Näitä ilman kesä ei tule - julkkikset kertovat 4

Näitä ilman kesä ei tule – julkkikset kertovat

 

  1. Mitä suunnitelmia sinulla on tulevalle kesälle?
  2. Millaisia liikuntaelämyksiä kesääsi liittyy?
  3. Harrastatko tänä kesänä kulttuuria?
  4. Mikä on kesän suosikkiruokasi?

 


 

Aira Samulin

 

tanssinopettaja Aira Samulin
Tanssinopettaja ja yrittäjä Aira Samulin

1. Kesä on minulle työaikaa, joka kuluu matkailuyritykseni Hyrsylän mutkan toimintaa pyörittäessä ja kuvaus- ja haastattelukeikoilla juostessa. Onneksi Hyrsylässä on myös helppo rentoutua – täällä on paljon luontoa, toista sataa puulajia ja ihania ulkopaviljonkeja. Välillä otan nokoset moottoroidussa ulkosängyssä.

2. Kunto kasvaa töitä tehdessä, sillä Hyrsylässä tulee harrastettua paljon hyötyliikuntaa: täällä ajetaan nurmikkoa ja kastellaan kukkia. Käytössäni on myös liikuntasali ja allas, jossa voi harrastaa vastavirtauintia. Kiva ja aktiivinen kesä on tulossa!

3. Kesä on täynnä tapahtumia, mutta nykyään käyn vain muutamissa. Kuopio tanssii ja soi on jokavuotinen perinne ainakin niin pitkään, kun taiteellisena johtajana toimii Jorma Uotinen.

4. Uudet perunat on kesän juhlavin ateria. Saan ne ja muutkin kesävihannekset omasta kasvihuoneesta. Yritän myös syödä lempiruokaani kalaa niin paljon kuin mahdollista, sillä sitä on maalla vähän vaikeampi saada kuin Helsingissä.

Laura Lepistö

 

taitoluistelija Laura Lepisto
Taitoluistelija Laura Lepistö

1. Kesällä vedän luisteluleirejä lapsille, lomailen Nizzassa ja pääsen juhlimaan ystävien häitä ja polttareita. Kesässä parasta on se, että ystävillä on enemmän vapaa-aikaa ja iltaisinkin on energiaa tehdä asioita yhdessä. Ystävien kanssa vietetty aika on parasta rentoutumista.

2. Salin ovi pysyy kiinni, sillä kesällä tärkeintä on päästä ulos liikkumaan. Minulle liikunta ei ole ammattiuran lopettamisen jälkeenkään tuntunut pakkopullalta vaan kokeilen innolla eri lajeja. Haluan rentoa liikkumista myös tältä kesältä. Ykköslaji lienee lenkkeily ystävien kanssa.

3. Suurinta luksusta on se, että voi viettää aikaa ulkona sohvalla hengailun sijaan. Olen innoissani kaupunkikulttuurista. Helsingissä järjestetään paljon tapahtumia, ilmaiskonsertteja ja ravintolapäiviä, joista yritän ottaa kaiken irti.

4. Uudet perunat ja kylmäsavustettu lohi kuuluvat erottamattomasti kesään. Syön fiilispohjalta ja tykkään kokkailla mökillä esimerkiksi burgereita ja ruokaisia salaatteja. Olen ehdottomasti myös mansikkahirmu!

 

Kari Aihinen

 

tv-kokki Kari Aihinen
Keittiömestari ja tv-kokki Kari Aihinen

1. Kiirettä pitää ravintoloiden pyörittämisen myötä, mutta kyllä turkulaispojalle on tärkeää päästä pois hulinan keskeltä – Helsingin keskustassa kerrostalokämpässä kesän viettäminen ei tunnu kovin houkuttelevalta.

2. Kun kotona on 5- ja 8-vuotiaat pikkukundit, joutuu väkisinkin liikkumaan. Ravintolan aamuvuoron jälkeen aloitan iltavuoron kotona: harjoittelemme fudista ja lätkämaalien tekoa jatkuvasti. Kun nappula pyytää pallotteluseuraksi, on vaikea vastata, että en jaksa.

3. Onko Ruisrock kulttuuria? Jos on, niin olen vannoutunut kulttuurijätkä! Olen käynyt festivaalilla 17 vuotta putkeen, ainoastaan yksi kerta on jäänyt väliin.

4. Kliseinen vastaus on tietysti uudet perunat medium-pihvin ja kylmän juoman siivittämänä. Perheelläni on kuitenkin myös toisenlainen kesäruokaperinne: muutama vuosi sitten Espanjassa söimme Quique Dacosta -ravintolassa, joka lumosi minut täysin miljööllään. Sittemmin olemme käyneet ravintolassa vuosittain.

 

Jorma Uotinen

 

koreografi Jorma Uotinen
Tanssija ja koreografi Jorma Uotinen

1. Kesäni kuluu pitkälti erilaisissa esiintymistilaisuuksissa. Vaikka työskentelen paljon, järjestän kesäni aina niin, että minulle jää myös vapaata aikaa. Kun lomailen, en suorita; siksi en halua suunnitella liikaa.

2. Vaikka en enää toimi tanssijana, konserttien tekeminen on sekin fyysistä työtä. Vapaa-ajalla harrastan bikramjoogaa, se on nykyään päätoiminen tapani liikkua, oli kesä tai talvi.

3. Kulttuuri on keskeinen asia kesässäni. Olen Porin kaupungin kulttuurilähettiläs, joten luultavasti suuntaan Pori Jazzeille. Flow-festivaalin ja Helsingin juhlaviikkojen ohjelmat pitää vielä käydä läpi – jos jotain tarpeeksi kiinnostavaa löytyy, käyn katsomassa.

4. Ruokavalioni on yksinkertainen ympäri vuoden. En itse laita koskaan ruokaa, korkeintaan paistan kananmunan. Vakiopaikkojani Helsingissä ovat Korkevuorenkadun Maxill, Kämp ja Strindberg. Olen siinä mielessä tylsä, että kun löydän tarpeeksi hyvän ruokapaikan, käyn siellä aina. Yksinkertainen on kaunista kesälläkin.

10.11.17

Kesä on täällä – parhaat vinkit viihtymiseen

Lähde kesälounaalle piknikille tai terassiravintolaan. Virike-edulla virkistyt kesäteatterissa, lavatansseissa tai festareilla.

Lue lisää
Kesä on täällä – parhaat vinkit viihtymiseen
9.02.18

Hyödynnä virike-etusi kesän tapahtumiin

Oletko jo tehnyt kesälle suunnitelmia? Mikäli suunnitelmissasi on käydä kesällä tapahtumissa, muistathan hyödyntää virike-etusi!

Lue lisää
Hyödynnä virike-etu kesän tapahtumiin

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.