Parhaan lounaan 2021 tarjoajat Salosta, Etelä-Pohjanmaalta ja Iitistä

Parhaan lounaan 2021 tarjoajat Salosta, Etelä-Pohjanmaalta ja Iitistä

Paikkakunnista parhaiten menestyi Kuopio

Suomen Paras Lounas 2021 -verkkoäänestyksessä ratkaistiin maan paras lounasravintola 2021. Kisa käytiin 30.8.-3.10.2021. Paikkakunnista parhaiten kulki Kuopiolla, josta 6 ravintolaa äänestettiin 50 parhaan joukkoon. 

Vuoden 2021 kilpailussa ravintolat ansaitsivat kiihdytyksiä someaktiivisuudella, sillä aktiivisuus ravintolan omissa kanavissa herätti paikallisia yhteisöjä äänestämään. Kärkeen someaktiivisuudellaan kipusi JJ’s BBQ Salosta, toisen paikan nappasi Varicko-ravintola Seinäjoelta, kolmanneksi sijoittui Emberin Ruoka Oy Lapualta ja neljänneksi Vanha Sampo Iitistä. Parhaan startin kisaan otti JJ’s BBQ Salosta, joka nykäisi kaulaa muihin nimenomaan omalla aktiivisudellaan sosiaalisessa mediassa sekä ravintolassa esillä olevien kilpailumainosten avulla.

Kisassa ovat pärjänneet monipuolisesti erityyliset ravintolat. Parhaita lounaita on nautittu äänestäjien mielestä niin pihvipaikoissa kuin kasvisravintoloissakin. Myös pelkästään viikonloppuisin auki olevat ravintolat ovat saaneet ääniä. Ravintolalounas ei siis rajoitu vain arkilounaisiin, kilpailun järjestävän Edenredin vastuullisuusjohtaja Laura Kuusela sanoo.

Laajin nousu on Kuopiosta

Kuopio sai vuoden 2021 50 parhaan lounasravintolan joukkoon peräti 6 ravintolaa. Niin laaja huomio on epätavanomaista yksittäiselle paikkakunnalle Paras Lounas -kisan kärkijoukossa. Kuopiolaisista pistetaulukossa ylimmäksi sijoittui Hygge BRO, joka kapusi 9. sijalle. 

Myös Seinäjoella pidettiin oman kaupungin lippua korkealla. 50 parhaan joukkoon sijoittui kyseisestä kaupungista 3 ravintolaa.

Näyttää, että äänestyksessä pärjääviä ravintoloita löytyy ympäri Suomen. Se kielii kulttuurista lounastamisen ympärillä sekä siitä, että ravintolalounas ei ole kaupunkimiljöön yksinoikeus. Pienemmissä paikallisyhteisöissä ravintolan merkitys kohtaamispaikkana voi olla jopa vahvempi kuin kaupungeissa, Kuusela toteaa. 

Totta kai maantieteellinen monipuolisuus äänestyksessä nyt pärjänneiden joukossa kertoo myös maistuvasta lounastarjonnasta ympäri maan. Tuskin ihmiset pelkästä tuesta ja sympatiasta äänestävät. Eiköhän siihen maistuvaa murkinaa vaadita, Kuusela lisää. 

Somen voima voi ratkaista

Suomen Paras Lounas 2021 -kilpailun alkuviikot osoittivat somen merkityksen ravintoloille. Mitä aktiivisemmin ravintola kisaa mainostaa, sitä paremmin ääniäkin ropisee.

Aiempina vuosina ravintolat ovat huomanneet kisan lisäävän yhteisöllisyyttä ravintolan ympärille. Myös työnantajakuvaan, ja sitä kautta työntekijöiden löytymiseen, sillä on ollut positiivisia vaikutuksia. Positiiviset vaikutukset ovat ensiarvoisen tärkeitä varsinkin, kun korona-aika on ollut ravintoloille kohtuuttoman vaikeaa, Kuusela sanoo. 

Voittajaravintolat saavat palkinnoksi voittoplakaatit ja markkinointimateriaaleja Suomen Paras Lounas -teemalla. Lisäksi Edenred nostaa vuotuisessa Suomen Paras Lounas -kisassa menestyneitä ravintoloita esille sosiaalisessa mediassa. Edenred on Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja. 

 

Suomen 10 parasta lounasravintolaa vuonna 2021: 

  1. JJ’S BBQ, Salo 
  2. Emberin Ruoka, Lapua 
  3. Vanha Sampo, Iitti 
  4. Varicko, Seinäjoki 
  5. Eflatun, Tampere 
  6. Mimosan Aito, Kouvola 
  7. Lempilounas, Turku 
  8. MEKANI by HUIKOO, Pori 
  9. Hygge BRO, Kuopio 
  10. Cantina viva Zapata, Järvenpää 

Katso koko TOP-lista sekä muiden vuosien tulokset täältä.