Mikä Apple Pay on, miten otan sen käyttöön ja miten teen sillä maksuja?

Apple Pay on iOS -laitteiden (iPhone, iPad, Apple Watch) kautta käytettävä lähimaksutapa, johon voi liittää Mastercard-pohjaisen Edenred-kortin.

Jos käytössäsi on Edenred-kortti ja Apple Payta tukeva älylaite, voit käyttää laitetta lounas-, Virike-, Työmatka- ja Hieronta-etusi maksuvälineenä kaikilla lähimaksua tukevilla maksupäätteillä – täysin veloituksetta. Kyseessä on siis korttimaksu, mutta maksuvälineenä toimii älylaitteesi.

Saat maksupalvelun käyttöön avaamalla laitteesi 'Wallet' -sovelluksen ja lisäämällä uuden kortin (+) oikeasta yläkulmasta. Voit syöttää kortin tiedot käsin tai skannata (fyysisen) korttisi kameralla. Lue ja hyväksy käyttöehdot ja syötä sähköpostitse vastaanottamasi vahvistuskoodi.

Maksaminen onnistuu tuplaklikkaamalla laitteesi sivu- tai kotipainiketta. Maksaessa, pidä puhelimen yläosa lähellä maksupäätettä. Apple Paylla lähimaksurajan ylittyessä (yli 50 €) puhelin pyytää sinulta lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi tai Face ID). 

Maksurajat ovat Apple Paylla maksettaessa samat kuin Edenred-kortilla. Tarkista Verohallinnon määrittämät maksurajat ›

Edenred on ainoa työsuhde-etujen palveluntarjoaja Suomessa, joka mahdollistaa Apple Pay -maksutavan käytön työsuhde-etuihin. Tällä hetkellä Apple Payssa voi maksaa  kaikilla työsuhde-eduilla, eli lounas- ja Virike, Hieronta- ja Työmatka-edulla.