Lounasetu

Mistä lounasedussa on kyse?

Lounasetu on Suomen suosituin henkilöstöetu.

Lounasedulla työnantajasi haluaa kannustaa sinua syömään terveellisen lounaan työpäivän aikana antamalla palkan päälle lounasedun tai maksamalla osan lounasruokailustasi.

Voit käyttää etusi ruokailemalla jossain yli 14 500 lounaspaikasta, joita löytyy ympäri Suomea.

Lounasetua käyttäessäsi säästät rahaa verrattuna siihen, että maksaisit lounaasi rahalla. Esimerkiksi lounasvähennysmallissa 10 € arvoisesta lounaasta vähennetään palkastasi 7,50 € työnantajan maksaessa loput 2,50 €. Hyödyntämällä lounasetusi täysimääräisesti säästät jopa 550 € vuodessa.

Verottajan vuosittain määrittämän lounasedun rajat ovat vuonna 2019 6,60 € ja 10,50 €. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ostaa lounasedun maksuvälineillä (Lounasseteli™, Edenred-kortti tai MyEdenred-mobiilimaksu) lounaita, jotka maksavat vähintään 6, 60 € ja enintään 10,50 €. Jos lounaasi maksaa vähemmän kuin 6,60 €, veloitetaan kortilla tai mobiililla maksettaessa lounastililtäsi kuitenkin verottajan määrittämä minimisumma. Mikäli ostosi  on yli 10,50 €, esimerkiksi 12 €,  voit maksaa lounasedulla 10,50 €. Ylärajan ylimenevä osa (esimerkissä 1, 50 €) on maksettava jollain muulla maksuvälineellä.

Edenred-kortti (aiemmin Ticket Duo®)

 • Työnantaja tai työntekijä (mikäli työnantaja antaa siihen luvan) lataa etua verkossa. Lounasetulataukset tehdään yleensä kuukausittain.
 • Maksettaessa kortilla tai puhelimella etua veloitetaan tasan palvelun summa, joten rahaa ei mene hukkaan.
 • Kortti on voimassa 2 vuotta kerrallaan.
 • Jos kortti katoaa, voit sulkea kortin ja saldosi säilyy tilillä. Kortin voit sulkea soittamalla asiakaspalveluumme p. (09) 7594 2848 (pvm/mpm) arkisin klo 9.00-16.00 tai ottamalla yhteyttä yrityksesi henkilöstöasioista vastaavaan henkilöön.
 • Kaikissa etuusi liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä yrityksesi henkilöstöasioista vastaavaan henkilöön

 

 

Korttien käyttäjillä on automaattisesti myös mobiilimaksumahdollisuus!

Edenred-kortin käyttäjänä voit käyttää maksuvälineenä myös matkapuhelintasi:

 • Voit maksaa puhelimesi MyEdenred-sovelluksella
 • Jos käytössäsi on iPhone, voit liittää korttisi Apple Payhin (Huomioithan, että Apple Payhin voi liittää vain sellaisen Edenred-kortin, jossa on lähimaksuikoni)
 • Jos käytössäsi on Android-laite, voit lisätä korttisi Google Payhin  (Huomioithan, että Google Payhin voi liittää vain sellaisen Edenred-kortin, jossa on lähimaksuikoni)

 

Lounasseteli

 • Työnantajasi antaa sinulle 8,90 € – 10,50 € arvoisia seteleitä, jotka voit käyttää maksaessasi lounaasi
 • Huomaathan, että seteleistä ei anneta vaihtorahaa takaisin!

 

 

Näin helposti saat edut käyttöösi Edenred-kortilla

 • Voit käyttää korttia heti kun olet aktivoinut sen ja työnantajasi on ladannut kortillesi saldoa.
 • Tarkista saldosi MyEdenredissä
 • Etsi kortin käyttöpaikkoja
 • Kortilla maksetaan normaalin pankkikortin tapaan maksupäätteellä.
 • Kortissa ei ole PIN-koodia vaan osto vahvistetaan allekirjoittamalla maksupäätteestä tulostuva kuitti. Myös lähimaksu toimii.
 • Verohallinto määrittää vuosittaiset ostorajat lounasedulle. Vuonna 2019 minimiraja on 6,60 € ja maksimiraja 10,50 €. Huomaathan että mahdollisista alle 6,60 € arvoisista aterioista, jotka maksetaan Edenredin kortilla tai mobiililla, veloitetaan kuitenkin vähintään 6,60 €.

 

Tarkista saldosi ›

Kortin aktivointiohje

Löydä lähin lounasravintolasi

Lounassetelit, Edenredin kortit sekä mobiilimaksu käyvät maksuvälineenä yli 14 500 lounaspaikassa Suomessa.

Millaisesta lounastauosta saa eniten tehoa iltapäivään?
Infopaketti lounaan merkityksestä sekä lounastauon 10 käskyä.

Lataa lounasopas ›

3.4.2018

Toimistotyöläiset hoi! Syöttehän aamulla aamupalaa?

Töihin ei kannata lähteä tyhjällä vatsalla. Tutkimukset nimittäin osoittavat, että aamupalan syöminen lisää esimerkiksi tehokkuutta ja virkeyttä töissä, parantaa työmuistia, reaktioaikaa ja keskittymiskykyä sekä auttaa meitä ylläpitämään säännöllistä ateriarytmiä. Jotta saisit kaiken irti tästä päivän tärkeimmästä ateriasta, kokosimme sinulle asiantuntijoiden aamupalavinkkejä!

Lue lisää
26.3.2018

Viisi vinkkiä laadukkaampaan ruokavalioon

Millainen on oikeanlainen ruokavalio? Tämä kysymys jakaa mielipiteitä ja herättää meissä vahvoja tunteita. Kysymykseen ei kuitenkaan ole yhtä oikeaa vastausta, sillä muun muassa ihmisten yksilölliset tekijät vaikuttavat siihen, millainen vaikutus nauttimallamme ravinnolla on.

Lue lisää

VINKKAA TYÖNANTAJASI

Haluaisitko, että työnantajasi tarjoaisi henkilöstöetuja? Lähetä meille vinkki ja myyntitiimimme ottaa yhteyttä työnantajaasi.