Suomen Paras Lounas -kisan voitto siivittää Satama Bar & Bistron suosiota

Suomen Paras Lounas -kisan voitto siivittää Satama Bar & Bistron suosiota

Tuplaantuneet asiakasmäärät, uusi ravintola Helsingin keskustaan ja lukuisia tapahtumia ympäri Suomen. Kurkistimme, mitä Suomen Paras Lounas 2022 -kilpailun voittajalle, Satama Bar & Bistrolle, kuuluu reilu puoli vuotta voiton jälkeen. 

Voiton myötä lukuisia yhteydenottoja

Suomen Paras Lounas 2022 -tittelin voitto on siivittänyt Satama Bar & Bistron tarinaa jo yli puolen vuoden ajan. Ravintola nauttii ansaittua suosiota tuplaantuneiden kävijämäärien myötä. Sana Suomen parhaasta lounaasta on kiirinyt kauas ja ruokaa on tultu voiton myötä maistamaan Helsingin Kalasatamaan jopa Lappeenrannasta asti.

Lounaan lisäksi ravintolan tarjoaman catering-palvelun kysyntä on lisääntynyt. Lyhyen ajan sisällä ravintola on saanut lukuisia yhteydenottoja ja tarjouksia aina uusista liiketiloista tapahtumiin, joihin Sataman ruokaa toivotaan tarjolle. Vuoden 2023 kesällä Suomen parasta lounasta pääseekin bongaamaan muun muassa Flow Festivaaleilla sekä Helsingin juhlaviikoilla. 

Suosio kannustaa laajentamaan toimintaa

Upea uutinen paljastui juhannusviikolla, kun Satama Bar & Bistro kertoi Instagramissaan @satamabar laajentavansa toimintaansa ja avaavansa uuden liiketilan Helsingin Kamppiin 1.8.2023. Laajentamalla toimintaansa ravintola vastaa kasvaneeseen kysyntään ja tuo Suomen parhaan lounaan nautittavaksi tunnetulle kohtaamispaikalle yhä useamman saavutettavaksi. 

Korvan taakse jäi kokki Harri Syrjäsen oppeja 

Suomen Paras Lounas -kilpailun järjestäjä, Edenred, palkitsi voittajaravintolan kilpailun suojelijan kokki Harri Syrjäsen sparrauksella ravintolan itse valitsemasta aiheesta. Ravintoloitsija Habi Saini halusi ottaa kaiken irti voiton tuomasta näkyvyydestä, joten sparrauksessa pureuduttiin pitkälti voiton hyödyntämiseen pidemmällä tähtäimellä. 

Sparrauksesta jäi heti korvan taa monia oppeja. Ote sparraukseen oli hyvä, sillä Harri Syrjänen uskalsi rohkeasti heittää ilmoille erilaisia ideoita ja ehdotuksia. Sen myötä Satama Bar & Bistro on oppinut kiinnittämään enemmän huomiota pieniin yksityiskohtiin tunnelman luonnissa sekä hyödyntämään sosiaalista mediaa uudella tavalla. Somekanavien seuraajat sekä sitoutuminen ovatkin uuden tekemisen myötä kasvaneet, ja yhä useampi tietää tänä päivänä Kalasataman suositusta lounaspaikasta. 

Kaikki kaikessa on nälkäinen halu voittaa

Ravintoloitsija Habi Saini muistuttaa, kuinka halu voittaa lähtee ravintoloitsijasta, joka seisoo oman ravintolan brändin takana. Edenredin järjestämästä Suomen Paras Lounas -kilpailusta Habi kuuli vuonna 2021 siirtyessään Satama Bar & Bistron ravintoloitsijaksi. Jo tuolloin hän päätti, että ravintola osallistuisi hänen johdollaan kisaan seuraavana vuonna. 

Oman voitonhalun lisäksi on tärkeää motivoida ravintolan muu henkilökunta mukaan. Parhaaseen tulokseen päästään, kun koko henkilökunta on perehdytetty kilpailusta ja jokainen työntekijä muistuttaa asiakaskuntaa äänestämisestä. Äänestyksen aikana on tärkeä viestiä asiakkaille mahdollisimman monipuolisesti Edenredin kilpailusta ja siitä, että ravintola on mukana. Tietoisuutta voi lisätä myös oheismateeriaaleilla ravintolan tiloissa, kuten jakamalla tietoa ravintolan näytöillä, erilaisilla flyereillä ja QR-koodilla varustetuilla fläpeillä, jotka vievät äänestyslomakkeeseen paraslounas.fi-kampanjasivustolle. Ravintolan eri somekanavissa ja verkkosivuilla muistuttelu äänestyksen ajan on helpoin tapa pitää asiakkaiden tietoisuutta yllä ja saada mahdollisimman moni äänestämään.

”Markkinointi menee perille, kun se alkaa ärsyttää”, naurahtaa Habi.

Juttua varten on haastateltu Satama Bar & Bistron ravintoloitsijaa Habi Sainia 7.6.2023.

 

Ravintoloitsija, haluatko juuri sinä astua parrasvaloihin ja tulla kruunatuksi Suomen parhaaksi lounaaksi? Edenred järjestää Suomen Paras Lounas -kilpailun vuosittain syksyisin. Lue lisätiedot osoitteesta paraslounas.fi