Tuemme kestävää kehitystä maanlaajuisen lounasverkostomme voimin

Tuemme kestävää kehitystä maanlaajuisen lounasverkostomme voimin

Edenred on työsuhde-etujen markkinajohtaja, joten meille on erityisen tärkeää näyttää esimerkkiä myös kestävän kehityksen saralla. Haluamme kannustaa myös Edenred Lounari -kumppaneita edesauttamaan positiivisia ympäristövaikutuksia ympäristöystävällisten valintojen kautta, mm. tarjoamalla kasvisvaihtoehtoja ja hyödyntämällä sesongin kotimaisia raaka-aineita. Herkullinen ja terveellinen ruoka on reitti päivittäisiin ekotekoihin!  

Lue kolme helppoa ja vastuullista valintaa jokaiselle Edenred Lounari -kumppanille:

1. Kokkaa kotimaisista raaka-aineista

Suomalaisista aineksista valmistettu ruoka on turvallista ja terveellistä. Ruokaketjua valvotaan ja säännellään tarkasti, jotta ruoantuotanto on mahdollisimman kestävää. Ruoan laadun näkökulmasta myös tuotantoeläinten terveys ja elintarvikehygienia ovat ensiarvoisen tärkeitä. Lisäksi ruoan laatuun vaikuttavat positiivisesti puhdas suomalainen ilma ja vesi. 

Valitse ruokalistallesi suomalaisia raaka-aineita. Kotimaista ruoantuotantoa tukemalla vaikutat positiivisesti myös Suomen työllisyyteen. Noin 340 000 ihmistä tekee suoraan töitä suomalaisen ruoan parissa, esimerkiksi maataloudessa ja elintarviketeollisuudessa.*

2. Huomioi sesongit ruokalistalla

Suomen neljä vuodenaikaa vaikuttavat raaka-aineiden laatuun, makuun, saatavuuteen ja hintaan. Kun tarjoat jokaisen vuodenajan parhaita kasviksia ja hedelmiä, asiakkaasi syövät monipuolisemmin ja terveellisemmin. Samalla testaat uusia makuja ja saat ruokalistaasi vaihtelua helposti ja kustannustehokkaasti. 

Kausiruokailu on myös kestävä valinta, sillä sesongin raaka-aineiden tuotanto vaatii vähemmän energiaa ja lannoitteita.** Sesongit huomioimalla takaat herkulliset ja ympäristöystävälliset ateriat asiakkaillesi sekä pienennät ravintolasi hiilijalanjälkeä.

3. Tarjoa monipuolisia kasvisvaihtoehtoja

Kasvispainotteisen ruokavalion suosio kasvaa jatkuvasti ja trendi on tullut jäädäkseen. Ravintola-alan toimijoiden tulee mukautua niin ihmisten kuin ympäristön hyvinvointia edistävään muutokseen. Värikkäällä, runsaasti kasviksia sisältävällä ruokavaliolla on paljon terveyshyötyjä. Kasvikset auttavat esimerkiksi hillitsemään verenpainetta ja pitämään kolesterolin kurissa.*** 

Ravintolat ja kahvilat, jotka tarjoavat monipuolisia kasvisvaihtoehtoja ruokalistallaan, tukevat asiakaskuntansa terveellisiä elämäntapoja. Monet kasvikset voi hyödyntää jokaista osaa myöten, eli kasvisruokaa tarjoamalla voit ehkäistä myös ruokahävikkiä. 

Tuemme kestävää kehitystä

Edenred tukee kestävää kehitystä niin suurin kuin pienin askelin ja kestävän kehityksen arvot ohjaavat toimintaamme nyt ja tulevaisuudessa, niin pienien päivittäisten tekojen kuin maailmanlaajuisten vastuullisuushankkeiden kautta. Yhdessä sinun ja muiden kymmenien tuhansien kumppaneidemme kanssa voimme luoda parempaa arkea. Samalla tuemme kestävää kehitystä, kannustamme terveellisiin elämäntapoihin sekä lisäämme kokonaisvaltaista hyvinvointia. Yhdessä olemme enemmän. 

 

Lähteet: 

*Hyvää Suomesta (20.12.2021) 
**Ruokatieto (20.12.2021) 
*** Ravitsemuspassi (20.12.2021)