Tuemme kestävää kehitystä maanlaajuisen lounasverkostomme voimin

Edenred on työsuhde-etujen markkinajohtaja, joten meille on erityisen tärkeää näyttää esimerkkiä myös kestävän kehityksen saralla. Edenred Lounari -kumppanit voivat ympäristöystävällisillä valinnoillaan saada aikaan positiivisia ympäristövaikutuksia. Tarjoa asiakkaillesi kasvisvaihtoehtoja ja hyödynnä sesongin kotimaisia raaka-aineita. Näin teet ekotekoja joka päivä ja laitat lisäksi maistuvaa ja ravinteikasta ruokaa. Yhdessä olemme enemmän!
 

Kolme helppoa ja vastuullista valintaa jokaiselle Edenred Lounari -kumppanille:

 

1. Kokkaa kotimaisista raaka-aineista

Suomalaisista aineksista valmistettu ruoka on turvallista ja terveellistä. Ruokaketjua valvotaan ja säännellään tarkasti, jotta ruoantuotanto on mahdollisimman kestävää. Ruoan laadun näkökulmasta myös tuotantoeläinten terveys ja elintarvikehygienia ovat ensiarvoisen tärkeitä. Lisäksi ruoan laatuun vaikuttavat positiivisesti puhdas suomalainen ilma ja vesi.

Valitse ruokalistallesi suomalaisia raaka-aineita. Kotimaista ruoantuotantoa tukemalla vaikutat positiivisesti myös Suomen työllisyyteen. Noin 340 000 ihmistä tekee suoraan töitä suomalaisen ruoan parissa, esimerkiksi maataloudessa ja elintarviketeollisuudessa.*

 

2. Huomioi sesongit ruokalistalla

Suomen neljä vuodenaikaa vaikuttavat raaka-aineiden laatuun, makuun, saatavuuteen ja hintaan. Kun tarjoat jokaisen vuodenajan parhaita kasviksia ja hedelmiä, asiakkaasi syövät monipuolisemmin ja terveellisemmin. Samalla testaat uusia makuja ja saat ruokalistaasi vaihtelua helposti ja kustannustehokkaasti.

Kausiruokailu on myös kestävä valinta, sillä sesongin raaka-aineiden tuotanto vaatii vähemmän energiaa ja lannoitteita.** Sesongit huomioimalla takaat herkulliset ja ympäristöystävälliset ateriat asiakkaillesi sekä pienennät ravintolasi hiilijalanjälkeä.

 

3. Tarjoa monipuolisia kasvisvaihtoehtoja

Kasvispainoitteisen ruokavalion suosio kasvaa jatkuvasti ja trendi on tullut jäädäkseen. Ravintola-alan toimijoiden tulee mukautua niin ihmisten kuin ympäristön hyvinvointia edistävään muutokseen. Värikkäällä, runsaasti kasviksia sisältävällä ruokavaliolla on paljon terveyshyötyjä. Kasvikset auttavat esimerkiksi hillitsemään verenpainetta ja pitämään kolesterolin kurissa.***

Ravintolat ja kahvilat, jotka tarjoavat monipuolisia kasvisvaihtoehtoja ruokalistallaan, tukevat asiakaskuntansa terveellisiä elämäntapoja. Monet kasvikset voi hyödyntää jokaista osaa myöten, eli kasvisruokaa tarjoamalla voit ehkäistä myös ruokahävikkiä.

 

Edenred tukee kestävää kehitystä niin suurin kuin pienin askelin

 
Kestävän kehityksen arvot ohjaavat jokapäiväistä toimintaamme nyt ja tulevaisuudessa. Vastuullisuus tarkoittaa meille sekä pieniä päivittäisiä tekoja että maailmanlaajuisia vastuullisuus- ja hyväntekeväisyyshankkeita.

Yhdessä kymmenien tuhansien kumppaneidemme kanssa luomme parempaa arkea puolelle miljoonalle työntekijälle Suomessa. Samalla tuemme kestävää kehitystä, kannustamme terveellisiin elämäntapoihin sekä lisäämme kokonaisvaltaista hyvinvointia.
 

Arvot ja vastuullisuus ›

Kumppaneille › Edenred yrityksenä ›

Lähteet:

*Hyvää Suomesta (20.12.2021)
**Ruokatieto (20.12.2021)
*** Ravitsemuspassi (20.12.2021)

30.11.21

Kumppani, näin otat vastaan Edenred Pay -mobiilimaksuja!

Kaikilla Edenredin kumppaneilla on valmius vastaanottaa Edenred Pay -mobiilimaksuja. Edenred Pay on helppo ja turvallinen maksutapa, johon et tarvitse edes maksupäätettä!

Lue lisää
23.11.21

Työsuhde-etujen maksurajat vuonna 2022

Verottaja on vahvistanut ravintoedun maksurajat vuodelle 2022. Lounaan miniarvo on 7,15 € ja maksimiarvo 11,30 €.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.