Suomen Paras Lounas -kilpailu toi tunnettuutta ja lisää liiketoimintaa

Suomen Paras Lounas -kilpailu toi tunnettuutta ja lisää liiketoimintaa

Mikä on Suomen Paras Lounas –tittelin voittajien salaisuus? Ainakin hyvä ruoka, aito tekeminen ja omaan juttuun keskittyminen. Ne yhdistävät myös Suomen Paras Lounas -tittelillä viime vuosina palkittuja salolaista JJ’S BBQ:ta (vuoden 2021 voittaja) ja kouvolalaista Mimosan Aitoa (vuoden 2020 voittaja). He uskovat, että oma juttu on kaiken A ja O.

”Kannattaa keskittyä omaan ydintekemiseen ja tehdä omaa juttua niin hyvin kuin osaa. Mitä enemmän on tyytyväisiä asiakkaita, sitä enemmän on äänestäjiä”, Mimosan Aidon perustaja vinkkaa.

 

Lisäksi ravintoloitsijat huomasivat, että asiakkaille kannattaa viestiä kisasta niin paikan päällä kuin somessa, jotta he tietävät äänestää suosikkiaan.

Äänien saaminen sai kilpailuvietin heräämään

JJ’S BBQ:n Jari-Jukka Kallunki oli törmännyt kisaan sosiaalisessa mediassa ja huomasi, että kilpailu herätti kuhinaa ravintolavieraiden joukossa.

”Aluksi tuntui, ettei minua kukaan äänestä”, Kallunki kuvailee vuodentakaista. Ravintola sai kuitenkin ääniä tasaiseen tahtiin, mikä motivoi häntä markkinoimaan kilpailua ravintolan omissa kanavissa.

 

Mimosan Aidon yrittäjä Mimosa Koskipuro kertoo, kuinka tieto hyvästä sijoituksesta vuoden 2020 kilpailun ollessa käynnissä sai kilpailuvietiin heräämään. Edenredin kilpailu herättää hänessä positiivisia tuntemuksia:

”Kivoja tällaiset kilpailut, missä asiakkaat äänestää. Kivahan se on sanoa, että itse on pärjännyt.”

 

Mimosa sininen mekko ja salaatin koristelu

Kisavoitto toi tunnettuutta ja näkyvyyttä runsaasti

Voittajaravintoloiden menestys Edenredin kilpailussa ei jäänyt heidän ainoaksi saavutuksekseen. Hiljattain JJ’S BBQ voitti Suomen paras hampurilaisravintola -tittelin ja HoreCa-alan ammattilaisraati valitsi heidät toukokuussa mukaan vuosittain päivittyvään Suomen 100 parhaan ravintolan joukkoon. Molemmat voittajaravintolat painottavatkin erityisesti kisan tuomaa näkyvyyttä, joka on auttanut heitä menestymään.

”Kyllähän siitä (kilpailusta) tuli tosi paljon näkyvyyttä, siitä ei ole ollut pulaa”, kertoo lähes valtakunnalliseksi hitiksi noussut JJ’S BBQ. Tunnettavuus kasvoi tosi paljon”, Kallunki lisää ja kertoo, kuinka Edenredin kisa auttoi levittämään tietoa ravintolasta.

 

Ruokailijoita saapuu ympäri Suomea” – kisamenestys näkyy myös liiketoiminnassa

Niin Jari-Jukka kuin Mimosa ovat sitä mieltä, että kilpailun tuoma näkyvyys sekä kisan aikana että sen jälkeen tukevat heidän liiketoimintaansa, sillä kuluttajat ympäri Suomen tietävät ravintolasta. Molempiin ravintoloihin matkaa ruokailijoita ympäri Suomea ajatuksena testata ”Suomen parasta lounasta”.

”Erityisesti huomaan sen meillä lomakausina. Meillä käy tosi paljon ulkopaikkakuntalaisia. Ihmiset tietävät hyvin meidän ravintolan”, Mimosa kertoo.

 

Pieni panostus auttoi menestymään

Suuren somenäkyvyyden saavuttanut barbecueravintola uskoo somen voimaan menestyksessä ja kertoo sen auttaneen ravintolan tarinan rakentamisessa.

”Kannustan kaikkia yrittäjiä käyttämään somea aktiivisesti, se on tosi helppoa”, kannustaa JJ’S BBQ:n yrittäjä, jonka mielestä somessa pärjää, kun julkaisut ovat aitoja ja rehellisiä.

 

Somepostauksiin saa kulumaan aikaa, mutta niitä voi myös tehdä matalalla kynnyksellä hetken mielijohteesta. Mimosan Aidossa ollaan samaa mieltä. Koskipuron mielestä jo pienellä panostuksella Suomen Paras Lounas -kisassa voi menestyä helposti. Koskipuro kuvailee, kuinka pienellä panoksella hän itse sai asiakkaansa aktivoitumaan:

”Laitoin linkin Facebook-sivulle, että ollaan mukana kisassa”, Mimosa kuvailee ja jatkaa: ”Ravintolaan laitoin myös A4-julisteen: ”Olemmeko mielestäsi paras lounaspaikka? Äänestä meitä.”

 

Myös Kallunki kannustaa mainostamaan kisaa ravintolan tiloissa. Näin asiakkaat, eli kisassa äänestävät, saadaan tietoisiksi kilpailusta ja omat voittomahdollisuudet paranevat.

”Kannattaa mainostaa lounaspaikassa vaikkapa kassalla ja mainita että ollaan mukana tällaisessä äänestyksessä”.

email header 3 (users)

Mistä löytyy seuraava Suomen paras lounas?

Edenred Finland etsii vuosittain Suomen parasta lounasravintolaa! Suomen Paras Lounas -kilpailu järjestetään syksyisin osoitteessa paraslounas.fi.

 

Juttua varten on haastateltu Suomen Paras Lounas –tittelin vuoden 2021 voittajaa JJ’S BBQ:ta sekä 2020 voittajaa Mimosan Aitoa.