Edenredin tukema Team Rynkeby pyöräili Pariisiin ja teki samalla hyvää

Edenredin tukema Team Rynkeby pyöräili Pariisiin ja teki samalla hyvää

Kevään 2022 mittaan Edenredin kanavissa olemme seuranneet iloisen, keltaiseen sonnustautuneen pyöräilijätiimin Team Rynkeby Espoon matkaa Pariisiin.

Määränpää saavutettiin nyt heinäkuussa ja 1100 kilometriä on poljettu pienten puolesta. Kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestön Team Rynkebyn suomalaiset joukkueet keräsivät tempauksellaan rahaa AAMU Suomen Lasten Syöpäsäätiölle sekä Sylva Ry:lle.

Millä tavalla tavalliset kuntoilijat pystyivät huikeaan suoritukseensa? Todellinen matka alkoi jo viime vuoden lokakuussa, jolloin treenit alkoivat.

41c25bca-d6cb-4ba0-b2d4-813042a570fa

”Reissu oli upea kokemus ja parasta siinä oli tiimi”

Kysyimme Edenredin seuraajille tutuksi tulleilta tiimiläisiltä Tomilta ja Sonjalta, miltä nyt tuntuu?

”Kyllä nyt on itsensä ylittänyt olo, tosi hyvä fiilis. Matka meni paremmin kuin odotin. Koronan iskiessä kenraaliharjoitus eli kahden peräkkäisen pitkän matkan päivän ajo jäi itseltäni väliin, mutta silti reissussa tuli ajettua 5 peräkkäistä pitkän matkan päivää”, Tomi iloitsee.

 

Niin Tomille kuin Sonjalle sattui sairastuminen vähän ennen lähtölaukausta Pariisiin. Se ei onneksi pysäyttänyt heitä, vaan he suoriutuivat reissusta hämmästyttävän hyvin. Molemmat kiittävät tiimin ryhmähenkeä jaksamisen moottorina:

”Reissu oli upea kokemus ja siinä ehdottomasti parasta oli tiimi! Tämä ei olisi onnistunut ilman jokaisen tiimiläisen panosta, erityisesti tärkeinä ryhminä mainittakoon huolto, navigoijat, joukkuekapteenit ja ajoryhmien johtajat. Tiimistä sai matkan aikana iloa, naurua, vertaistukea, tukea – toisinaan kirjaimellisestikin – ja tsemppiä”, Sonja kuvailee.

ba294be8-e3e5-454f-a9f0-5debade71cb8

Miten 1100 kilometrin ponnistus sujui?

Ajo Ranskaan koostui seitsemästä varsinaisesta ajopäivästä, joista viisi oli pidempiä ja kaksi alle sadan kilometrin matkoja. Matkaan mahtui myös pari siirtymäpäivää, jolloin matkattiin laivalla.

”Matkassa yllätti positiivisesti oma jaksaminen. Oma maantiepyöräilyhistoriani on vielä kovin lyhyt ja ennen reissua sekä reissun aikana mulla oli iso epävarmuus siitä, millaisia matkoja pystyn polkea. Tauolta tauolle -tekniikka ja suomalainen sisu veivät kumminkin pitkälle ja pystyin polkemaan uskomattomat 1000+ kilsaa reissun aikana”, Sonja kertoo.

 

Tomi on myös hyvin tyytyväinen matkan kokonaisuuteen:

”Ajettiin, pidettiin taukoja, joilla musiikki soi, fiilis oli hyvä, säät suosi ja toisia kannustaen sekä auttaen jaksoimme. Matkanteko oli tässä kirjaimellisesti tärkeämpi kuin päämäärä. Ruokahuolto loihti meille upeita ruokia – oli hienoa, kun pääsi suoraan syömään, niin pysty keskittymään varsinaiseen ajoon”, Tomi kertoo.

image00003-jpeg

Mitä maaliin pääsy vaati treenikaudelta?

Jotta tavalliset kuntoilijat pystyvät tällaiseen urakkaan, peruskunnon ja reissukestävyyden rakennus alkoi jo viime vuoden lokakuussa.

Aluksi Espoon tiimillä oli yhteisiä spinning -treenejä kerran viikossa, ja pitkiä kävelylenkkejä joka toinen viikko. Sen lisäksi annettiin vinkkejä omatoimisten treenien järjestämiseen, esimerkiksi pyöräillen ja kävellen. Vapun korvilla alkoi ulkotreenikausi ja kolmet yhteiset pyöräilytreenit viikossa; kahdet lyhemmät arki-iltaisin ja pitkän ajon treeni sunnuntaisin.

”Vielä maaliskuussa olisin nauranut, jos joku olisi väittänyt, että tulen polkemaan 150-200 km yhden päivän aikana. Nyt sellaisia päiviä mahtui useampiakin meidän reissuun”, Sonja kertoo.

IMG_5899

Myös koneneempi pyöräilijä pääsi yhdessä treenaten omaan ennätykseensä

Tomilla oli taustallaan hieman enemmän pyöräilykokemusta, mutta etenkin pienen treenitauon jälkeen nousujohteisuus oli todella selvästi näkyvissä:

”Viime kesänä ajoin ehkä 100 kilometriä yhteensä itsekseni. Nyt yhdessä poljimme jopa 200 km päivämatkoja. Tämä reissu oli kaikkien aikojen ennätys – peruskunto ja pyöräilykunto ovat kehittyneet merkittävästä. Ensimmäisen yhteisen spinning-tunnin aikana mietin, voiko tämä olla näin rankkaa – lopputalvesta se tuntui jo aika helpolta.”

 

Vaikka suoritus vaati treeniä ja aikaa, ja rankkojakin treenikertoja mahtui joukkoon, kunnon kohotus tuntui onnistuvan lopulta melko helposti porukassa treenaamalla, kun tiedettiin, miten treenata.

”Paljon pyöräilevän kaverini sanoin: usein tehdään se virhe, että peruskuntolenkit mennään liian kovaa. Täytyy siis myös malttaa, ja siihen yhteiset kävelylenkit olivat tosi hyviä.”

 

Hyvä asian puolesta työskentely loi vahvan tiimihengen ja nosti pyöräilyn toiselle tasolle. Yksi mieleenpainuvin asia Sonjalle ja Tomille olikin kokemus siitä, miten koko porukan sitoutuminen saman, hyvän asian puolesta kohotti tiimihenkeä.

”Maantiepyöräily, pitkät pyöräilymatkat ja hyväntekeväisyys jäävät aivan varmasti osaksi omaa elämää tavalla tai toisella! Vielä en ole tehnyt päätöstä seuraavalle kaudelle hakemisen suhteen, mutta ajatukset Rynkebystä ovat edelleen samat kuin joukkueeseen hakiessani: todella tärkeää työtä todella tärkeän asian puolesta. Hienoa, että siihen yhdistyy tavoitteellinen maantiepyöräily ja tiiminä tekeminen”, Sonja kiteyttää.

IMG_5623

”Odotin kaudelta paljon ja sain varmasti vieläkin enemmän”

Tomi nautti niin kalenteroidusta yhdessä treenaamisesta kuin hyväntekeväisyystyöstä ja sponsorien hankkimisesta:

”Odotin kaudelta paljon ja sain varmasti vieläkin enemmän. Tiiviissä perhearjessa ei niin helposti tutustu uusiin ihmisiin, nyt tuli kymmeniä uusia kavereita ja ystäviä – ja vielä pääsi kuntoa kohottamaan. Rahankeräyshän jatkuu edelleen, ja syksyllä on gaala, missä paljastetaan kuinka paljon rahaa olemme hyvään tarkoitukseen saaneet kerättyä. ”

 

Tomi uskoo palaavansa vielä Rynkebyn riveihin toistekin, jollei ensi kaudella, niin myöhemmin. Joukkueesta löytyykin aina myös konkareita, joilla kausia on takana useampia. Pyörälenkit jatkuvat molemmilla joka tapauksessa – ja kaikkia Pariisiin pyöräilleitä yhdistää myös mahdollisuus hypätä mukaan ”Rynkeby-alumneille” perustetun Rynkeby Cycling Clubin yhteisille pyörälenkeille.

229221d0-159a-4c24-99b7-aae3b7fa2e3c

Rynkebyn seuraava kausi käynnistyy jo pian

Monet ovat Tomin ja Sonjan menoa seurattuaan innostuneet ensi vuoden kaudelle hakemisesta. Sonja kannustaakin hakemaan mukaan:

”Pariisiin pyöräily ei ole piece of cake, mutta ehdottomasti kokemisen arvoinen. Äitinä täytyy itse matkaan liittyen fiilistellä yhden tiimiläisen lausumaa: ”Vitsit mitä mutseja te ootte! Miettikää minkä kuvan te annatte teidän lapsille äideistä, liikkumisesta ja itsensä haastamisesta. Siellä ne voi päiväkodissa kertoa kavereille, että mun äiti polki kesällä pyörällä Suomesta Pariisiin. Mitä sun äiti teki?”

 

Edenred Finland sponsoroi Team Rynkebytä matkallaan pienten puolesta. Oli ilo olla mukana!

Sinäkin voit hakea mukaan vuoden 2023 joukkueeseen täällä.