VR:llä työmatka taittuu ympäristöystävällisesti ja mukavasti

VR:llä työmatka taittuu ympäristöystävällisesti ja mukavasti

Junailu ja työmatkat sopivat yhteen monella tavalla – junaliikenne kuljettaakin viikoittain suuria määriä työmatkalaisia. Edenred Työmatka käy nykyisin maksutapana myös VR Matkalla -sovelluksessa, joka tarjoaa  Edenredin käyttäjille VR:n monipuoliset reitit ja palvelut käyttöönsä. Miksi juuri juna on työmatkojen kulkuvälineenä niin hyvä vaihtoehto? Keräsimme faktoja ja vinkkejä pendelöintiin! 

Huom! Alviton talvi kestää vielä huhtikuun ajan, eli ostamalla junalippusi ennen vappupäivää saat liput edullisemmin, ilman ALV-veroa (10%). 

1. Junamatka on rauhallisempi aloitus työpäivälle


Ruuhkan ja parkkipaikkojen etsinnän sijaan junamatkustus antaa rauhallisemman alun työpäivälle. Pidemmän matkan pendelöijälle juna tarjoaa myös tilan, jossa ajan voi hyödyntää joko töiden tekoon tai palautumiseen. Voit uppoutua hyvään kirjaan lukien tai kuulokkeissasi, neuloa, tehdä sudokujaja miksei junamatka olisi hyvä mahdollisuus opetella meditoimaan säännöllisesti esimerkiksi ohjattua meditaatiota kuunnellen?  

Jos olet joskus halunnut kirjoittaa päiväkirjaa tai ideoida sinulle tärkeitä projekteja, tavoitteita tai vaikkapa kesälomasuunnitelmia, on matkustaessa usein otollinen hetki juuri tällaiselle mukavalle ideoinnille. Jos unet ovat jääneet lyhyiksi, myös torkut voivat olla paras mahdollinen tapa käyttää osa matkastasi ja rentoutua. 

2. Juna on usein nopeampi tapa päästä perille

Useilla reiteillä juna päihittää matka-ajassa auton – ja toisinaan kotimaan lennoillakaan juna ei jää ajassa lopulta suuresti alakynteen. Junalla pääset suoraan kaupungin keskustasta keskustaan, eikä turvatarkastuksiin, terminaalissa odotteluun tai parkkipaikan etsintään ja ruuhkaan kulu aikaa. Esimerkiksi Helsingistä Lappeenrantaan tai Ouluun junaillessa säästyy aikaa autoiluun verrattuna tuntuvasti ja matka on huolettomampi kuin ratissa. 

3. Juna on täysin hiilineutraali kulkuneuvo

Junassa on monia hyviä puolia, mutta yhdessä asiassa juna on voittamaton; kulkuneuvojen ympäristöystävällisyyttä vertaillessa juna voittaa kirkkaasti muut vaihtoehdot. Junaan vaihtaminen on helppo ja mukava ilmastoteko, sillä junamatkustaminen on aina täysin hiilineutraalia.

Myös yritykset voivat keventää hiilijalanjälkeään ja päästä lähemmäksi ympäristö- sekä vastuullisuustavoitteitaan
vaihtamalla liikematkustamisen juniin.  Yhtä lailla tarjoamalla työntekijöilleen Edenredin työmatkaedun yritys tukee kestävämpää liikkumista. Tiesitkö, että VR:n junista 95 % kulkee vesivoimalla tuotetulla uusiutuvalla sähköllä ja sähköistämättömien rataosuuksien junien päästöt on kumottu?  

Arjen valinnoilla on suuri merkitys ympäristölle, joten olisiko junan valinta sinun tapasi vähentää ympäristön kuormaa ja keventää samalla myös hiilijalanjälkeäsi – sekä mahdollisesti omia ympäristöhuoliasi? Voit kokeilla VR:n laskurilla, kuinka paljon säästöä ympäristölle voisit saada aikaan vastuullisella junamatkustuksella. 

4. Junassa voi myös työskennellä

Moni suosii myös junassa työskentelyä, sillä paikallaan istuskelun aika tulee silloin hyödynnetyksi. Junassa ajatus voi toisinaan lentää jopa paremmin kuin paikallaan pysyvässä konttorissa. Verkossa olevat dokumentit voi ladata koneelle valmiiksi, jos haluaa varmistaa, että kaikki päivittyy reaaliajassa. VR:llä on myös hyviä uutisia junassa työskenteleville: parhaillaan kehityksessä on kaukojunien verkkoyhteydet, joka tulee keskimäärin viisinkertaistamaan nettiyhteyksien nopeudet aikaisempaan verrattuna. 

Junissa on puhelinkopit, joita kannattaa hyödyntää etenkin työpuheluissa, jotta liike-elämän salaisuudet säilyvät ja puhelut saavat niille kuuluvan rauhan. 

5. VR:n palvelut lisäävät matkustusmukavuutta

Junassa palvelut ovat koko ajan mukanasi, eikä ravintolaa tai vessaa varten tarvitse muuttaa matkankulkua. Junassa on ilmainen nettiyhteys ja luonnollisesti mahdollisuus ladata niin puhelin kuin läppäri matkan aikana.  

Junat tarjoavat myös lisäpalveluita, joilla voit räätälöidä matkastasi näköisesi ja lisätä matkustusmukavuutta entisestään. Jos haluta lisätilaa ja rauhaa, Ekstra-luokka on hyvä valinta esimerkiksi työhön keskittymiseen tai opiskeluun – ja Ekstra-vaunuista löytyy myös kahvi- ja teetarjoilu, joka kuuluu lipun hintaan. Usein keskittymistä auttaa, kun kahvitauon voi kätevästi pitää omalta paikaltaan tai nauttia teet töiden ohessa. Ravintolavaunuun asti ei tarvitse välttämättä edes lähteä, sillä kuka tahansa voi tilata ruokaa tai välipalaa myös suoraan omalle paikalleen! Lisää junien palveluista voit lukea VR:n sivuilta. 

6. Luovuus herää usein junassa

 Matkan teossa on monelle sitä jotain, joka saa ajatukset uusille urille – kun maisemat ikkunoissa vaihtuvat, ja itse on rennossa tilassa matkustajana, voi luovuus herätä. Tiesitkö, että esimerkiksi J.K. Rowling sai idean Harry Potterista juuri junassa? Ajatustyötä tekeville tai luovan ammatin harjoittajille juna voikin olla ihanteellinen maisematoimisto, jossa uudet ideat saavat alkunsa. 

Junan kyydissä pääset perille rennosti, aikaa ja luontoa säästäen! Hyödynnä siis Työmatka-etuasi ja osta lippusi VR Matkalla –sovelluksesta Edenredillä. 

Lue maksuohjeet VR Matkalla –sovelluksesta lippujen ostoon.
 
Työnantaja, joko yrityksesi tarjoaa ympäristötavoitteita tukevaa Edenredin työmatkaetua? 

Tutustu etuun