Oona eteni markkinoinnin harjoittelijasta asiantuntijaksi

Oona eteni markkinoinnin harjoittelijasta asiantuntijaksi

Markkinoinnin asiantuntijana työskentelevä kollegamme Oona kertoo urapolustaan Edenredin markkinointitiimissä. Matka harjoittelijan roolista spesialistin tehtäviin on tarjonnut Oonalle paljon vastuuta, mutta myös luovaa vapautta. Sekä Edenredin työsuhde-etujen, että Delicard®-lahjakorttien markkinointiviestinnän parissa työskentelevä Oona tekee päivittäin tiivistä yhteistyötä eri osastoilla työskentelevien kollegoiden kanssa.

Harjoittelujakso avasi ovet kansainväliseen yritykseen

Oona aloitti Edenred-uransa markkinoinnin harjoittelijana marraskuussa 2020. Maailmaa muuttanut vuosi oli ollut graduntäyteinen ja stressaavakin, kun pandemia jylläsi ja mielessä pyöri yliopistosta valmistumisen jälkeinen työnhaku. Markkinointia pääaineenaan kauppakorkeakoulussa opiskelleen Oonan pitkäaikainen urahaave täyttyi, kun Edenred tarjosi hänelle töitä markkinointiosastoltaan. 

Markkinoinnin harjoittelijana Oona pääsi heti tositoimiin yhdenvertaiseksi tiimin jäseneksi, kuten kuka tahansa harjoittelijoistamme. Harjoittelujakso auttoi häntä löytämään omat vahvuutensa valtavalta markkinoinnin ja viestinnän kentältä. Sosiaalisen median sisällöntuotanto, kampanjamateriaalien suunnittelu ja toteutus sekä sidosryhmäyhteistyö kiehtoivat Oonaa jo ennen harjoittelua. Harjoittelijana tehtävät eivät eronneet Edenredillä jo pidempään työskennelleiden työnkuvasta. 

Lisää vastuuta ja uusia haasteita vakituisessa roolissa

Puolivuotisen harjoittelun jälkeen oli kummallekin osapuolelle selvää, että oma-aloitteinen, luova sekä positiivisella asenteella Edenredin markkinointia vahvistanut Oona jatkaisi yrityksen leivissä. Häntä pyydettiin jatkamaan vakituisessa työsuhteessa ’Marketing Specialist’ -roolissa: 

"Keskustelimme jatkomahdollisuuksista ja toiveistani avoimesti. Vastaanottamani työtarjous oli upea päätös opettavaiselle harjoittelujaksolle. Arvostan Edenredin yrityskulttuurissa hyvän meiningin lisäksi erityisesti joustavuutta. Alusta lähtien oli tiedossa että työskentelisin pääosin etänä, sillä asun Pirkanmaalla. Tämä ei ollut este johdolle tai kollegoille. Näemme tiimikavereideni kanssa päivittäin etäyhteydellä ja kuukausittain kasvokkain toimistolla Vallilassa, joten hommat sujuvat mutkattomasti myös etänä."

 

Ylennyksen myötä Oona on saanut vastuuta entistäkin enemmän. Työpäivät kuluvat vauhdilla mielekkäiden työtehtävien ja hyvän tiimihengen ansiosta. Edenredin tuotteita ovat erilaiset työsuhde-edut ja erityisesti yritysmaailmassa tunnetut Delicard®-lahjakortit. Markkinointiosaston arkeen mahtuu siten monenlaista kampanjaa, sesonkia ja kohderyhmää, eli Oonalla on aina monta rautaa tulessa. 

Markkinointitiimi tekee yhteistyötä kaikkien osastojen kanssa

Oona ja muut edenrediläiset Suomessa pääsevät usein mukaan pohjoismaisten ja muualla maailmassa työskentelevien kollegoiden toteuttamiin hankkeisiin. Markkinointitiimi on päivittäin tekemisissä muiden osastojen kanssa myös kotimaassa, sillä esimerkiksi uusien tuotteiden lanseeraus, sidosryhmäviestintä ja asiakaskokemuksen kehittäminen vaikuttavat jokaisen kollegan arkeen. 

"Markkinoinnin projektit vaikuttavat aina myös muihin osastoihin, ja vastaavasti muiden osastojen hankkeet vaikuttavat markkinointiosastoon. Siksi teen paljon yhteistyötä esimerkiksi IT-, tuotehallinta- ja asiakaspalvelutiimien kanssa. Olen Edenredillä ymmärtänyt toden teolla paitsi ulkoisen, myös sisäisen viestinnän merkityksen ison yrityksen toiminnassa."

Uusia aluevalloituksia markkinoinnin parissa

Tarjolla olevien työtehtävien monipuolisuus on ollut avain myös Oonan nopeaan ammatilliseen kehitykseen. Markkinointi ja viestintä ovat nimittäin aloja, jotka menevät nopeasti eteenpäin ja saavat osansa monenlaisista trendeistä ja maailman käänteistä. Myös Oonan vastuualueet ovat kasvaneet huomattavasti hänen Edenred-uransa aikana: 

"Aloittaessani Edenredillä halusin tehdä erityisesti somemarkkinointia. Pääsin tekemään myös minua kiehtonutta vaikuttajamarkkinointia, ja sitten siirryinkin jo laajempaan sidosryhmäyhteistyöhön. Nykyään teen paljon viestintää isoimmille asiakkaillemme sekä hallinnoin ja kehitän web-sivujemme käyttökokemusta. Vastaan tiimissämme myös Delicard®-lahjakorttien kampanjoinnista ja lisäksi teen paljon projektinhallintatehtäviä. Kaiken tämän keskellä pääsen myös toteuttamaan intohimoani brändien kehittämistä ja sisällöntuotantoa kohtaan."

Hyvinvointiin kannustava yrityskulttuuri sopii omiin arvoihin

Oona on tyytyväinen valmistumistaan seuranneisiin uramahdollisuuksiin. Hänelle on tärkeää tehdä töitä yritykselle, jonka toiminta vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti: 

"Voin oikeasti seistä Edenredin arvojen takana. SM-tason kilpaurheilutaustalleni ja aktiiviselle elämäntyylilleni sopii työskennellä yritykselle, jonka tavoite on olla arjen hyvinvoinnin mahdollistaja. On palkitsevaa tehdä töitä hyvinvoinnin edistämisen eteen."