Edenred-web-element-white-v7

Työsuhde-etujen verotus

Hei työnantaja, lue täältä miten tarjoat työsuhde-etuja henkilöstöllesi verovapaasti Edenredin kohdennetuilla maksuvälineillä.

Lue lisää

Hei työnantaja, lue täältä miten tarjoat työsuhde-etuja henkilöstöllesi verovapaasti Edenredin kohdennetuilla maksuvälineillä.

Lounasetu

Lounasetu, eli Verohallinnon verovapaaksi määrittelemä ravintoetu, on 25 % verovapaata ja Suomen suosituin työsuhde-etu. Lue edusta lisää Verohallinnon sivuilta (5.3.). 

Etua ladataan kuukausittain ja ladattava summa vaihtelee joka kuukauden työpäivien määrän mukaan. Lounasetu on siis päiväkohtainen ja tarkoitettu käytettäväksi kerran vuorokaudessa. Verohallinto määrittää edulle päiväkohtaiset minimi- ja maksimimaksurajat, tarkista ajankohtaiset maksurajat

Voit tarjoa lounasetua työntekijöillesi luontoisetuna tai lounasvähennyksenä: 

 

Luontoisetu

Luontoisetu on kuin palkankorotus. Tarjoamalla lounasedun palkan päälle säästät 25 % verovähennyksissä. 

Esimerkki: Jos työntekijälle annetaan 100 € palkankorotus rahana, työnantajan tulee maksaa työnantajamaksut koko summasta. Tällöin palkankorotuksen todelliset kulut nousevat. 

Jos palkankorotus tarjotaan sen sijaan 100 € arvoisena lounassaldona, verotettava osuus on vain 75 %, eli työnantajamaksuja maksetaan vain 75 . Loput 25 vähennetään sellaisenaan verotuksessa. Loput 75 € ovat palkkamenoihin rinnastettavia kuluja.  

Lounasvähennys

Lounasvähennys  veloitetaan työntekijän palkasta. 25 % lounasedusta on verotuksessa vähennyskelpoista, eli työntekijä maksaa edusta loput 75 %.  

Esimerkki: Jos työntekijä saa lounasetua 100 € kuukaudessa, 75 € vähennetään hänen nettopalkastaan. Työnantajalle jää maksettavaksi edun verovapaa osuus 25 €, jonka saa vähentää sellaisenaan verotuksessa. Edusta ei synny verotettavaa tuloa työntekijälle tai työnantajalle. 

Liikunta- ja kulttuurietu

Liikunta- ja kulttuurietu on hyvinvointia edistävä vaihtoehto palkankorotukselle. Kyseessä on verovapaa työsuhde-etu, jonka työnantaja voi vähentää verotuksessa, etu on verovapaata työntekijälle. Lue lisää Verohallinnon sivuilta (3.6.).

Edun verovapaa enimmäismäärä vaihtelee vuosittain, tarkista ajankohtainen arvo

Työmatkaedun verotus 

Työmatkaetu on palkankorotuksen tapaan tarjottava työsuhde-etu. Kyseessä on verovapaa työsuhde-etu, jonka työnantaja voi vähentää verotuksessa, etu on verovapaata työntekijälle. Lue lisää Verohallinnon sivuilta (9.1.).

Edun verovapaa enimmäismäärä vaihtelee vuosittain, tarkista ajankohtainen arvo

 

Hierontaetu

Hierontaetu on verovapaa työsuhde-etu, jonka työnantaja voi vähentää verotuksessa.  Lue edusta lisää Verohallinnon sivuilta (3.5.2.29.). Edun verovapaa enimmäismäärä vaihtelee vuosittain, tarkista Edenredin hierontaedun verovapaa enimmäismäärä täältä 

Verohallinto määrittää, että edun tulee olla jaettu kollektiivisesti, tavanomaisesti ja kohtuullisesti. Edun verovapaus edellyttää myös, että työnantaja on määritellyt paikat, joissa kohdennettua maksuvälinettä voi käyttää hierontapalveluihin. Edenred mahdollistaa tämän erillisen työkalun kautta.

Lisäksi Verohallinto määrittää, että hierontaedulla voi maksaa myös fysioterapiapalveluita. Tämän edellytyksenä kuitenkin on, että yritys on maininnut työterveyshuoltoa koskevassa sopimuksessa, ohjesäännössä tai muussa vastaavassa asiakirjassa fysioterapian kuuluvan yrityksen työterveyspakettiin. Lue lisää Verohallinnon sivuilta (3.2.5.5.).

Hammashoito

Työnantajan kustantama hammashoito kohdennetulla maksuvälineellä on työntekijälle verovapaa, jos se on työnantajan järjestämää, siitä on sovittu työterveyttä koskevassa ohjesäännössä ja työnantaja on määritellyt paikat, joissa kohdennettua maksuvälinettä voi käyttää. Tarjottavan hammashoidon on oltava tavanomaista ja kohtuullista (3.2.6.).

Tavanomaisena hammashoitona voidaan pitää työkyvyn ylläpitämiseen ja sairaudenhoitoon kuuluvaa hammashoitoa. Hammashoitoon voi kuulua esimerkiksi hampaiden tarkastukset, reikien paikkaukset ja hammaskiven poisto. Muu kuin terveyden- tai sairaudenhoitoon kuuluva hammashoito on työntekijälle kokonaan veronalainen etu (esimerkiksi esteettinen hammashoito). Lue edusta lisää Verohallinnon sivuilta (3.2.5.3.).

Hymyilevä nainen puhelin ja kahvikuppi kädessä toimistolla

Tutustu ja tilaa

Tutustu työsuhde-etujen hinnastoon ja tilaa edut helposti suoraan netistä!

Ota edut käyttöön