Suomen Paras Lounas -voiton nappasi buffetistaan tunnettu Star Lunch

Suomen Paras Lounas -voiton nappasi buffetistaan tunnettu Star Lunch

Vuoden 2023 Suomen Paras Lounas voittajaksi kruunattiin vaikuttavan kävijäsuosion saavuttanut Star Lunch -ravintola Vantaalta. Edenredin kyselytutkimus lounastottumuksista syksyllä 2023 osoitti, että jopa 70 % suomalaisista suosii buffetlounasta. Lounasbuffetin voittokulkua todisti myös Star Lunchin voitto, sillä ravintola on tunnettu nimenomaan tuoreista salaateista ja kasvisruoista, hyvistä raaka-aineista ja laajasta lounasbuffetista. Katso koko kilpailun tulokset täältä.


Kirkkaasti suurimman äänisaaliin kahminut Star Lunch menestyi Edenredin kilpailussa, jossa lounassuosikkiaan äänesti ennätykselliset 76 419 lounasruoan ystävää ympäri Suomen. TikTok-alustalla mainetta niittänyt Star Lunch oli jo ennen kilpailua monien huulilla, ja maine on voiton jälkeen kasvanut entisestään. Aidoksi someilmiöksi nousseella ravintolan tilillä on lähes 30 000 seuraajaa ja videoilla satoja tuhansia tykkäyksiä (27.10.2023).


Voiton jälkeen Star Lunchissa on nähty bussilasteittain lounastajia pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Suosio näkyy myös paikan päällä, sillä pöydät täyttyvät asiakkaista läpi lounasajan. Lähialueen toimistotyöntekijöille ja työmiehille paikka on entuudestaan tuttu, mutta voiton myötä yhä useammat perheet ovat löytäneet ravintolaan. Aito tekeminen, tutut kasvot ravintolassa, tuoreet raaka-aineet ja runsauttaan notkuva lounastarjonta  houkuttelee saapumaan myös kauempaa.

Voiton nappasi perinteinen lounasravintola, johon ravintoloitsija hakee vaikutteita ulkomaan matkoiltaan

Aiemmin Mama Mozza  -ravintolana tunnettu Star Lunch on perinteinen lounasravintola, joka tarjoaa buffetlounasta Välimeren ja Lähi-idän ruokakulttuureista inspiroituneena. Tarjolla on laaja valikoima salaatteja, erilaisia kasvis- ja liharuokia sekä lisukkeita. Lisäksi ravintolasta löytyy pizzoja ja päivittäin vaihtuva jälkiruoka. Vaikka valikoima on laaja, laadusta ei tingitä. Lounasbuffetin ruoat tehdään alusta loppuun itse. 13 vuotta Star Lunchin ravintoloitsijana toiminut Kerem Bölük pitää lounasbuffetin kehittämisestä ja uusien annosten kokeilusta. Hän hakee aina uutta inspiraatiota matkustellessaan eri maissa ja tarjoamalla uusia ruokia buffettiin asiakkaiden kokeiltavaksi.

Menestyksen salaisuutena hyvä ruoka, tiimityö ja aktiivinen sometekeminen

Aktiivinen sometekeminen kasvatti lounastajien tietoisuutta ravintolasta, mikä auttoi yhä useamman asiakkaan löytämään ravintolaan ja siten Star Lunchin suosion kasvamaan. Päivittäin lounasbuffetin esittely ja Keremin tutut kasvot loivat ravintolasta nopeasti someilmiön. Suomen Paras Lounas 2023 -kilpailun pyörähtäessä käyntiin Star Lunch oli jo monelle tuttu.

”Voitto tuntuu aivan upealta. Unelma on tullut todeksi”, kuvailee ravintoloitsija Kerem Bölük tunnelmiaan voiton jälkeen.

Yksinomaan somemainonnan ansiosta voittoa ei kuitenkaan napattu. Vahva usko omaan tekemiseen päivästä toiseen, tiiminä yhteen hiileen puhaltaminen, asiakkaiden henkilökohtaisten toiveiden huomioiminen ja ”Joka päivä vielä parempaa lounasta” -sloganin mukainen tekeminen olivat avainasemalla voiton saavuttamisessa.

”Tämä on ollut alusta loppuun tiimityötä – siihen kuuluu salin henkilökunta sekä keittiön henkilökunta, myös markkinointi.”, Kerem kertoo.

Itsetehty kebab saa ihmiset saapumaan myös kauempaa

Vaikka ravintolan valikoima vaihtelee päivittäin, listalta löytyy viikosta toiseen myös asiakkaiden lempiruokia kuten baklavaa, pannukakkuja ja grillattua fenkolia. Perjantaisin tarjottava itsetehty kebab vetää vakioasiakkaat paikalle aina uudestaan ja uudestaan. Star Lunch kokee tuoreen ruoan ja rakkauden ruoanlaittoon tärkeäksi tekijäksi voitossa.

”Rakkaudella tehdään. Se vaikuttaa, siitä se syntyy hyvä buffetti”, Kerem Bölük toteaa.

Star Lunchissa halutaan huomioida asiakkaiden toiveet ja erilaiset allergiat mahdollisimman kattavasti. Tämän vuoksi asiakkaiden erikoispyyntöjä kuunnellaan ja keittiössä tehdään mielellään jokaiselle sopivaa ruokaa. Esimerkiksi gluteenitonta pizzaa saa pyydettäessä, eikä tästä veloteta ylimääräistä hintaa. Buffetissa on aina tarjolla niin vegaanista, gluteenitonta kuin laktoositontakin.Star Lunchissa halutaan huomioida asiakkaiden toiveet ja erilaiset allergiat mahdollisimman kattavasti. Tämän vuoksi asiakkaiden erikoispyyntöjä kuunnellaan ja keittiössä tehdään mielellään jokaiselle sopivaa ruokaa. Esimerkiksi gluteenitonta pizzaa saa pyydettäessä, eikä tästä veloteta ylimääräistä hintaa. Buffetissa on aina tarjolla niin vegaanista, gluteenitonta kuin laktoositontakin.

Vastuullisuus pyritään huomioimaan päivittäin

Vaikka buffetkonseptille on ominaista, että hävikkiä syntyy, Star Lunch on pyrkinyt minimoimaan tätä erilaisin keinon. Mikäli päivän jälkiruoka loppuu viimeisen aukiolotunnin aikana, ravintolassa ei ryhdytä valmistamaan sitä lisää ruokahävikin minimoimiseksi. Päivittäin vaihtuvan jälkiruoan lisäksi asiakkaille on aina tarjolla myös jäätelöä. Ylijäävän buffetruoan ravintolan henkilökunta vie kotiin tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. 

Tuoreet kasvikset lounasbuffetissa ovat yksi Star Lunchin lounasbuffetin kulmakivistä. Kasvisruokaa on aina lounaalla tarjolla, sillä buffet koostuu erilaisista kylmistä ja lämpimistä tuoreista kasvisruoista. Listalta löytyy viikoittain rakastettuja kasvislisukkeita mutta myös uudempia tuttavuuksia: okraa, täytettyjä paprikoja, tarhapapuja, punajuurta ja kasvispihvejä.

Lounaan lisäksi tarjolla myös catering-palveluja

Catering-palveluun kehittäminen on ollut ravintolan tulevaisuudensuunnitelmissa. Sitä on mahdollista tilata yksityistilaisuuksiin niin yrityksien kuin yksityishenkilöiden. Star Lunchin catering-palvelu on itämaispainotteinen kasviksilla, halloumilla, baba ganoushilla, lihavartaillla. Ravintoloitsija Keremin mukaan ajatuksena olisi laajentaa catering-menuvalikoimaa tarjoamaan jatkossa sekä perinteisiä että erikoisempia menukokonaisuuksia.

 

Juttua varten on haastateltu Star Lunchin ravintoloitsijaa Kerem Bölükia 26.9.2023.

 

Lue myös:

Suomen Paras Lounas -kisan voitto siivittää Satama Bar & Bistron suosiota
Suomen Paras Lounas -kilpailu toi tunnettuutta ja lisää liiketoimintaa
Satama Bar & Bistro luottaa tuoreuteen ja asiakaskokemukseen
Näin Suomen Paras Lounas 2022 -kärkikolmikko ehkäisee hävikkiä

 

Joko sinä testasit Suomen parasta lounasta? Katso kaikki kisassa menestyneet ravintolat eri puolella Suomea!