastaan MyEdenredin mobiilimaksuja. Tällöin voit suorittaa mobiilimaksun MyEdenred-sovelluksella ja käyttöpaikka saa ilmoituksen siitä sähköpostiin.

Ohje mobiilimaksusta täällä

Voinko käyttää etuja, jos olen lomautettu?

Jos Edenred-kortilla on käyttämätöntä saldoa, sitä voi käyttää loumautusajan aikana normaalisti (koskee lounasetua, virike-etua ja työmatka-etua).

Jos sinulla on kysyttävää ole yhteydessä oman työpaikkasi HR:ään tai työsuhde-eduista vastaavan henkilön kanssa.

Pidentääkö Edenred Virike-edun vanhentumispäivää?

Virike-etu on yleensä käytettävissä 2 vuotta. Jos olet edunsaaja, ja virike-saldosi on vanhentumassa, kehotamme sinua käyttämään jäljellä olevan virike-saldon koronatilanteesta huolimatta mahdollisiin vaihtoehtoihin. Voit esimerkiksi maksaa salijäsenyytesi tai golf jäsenyyden etukäteen, ostaa 10 kerran kortin tai lahjakortin haluamaasi aktiviteettiin ja käyttää myöhemmin, ostaa tapahtumalippuja myöhempään ajankohtaan, tai ostaa online treenejä.

Käyttämätön saldo palautuu työnantajalle sopimusehtojemme mukaisesti.

Miten lounasetua voi käyttää kun ravintolat on suljettu valtion toimesta?

Ravintolat myyvät poikkeustilan aikana take away aterioita ja kotiinkuljetusta, joita voi maksaa lounasedulla. Voit käyttää Edenred-korttia myös Woltin nettisivuilla ruokatilausten maksamiseen.. Lisäksi lounasedulla voi ostaa valmisaterioita ruokakaupoista.