Mikä Apple Pay on, miten otan sen käyttöön ja miten teen sillä maksuja?

Apple Pay on iOS -laitteiden (iPhone, iPad, Apple Watch) kautta käytettävä lähimaksutapa, johon voi liittää Mastercard-pohjaisen Edenred-kortin.

Jos käytössäsi on Edenredin maksukortti (virtuaalinen tai fyysinen) ja Apple Payta tukeva älylaite, voit käyttää laitetta kaikkien etujesi maksuvälineenä! Maksu onnistuu lähimaksua tukevilla maksupäätteillä täysin veloituksetta. Kyseessä on siis korttimaksu, mutta maksuvälineenä toimii vain älylaitteesi.

Saat maksupalvelun käyttöön avaamalla laitteesi 'Wallet' -sovelluksen ja lisäämällä uuden kortin (+) oikeasta yläkulmasta. Voit syöttää kortin tiedot käsin tai skannata (fyysisen) korttisi kameralla. Lue ja hyväksy käyttöehdot ja syötä sähköpostitse vastaanottamasi vahvistuskoodi. (Huom! Jos olet juuri luonut MyEdenred-tilin saat vahvistuskoodin Apple Paylta sähköpostiisi seuraavana päivänä. Jos tarvitset vahvistuskoodin aiemmin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse.)

Maksaminen onnistuu tuplaklikkaamalla laitteesi sivu- tai kotipainiketta. Maksaessa, pidä puhelimen yläosa lähellä maksupäätettä. Apple Paylla lähimaksurajan ylittyessä (yli 50 €) puhelin pyytää sinulta lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi tai Face ID). 

Maksurajat ovat Apple Paylla maksettaessa samat kuin Edenred-kortilla. Tarkista Verohallinnon määrittämät maksurajat ›

Edenred on ainoa työsuhde-etujen palveluntarjoaja Suomessa, joka mahdollistaa Apple Pay -maksutavan käytön työsuhde-etuihin.