Kyläläisten rakastama lounaspaikka koko Suomen tietoisuuteen

Kyläläisten rakastama lounaspaikka koko Suomen tietoisuuteen

Astuttaessa sisään lapinlahtelaiselle Neste Matin ja Liisan Asemalle lämpimän ja ystävällisen tunnelman voi aistia joka solulla. Omistaja Jouni Majala tervehtii asiakkaita ja auttaa itsepalvelukassalla. Lounaspöytä notkuu herkullisia salaatteja, leipiä ja pääruokia. Henkilökunta on avuliasta ja jokaisen kasvoilta voit tunnistaa hymyn!

Neste Matin ja Liisan Asema teki historiaa voittamalla Suomen Paras Lounas 2024 -kilpailun, kun voitto meni ensimmäistä kertaa liikenneasemalle. Vitostien varrella sijaitseva vilkas liikenneasemaravintola on paikallisten rakastama paikka, jossa lounaan lisäksi nautitaan myös joululounaista ja vietetään erilaisia juhlapyhiä kuten äitien- ja isänpäivää. Edenredin järjestämän kilpailun myötä itä-suomalaisen aseman lounas nousee nyt koko Suomen tietoisuuteen.

Kyläläisten tuki merkittävä tekijä voiton saavuttamisessa

Voittajaravintola Neste Matin ja Liisan Aseman matka kohti voittoa alkoi rennolla keskustelulla siitä, pitäisikö heidän osallistua Edenredin Suomen Paras Lounas -kilpailuun. He päättivät tilata Edenrediltä pöytäkolmiot kertomaan kilpailusta. Äänestyksen alkaessa asema löysi pian lounasravintolansa kärkipaikoilta, jonne he arvelivat osan kyläläisistä ravintolan äänestäneet. Pian teetettiin mainostoimistolta mainokset aseman diginäyttöihin. 

Kyläläiset, työmiehet ja autoilijat ottivat äänestyksen omakseen. Olemme todella kiitollisia. Uskolliset asiakkaamme mahdollistivat voittomme, omistaja Jouni Majala kertoo.

Suomen parhaan lounasravintolan tittelin voitto mahdollistui yhdessä tekemällä. Henkilökunta puhalsi yhteen hiileen ja muistutti asiakkaita ahkerasti äänestämään. Mutta voiton takana oli myös paikallisten rakkaus ravintolaa kohtaa. Monet Neste Matin ja Liisan Aseman vakioasiakkaista ja paikallisista ottivat äänestyksen omakseen ja markkinoivat kilpailua ahkerasti esimerkiksi eri kylän foorumeissa.

Suuri osatekijä voitossa oli varmasti henkilökuntamme, joka aktiivisesti muistutti asiakkaita äänestämään, Majala jatkaa.

Neste Matin ja Liisan Asema juhlimassa Suomen Paras Lounas -voittoa

Asemalla vallitsee perhemäinen yhteishenki

Monet työntekijöistä ovat olleet talossa yli 20 vuotta ja tehneet sydämellä töitä aseman eteen. He ovat iloisia, kuinka ravintola syrjäisellä seudulla voi pärjätä näin hyvin, voittaen yli 100 000 ääntä saaneen lounaskilpailun. On nähty ylä- ja alamäkiä ja tehty paljon töitä aseman menestymisen eteen. 

Olen ollut kauan talossa, saanut tehdä ihanien ja ahkerien työntekijöiden kanssa töitä, yhteistyöllä ollaan viety keittiötä eteenpäin ja kehitetty ruokatarjontaa. Nyt tuntuu, että kaikki on nähty ja tämä on ihana loppuhuipennus pitkälle uralle, kertoo keittiövastaava ja aseman ”mummu” Raija Kämäräinen

Asemalla on tosi mielekästä tehdä töitä, tosi kiva yhteishenki, kuin oma perhe, kuvailee 26 vuotta talossa kokkina toiminut Sari Räisänen.

Neste Matin ja Liisan Asemalla vallitsee perhemäinen yhteishenki niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin kanssa. Tunnelman voi astia joka paikassa. 

Selkärangassa on palvelualttius, koko ajan tehdään töitä, jotta asiakkailla on hyvä olla ja saadaan ihmisille hymy huulille. Meille sydämen asia on ihmisten tankkaus maittavalla ruoalla, kuvailee Jouni Majala. 

Jouni Majala ja Raija Kämäräinen hymyilevät Suomen Paras Lounas -voitosta

Toiminta siirtymässä puhtaasti ihmispolttoaineeseen

Ruoassa voittajaravintola luottaa perinteiseen suomalaiseen kotiruokaan, joka maistuu vauvasta vaariin. Lounaslistalta löytyy lihapullia, uunimakkaraa ja makaronilaatikkoa, ja jälkkäriksi on aina tarjolla lettuja ja tuoretta pullaa. Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu keittiön ja ravintolan salin laajentaminen, kun polttoaineen myynti loppuu vuoden vaihteessa ja toiminnassa keskitytään 100% ihmispolttoaineeseen. 

Pizzabuffet ja uunimakkara toimivat aina, salaattipöytään on viime aikoina kehitetty merkittävästi ja se on tosi suosittu, jatkaa 37 vuotta asemalla työskennellyt Kämäräinen. 

Lounasta tarjotaan poikkeuksellisen pitkään, kello 10-17. Ravintola tarjoilee päivittäin 300-500 lounasta sesongista riippuen. Vitostien varrella sijaitseva asema houkuttelee monet ruskaretkeilijät ja Lapin matkalaiset pysähtymään. Vuodenajasta riippuen ravintolaan tulee ruokailemaan jopa kokonaisia ohimatkustavia bussilastillisia kerralla. 

Lounasbuffetin hävikkiä varten Neste Matin ja Liisan Asemalla on käytössä ResQ Club -hävikkisovellus. Tämän lisäksi he lahjoittavat lounaan jäämistöjä hyväntekeväisyyteen ruoka-avun muodossa.

 

Juttua varten on haastateltu Neste Matin ja Liisan Aseman yrittäjää Jouni Majalaa ja ravintolan työntekijöitä Raija Kämäräistä sekä Sari Räisästä 23.9.2024.