Suomen paras lounasravintola 2024 on Neste Matin ja Liisan Asema Lapinlahdelta

Suomen paras lounasravintola 2024 on Neste Matin ja Liisan Asema Lapinlahdelta

Suomen Paras Lounas 2024 -kilpailun tulos on ratkennut. Vuoden 2024 paras lounasravintola löytyi kahden vuoden tauon jälkeen pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, kun äänestäjät kruunasivat lapinlahtelaisen Neste Matin ja Liisan Aseman vuoden 2024 voittajaksi.

Viime vuonna voiton vei Vantaalla sijaitseva Star Lunch Ravintola ja vuonna 2022 kärkipaikan nappasi helsinkiläinen Satama Bar & Bistro. Mahtava lounaselämys ei kuitenkaan ole sidottu vain suurkaupunkeihin, vaan Lapinlahden lisäksi Suomen Paras Lounas on löytynyt aiempina vuosina Salosta JJ’S BBQ:sta ja Kouvolasta Mimosan Aidosta. Voittojen jakautuminen eri puolille Suomea korostaa kilpailun merkitystä Suomen rikkaan lounastarjonnan esiin nostajana ja antaa inspiraatiota tutustua erilaisiin lounasravintoloihin ympäri maan.

Yli 100 000 äänestäjän joukko on puhunut

Suomen Paras Lounas -kilpailu on vuosi toisensa jälkeen herättänyt suurta innostusta sekä lounasravintoloiden että -kuluttajien keskuudessa halki Suomen. Ääniä tuli tänä vuonna huikeat yli 100 000 kappaletta 5 784 ravintolalle, kun viime vuoden takaiseen verrattuna äänimäärä kasvoi huimat 31 %. Äänimäärä on lähes tuplaantunut parin viimeisen vuoden aikana.

Näin suuri äänimäärä, 100 080 äänestäjää, kertoo lounaskulttuurin merkityksestä suomalaisessa arjessa, Edenredin työelämäasiantuntija Laura Lahtinen kertoo.

Lapinlahtelainen Neste Matin ja Liisan Asema on Suomen paras lounasravintola 2024.

Lapinlahden Neste Matin ja Liisan Asema nousi voittoon Edenredin Suomen Paras Lounas 2024 -kilpailussa, osoittaen että lounaselämyksiä löytyy myös liikenneasemilta. Toinen sija meni Vantaan Bistro Liekille ja kolmanneksi sijoittui Helsingin Kampintorilla operoiva ruokarekka, Bamilami Food Truck.

Asiakkaistamme 95 prosenttia tulevat ruokailemaan. Olemme kehittäneet lounastamme määrätietoisesti meillä vuosikymmeniä työskennelleiden kokkiemme johdolla. Voitto on suuri kiitos etenkin heille, ja tietenkin asiakkaillemme, Neste Matin ja Liisan Aseman omistaja Jouni Majala toteaa.

Vuoden 2024 50 parhaan lounasravintolan lista on katsottavissa kokonaisuudessaan kampanjasivustolta

Kyläläisten suosikki koko Suomen tietoisuuteen

Edenredin Laura Lahtinen onnittelee yrittäjä Jouni Majavaa Suomen Paras Lounas 2024 -voitosta

Neste Matin ja Liisan Asema on onnistunut luomaan Lapinlahdelle yhteisöllisen ympäristön, jossa ruoka ja yhdessäolo ovat keskiössä. Liikenneasema on monelle enemmän kuin vain lounasravintola – se on paikka, jossa kyläläiset viettävät juhlapyhiä, kuten äitienpäivää tai jouluateriaa. 

Kyläläiset, työmiehet ja autoilijat ottivat äänestyksen omakseen. Olemme todella kiitollisia. Uskolliset asiakkaamme mahdollistivat voittomme. Tämä merkitsee henkilökunnallemme valtavasti. Monet ilonkyyneleet olemme yhdessä tirauttaneet suuren suosiomme vuoksi, Jouni Majala iloitsee.  

Merkittävä tunnustus yhteen hiileen puhaltamisesta

Kyseessä on ensimmäinen liikenneasema, jonka lounas on äänestetty Suomen parhaaksi. Sijaintinsa vuoksi se on onnistunut houkuttelemaan paikallisten asukkaiden lisäksi myös työmatkalaisia ja ohikulkijoita nauttimaan ravintolan tarjoamista lounaselämyksistä.

Voitto on osoitus intohimosta ruokaan ja sitoutumisesta asiakaspalveluun, joka lähtee Neste Matin ja Liisan Asemalla selkärangasta. Voitto tuntuu merkitykselliseltä, sillä se heijastaa palvelualttiutta ja niin henkilökunnan kuin koko paikallisyhteisön yhteen hiileen puhaltamista. Ravintolassa tehdään jatkuvasti töitä, jotta asiakkailla olisi hyvä olla ja voitaisiin tuoda hymy heidän huulilleen.

Kaiken takana on palvelualttius, hyvä ruoka ja vuosia sydämellä kehitetty ruokakonsepti. Meille on helppo tulla ja otamme jokaisen vastaan kuin kotiin, 40 vuotta perheyrittäjän toiminut Majava kuvailee. 

Kärkikymmenikössä uusia tulokkaita ja kestomenestyjiä

Tämän vuoden Suomen Paras Lounas -kisan kärkikolmikko täyttyi uusista ravintoloista. Sijat 4–6 taas menivät viime vuodelta tutuille menestyjille. Neljäs oli Star Lunch Vantaalta, viides Puumalan Poiju Puumalasta ja kuudes Rami Visulahti Mikkelistä.

Lapinlahti jatkaa pienten paikkakuntien menestystä Edenredin kilpailussa. 

Kahdella pienen paikkakunnan huippumenestyjällä on pari selkeää yhteneväisyyttä. Sekä Neste Matin ja Liisan Asema että Puumalan Poiju saavat paikallisyhteisön kattavasti taakseen. Lisäksi kummallakin on iso ulkopaikkakuntalaisten asiakaskunta; Matilla ja Liisalla Valtatie 5:n autoilijat, Poijulla suositun mökkikunnan mökkiläiset, toteaa Laura Lahtinen. 

Lounaskilpailun on erinomainen tuki ravintoloille

Yleinen taloustilanne sekä nousseet kustannukset ovat erityisen raju yhtälö ravintola-alalle. Edenredin Suomen Paras Lounas -kilpailu on yksi tapa luoda myönteistä näkyvyyttä ravintoloille ja lounaskulttuurille. Kilpailun tarkoitus on paitsi valita maan paras lounaspaikka myös kannustaa ravintoloita kehittämään palveluaan sekä pitämään ääntä toiminnastaan.

Tutustu Suomen Paras Lounas 2024 -kilpailun tuloksiin. 

 

Tiesitkö, että Suomen suosituin työsuhde-etu, Lounari, täyttää tänä vuonna jo 50 vuotta? Tutustu lounasedun 50-vuotiseen historiaan täällä