Lahjamuistamisen ABC

Meillä Edenredillä ja Delicardilla on jo yli 20 vuoden kokemus henkilökunnan kiittämisestä ja motivoinnista sekä yhteistyökumppaneiden muistamisesta parhailla yrityslahjoilla. Keräsimme alle muutamia huomioita yleisistä ongelmista ja kysymyksistä, joihin törmäämme jatkuvasti.


 

Aina on oikea hetki pienmuistamiseen ja kannustamiseen

 

Usein tärkeintä on itse ajatus eikä se, miten kallis jokin lahja on. Pieni palkinto hyvästä työstä, generoidusta liidistä tai projektin saamisesta valmiiksi lämmittää jokaisen mieltä ja lisää sitoutuneisuutta. Samalla voi sanoa muutaman kauniin sanan ja kiittää onnistumisesta. Tyylikäs lahjakortti, johon kirjoitat itse pienen kiitostekstin on hieno tapa muistaa. Usein ko. lahjakortti jää lunastuksenkin jälkeen muistoksi onnistumisesta.

 

Päätä lahjabudjetti ja mieti kokonaiskustannukset

 

Lahjabudjettia miettiessä tulee ottaa huomioon kaikki jakamisen kulut. Kympin viini saattaa muuttua nopeasti huomattavasti arvokkaammaksi, jos pulloja kiikutetaan ruuhkassa työajalla taksilla ympäri kaupunkia. Tosin, lahjansaajalle se on yhä se sama viini. Myös lahjojen pakkaaminen on kustannus ja vie työaikaa. Usein käykin niin, että kaikki kulut huomioon otettuna budjetti menee yli sovitun rajan.
 

Toimi ajoissa ja vältä turha stressi

 

Moni yrityslahjojen ostaja käyttäytyy muistamisten kanssa kuten siviilissä. Asia tulee ajankohtaiseksi vasta viime tingassa ja stressi on sen mukainen. Koska muistaminen on usein kuitenkin agendalla, on parempi toimia ajoissa. Lahjansaajakin arvostaa ajoissa saatua lahjaa – se antaa hyvän mielen ja lisäenergiaa tekemiseen.

 

Ajattele lahjansaajaa

 

Juuri oikean lahjan löytäminen koko firman henkilöstölle tai yhteistyökumppaneille on ikuinen päänvaiva. Vaikka itse pitäisikin kotimaisesta muotoilusta tai oopperasta, ei se välttämättä ole kaikkien mieleen. Yhä suositumpi onkin lahja, joka antaa saajalleen mahdollisuuden itse valita haluamansa vaihtoehdon.

 

Panosta laatuun

 

Kun muistat ihmisiä yrityksenne nimissä, haluat tehdä erityisen hyvän vaikutuksen. Siksi laatuun panostaminen on aina hyvä idea. Kannattaakin miettiä, onko valittu lahjasumma suuri investointi ja kuluerä – vai pieni hinta lahjansaajan hyvästä mielestä sekä mielikuvasta sinua ja yritystäsi kohtaan. Tyylikäs lahja on kaunis ele ja osoittaa, että arvostat toista.

 

Mieti miten lahjat jaetaan

 

Asiakkaita on usein ympäri Suomea ja ulkomaita. Lahjojen lähettäminen on oma vaivansa, kuten myös niiden noutaminen saapumispisteestä. Etenkin omalle henkilöstölle lahjat on hyvä jakaa niin, että mahdollisimman moni voisi olla samaan aikaan paikalla. Samalla on luonteva paikka kiittää tehdystä työstä.

 

Voimmeko auttaa

 

Mietityttääkö vielä lahjan hankita, tai haluaisitko apua sopivan vaihtoehdon löytämiseen? Autamme Delicardilla mielellämme sinua – sillä jokaisella meistä on muutakin tehtävää ja muistettavaa. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

23.10.18

Delicardin avulla pääsin helpommalla

Enää en saanut palautetta, että lahja olisi jäänyt jostain syystä käyttämättä.

Lue lisää
Delicard Joulu -lahjakortti
31.10.18

Herkkusuun unelmalahja

Pakko hehkuttaa työnantajalta saamaani lahjaa. Tällä kertaa firma todella ylitti itsensä.

Lue lisää
Delicard-lahjakortti

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.