Voiko hierontaedulla maksaa fysioterapiapalveluita?

Hierontaetu mahdollistaa edun hyödyntämisen myös fysioterapiaan, kun se on määritetty osaksi työnantajan järjestämää työterveyshuoltoa.

Jos työnantaja tarjoaa työntekijöilleen verovapaata hierontaetua, ei fysioterapia kuulu automaattisesti edun piiriin. Verohallinto kuitenkin määrittää, että työnantajan kustantama fysioterapia voi olla työntekijälle verovapaata vain osana työnantajan järjestämää verovapaata työterveyshuoltoa.

Verovapaus edellyttää tässä tapauksessa, että fysioterapia on työnantajan järjestämää, siitä on sovittu työterveyshuoltoa koskevassa sopimuksessa, ohjesäännössä tai muussa vastaavassa asiakirjassa ja hoito on tavanomaista ja kohtuullista.

"Kohdennetulla maksuvälineellä järjestetty fysioterapia voi olla verovapaa, jos fysioterapiasta on sovittu työterveyttä koskevassa ohjesäännössä, työnantaja on määritellyt paikat, joissa kohdennettua maksuvälinettä voi käyttää, tai on antanut työntekijälle lähetteen, jossa työnantajan kustantamien palveluiden sisältö on määritelty. Näin tarjottavan hoidon on oltava myös tavanomaista ja kohtuullista". (Verohallinto 3.2.5.5.)