Lounaselämyksiä smash burgereiden maailmassa

Lounaselämyksiä smash burgereiden maailmassa

Edenredin vuoden 2024 Suomen Paras Lounas -kilpailussa toisen sijan napannut, Bistro Liekki Talvikkitie, on vuodesta 2016 asti toiminut puuhiiliravintola Vantaan Tikkurilassa. Se on erikoistunut erityisesti herkullisiin burgereihin ja pihveihin, joita tarjoillaan sekä lounas- että illallisaikaan. Ravintolan nimi juontaa juurensa heidän käyttämäänsä ainutlaatuiseen grillimenetelmään.

Valmistusmenetelmä ei ole tyypillinen lounasravintoloille. Ravintolan lähes tunnusomaisena annoksena toimivat smash burger -hampurilaiset valmistetaan nimittäin yksitellen käsin parilalla, eikä niitä paisteta esimerkiksi uunissa isoja määriä kerrallaan. Myös hampurilaissämpylät ravintola leipoo itse.

Smash burger -konseptiin ravintola päätyi, kun ravintoloitsija Aslan halusi testata sitä kokeilumielessä. Asiakkaat kuitenkin rakastuivat hampurilaisiin nopeasti, ja niin niistä on tullut syy ravintolan nykyiseen tunnettuuteen. Vaikka ravintola on erityisen tunnettu burgeripainotteisesta lounaastaan, laaja valikoima alkuruokia ja salaatteja burgereiden ohella, tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monenlaisille asiakkaille.

Lounaskonsepti uusiksi vuonna 2023

Bistro Liekin lounasvalikoima sai uuden suunnan vuonna 2023, kun ravintolassa työskennellyt Ville ryhtyi ravintoloitsija Aslanin yhtiökumppaniksi. Yhdessä he päättivät keskittyä burgerpainotteiseen lounaaseen. He huomasivat, että monissa alueen lounasravintoloissa oli jo kattava lounasbuffet, mutta harva keskittyi erityisesti hampurilaisiin . Aslanin ja Villen tavoitteena oli kehittää lounasta, joka erottuisi muista ja tarjoaisi asiakkaille enemmän kuin he osaavat odottaa. Kehitystyö vaati satoja työtunteja kuukausien ajan, kun kaksikko sukelsi syvälle lounaansa kehittämiseen.

Tulokset puhuvat kuitenkin puolestaan: helmikuussa 2024 Bistro Liekin lounas nousi raketin lailla suosioon. Lounas on saanut paljon näkyvyyttä aktiivisen sometekemisen myötä erityisesti TikTokissa, jossa Ville esittelee Liekin päivittäisiä lounasantimia someyleisölle. Hampurilaiset ja ravintolan keräämä näkyvyys ovat houkutelleet asiakkaita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Ravintoloitsija Aslan uskoo, että heidän lounaansa kehittää koko Suomen lounaskulttuuria.

Suomen Paras Lounas -kilpailun myötä lisänäkyvyyttä

Edenredin Suomen Paras Lounas 2024 -kilpailu oli Bistro Liekin kannalta mielenkiintoinen kokemus. Kilpailussa toiselle palkintopallille sijoittunut ravintola sai kilpailun myötä lisää näkyvyyttä ja asiakkaita, ja menestys toi mukanaan uusia yhteistyökumppaneita. Aslan kuitenkin muistuttaa, että menestyäkseen kilpailussa ravintolan on tehtävä myös itse töitä. Henkilökunnan aktiivinen osallistuminen ja kilpailutiedon näkyvyys ravintolassa ovat avainasemassa, jotta asiakkaat kuulevat kilpailusta ja motivoituvat äänestämään. Esitteet ja televisiomainos ravintolassa sekä aktiivinen sometekeminen auttoivat Bistro Liekkiä nousemaan kilpailussa kärkisijoille.

Kilpailumenestyksen myötä ravintolan lounaan näkyvyys on kasvanut, ja uudet lounastajat tulevat innokkaasti testaamaan Bistro Liekki Talvikkitien smash burgereita. Myös somevaikuttajat ovat kiinnostuneita ravintolasta ja tulevat kuvaamaan omaa sisältöään lounaasta. Aslanin mukaan kilpailu on kannustanut heitä kehittämään liiketoimintaansa entisestään. Tavoitteena on aina ollut, että asiakas saa rahalleen vastinetta ja lähtee lounaskokemuksen jälkeen tyytyväisenä kotiin.

Uusia asiakkaita innovatiivisella tekemisellä

Bistro Liekki Talvikkitie on erinomainen esimerkki siitä, miten innovatiivinen ajattelu ja sosiaalisen median hyödyntäminen voivat nostaa ravintolan profiilia ja asiakasmääriä. Aslanin ja Villen yhteistyö on tuonut uusia tuulia vuodesta 2016 toimineen ravintolan tekemiseen, ja nykyisin se on valmis kohtaamaan tulevaisuuden haasteet reippaalla asenteella. Oletko sinä jo maistanut smash burgereita tai kokeillut Bistro Liekki Talvikkitien lounasta?

 

Kirjotusta varten on haastateltu Bistro Liekki Talvikkitien Aslania 25.2.2025.