Tietoa meistä

Edenred Finland on Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja ja suomalaisten yritysten kumppani työhyvinvoinnin edistämisessä.
Ratkaisumme sitouttavat ja virkistävät työntekijöitä, mikä puolestaan vaikuttaa merkittävästi koko yrityksen suorituskykyyn.

Edenred Finland Oy

 

Valikoimaamme kuuluvat lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu sekä työmatkaetuDelicard on ratkaisumme henkilöstön, asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden muistamiseen.

Edenredin työsuhde-etujen maksuvälineet käyvät yli 21 500 käyttöpaikassa ympäri Suomea. Palvelemme yli 15 000 yritysasiakasta ja tuotteitamme käyttää noin 300 000 työntekijää.

Yrittäjähenkisyys ja innovointikyky ovat tärkeimpiä arvoistamme ja ne näkyvätkin yrityksemme jokapäiväisessä toiminnassa ja tuotekehityksessä.

Seuraa meitä somessa FacebookYoutubeLinkedInTwitter ja Instagram.

Lue lisää arvoistamme

Edenred-ryhmä

Edenred, joka kehitti Ticket Restaurant® lounassetelin, on maailman johtava prepaid-maksuvälineratkaisujen tarjoaja, joka kehittää palveluja työntekijöiden hyvinvoinnin ja organisaatioiden toiminnan tehostamiseksi.

Edenred on listattu Pariisin Euronext pörssiin ja yritys toimii 46 maassa noin 8 500 työntekijän voimin. Edenredillä on lähes 830 000 yritys- ja julkishallinnon asiakasta, 1,7 miljoonaa kumppania ja 47 miljoonaa edunsaajaa.

Edenredin ratkaisut takaavat, että organisaatiot voivat tehostaa toimintaansa ja säästää kustannuksia seuraavilla osa-alueilla:

  • Työsuhde-edut (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers jne.)
  • Kulujen hallinnointi (Ticket Car, Ticket Clean Way, Repom jne.)
  • Motivointi- ja palkitsemisohjelmat (Ticket Compliments, Ticket Kadéos jne.)

Konserni tukee myös julkisia organisaatioita sosiaalisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Edenredin sosiaalisen vastuun politiikka, CSR

Edenredin missiona konsernin perustamisesta lähtien on ollut tehdä työelämästä parempi kaikille. Tähän missioon sitoutuminen on antanut Edenred-konsernille mahdollisuuden tunnistaa yrityksen sosiaalisen vastuun politiikan keskeiset osa-alueet: parantaa jokaisen ihmisen elämää, säilyttää planeettamme ja luoda arvoa vastuullisesti. Edenredillä on oma yksikkönsä, joka keskittyy ainoastaan edistämään vastuullista liiketoimintaa koko konsernin laajuisesti.

Edenred-konsernin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Bertrand Dumazy kuvailee Edenredin toimintaa seuraavanlaisesti:

“Edenred on kansainvälinen yritys ja läsnä kaikissa maanosissa, mutta olemme kuitenkin myös hyvin lähellä paikallisia yhteisöjä henkilöstöeturatkaisuidemme kautta. Toimintamme tavoitteena on rakentaa kehittyvää työelämää ja tukea elinvoimaisempaa paikallistaloutta, myös kestävään kehitykseen perustuvan lähestymistapamme kautta.”

Konsernin konkreettisista CSR toimista näkyvimpänä Suomessa on vuonna 2017 lanseerattu, koko konsernin laajuinen hyväntekeväisyyspäivä, Idealday. Idealdayn myötä jokainen Edenredin työntekijä maailmanlaajuisesti saa mahdollisuuden käyttää vuosittain yhden työpäivän solidaarisuuden tukemiseen. Kukin maa saa valita konsernin kestävän kehityksen strategiaan pohjautuvan tavan tehdä hyvää paikallisesti. Strategia koostuu kolmesta pilarista: Idealpeoplen tavoitteena on parantaa elämänlaatua, Idealplanet on omistettu ympäristön säilyttämiselle ja Idealprogress on suunniteltu vastuullisen arvon luomiseen mm. tuotteidemme kautta.

Yritysten vastuullisuutta kansainvälisesti arvioiva EcoVadis myönsi Edenredin konsernille kultatason tunnustuksen (CSR Rating Gold) tammikuussa 2019. EcoVadis arvioi yritysten vastuullisuutta ympäristöasioiden, työ- ja ihmisoikeuksien, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista.

 

Edenredin sosiaalisen vastuun politiikasta voi lukea lisää täältä.

 

Voit seurata Edenrediä Twitterissä: @Edenred

Tutustu Edenredillä tapahtuu -blogiin