Liikunta- ja kulttuurietu
edistää terveyttä

Katso esittelyvideo

Liikunta- ja kulttuurietu
edistää terveyttä

Katso esittelyvideo

Monipuoliset käyttötavat

Edenredillä on kortti-, mobiili- sekä setelivaihtoehdot liikunta- ja kulttuuriedun tarjoamiseen henkilöstölle. Henkilökohtaisella edulla jokainen työntekijä saa päättää, millaista liikuntaa ja kulttuuria harrastaa.

Laaja käyttöverkosto

Maksuvälineet käyvät verkostossamme, joka kattaa yli 9000 liikunta- ja kulttuuripaikkaa Suomessa. Edulla voi ostaa myös erilaisia tapahtumalippuja.

Miksi liikunta- ja kulttuurietu?

Edenred Virike auttaa henkilöstön yleisen terveydentilan edistämisessä, josta seuraa vähemmän sairauspoissaoloja. Esimerkiksi 2-3 kertaa viikossa liikkuvilla työntekijöillä on 4,5 päivää vähemmän sairauspäiviä vuodessa kuin niillä, jotka liikkuvat viikossa enintään kerran. Henkilöstöliikunnan investoinnit hyödyttävät työntekijöiden hyvinvointia, joka taas osaltaan parantaa yrityksen suoritustasoa.

Henkilöstöetujen tarjoaminen viestittää työntekijöille, että heistä välitetään ja että heidän hyvinvoinnillaan on merkitystä. Työntekijät arvostavat yhä enemmän rahapalkan lisäksi hyvää työilmapiiriä ja sitä, että työpaikalla viihdytään. Henkilöstöetujen tarjoaminen onkin yksi konkreettinen keino parantaa työnantajamielikuvaa ja sitouttaa työntekijöitä.

Yritys voi tarjota liikunta- ja kulttuurietua seteleillä tai muilla maksuvälineillä jokaiselle työntekijälle verovapaasti jopa 400 € vuodessa. Tästä edusta henkilön ei tarvitse maksaa veroa ja työnantaja voi vähentää summan verotuksessa. Liikunta- ja kulttuuriedulle ei ole ostorajoja, eli edun voi käyttää halutessaan jopa yhdellä kertaa esimerkiksi kuntosalin vuosimaksuun. Lue lisää liikunta- ja kulttuuriedun verotuksesta.

Tutustu työhyvinvointimateriaaliin

paymentphonelink_ring Kortti+Mobiili tai Mobiiliratkaisu

  • Työntekijöiden liikunta- ja kulttuurietukorteille voi ladata liikunta- ja kulttuurietua 400 euroa/vuosi/työntekijä verovapaasti.
  • Työntekijät voivat maksaa liikunta- ja kulttuuripalveluita Edenredin mobiilisovelluksella (Edenred Paylla), Apple Paylla tai Google Paylla.
  • Jos yrityksellänne on käytössä sekä Edenred Virike että Edenred Työmatka, työntekijänne voivat siirtää saldoa näiden kahden etuuden välillä mobiilisti kätevän MyChoice-ominaisuuden avulla.
  • Työnantajana tilaat työsuhde-edun työntekijöillesi ja lataat niille saldot netissä Ticket On-the-Web -tilaustyökalussamme.
  • Tehtyäsi sopimuksen lähetämme sinulle tunnukset tilaustyökaluun, josta pääset tilaamaan edun työntekijöille.

Lue lisää      Tilaa kortteja     Hinnasto

note Liikunta- ja kulttuuriseteli eli Virikeseteli®

 • Työntekijöille voi antaa yhteensä 400 euron arvosta liikunta- ja kulttuuriseteleitä vuodessa verovapaasti.
 • Työnantaja voi valita henkilöstölle annettavien liikunta- ja kulttuuriseteleiden eli Virikeseteleiden arvon 2 eri vaihtoehdosta – 10 €:n tai 5 €:n setelistä.
 • Tilaa Virikesetelit kätevästi verkosta. Jos maksat tilauksen verkkopankissa tai luottokortilla, saat setelit parin päivän kuluessa
 • Toimitamme setelit yrityksesi toimipisteeseen.

Lue lisää Tilaa seteleitä    Hinnasto

Askarruttaako henkilöstöetujen verotus?

Lataa selkokielinen oppaamme etujen tarjoamisesta!

Lataa verotusopas ›

Käyttöpaikkahaku

Hae lähimmät liikunta- ja kulttuuripaikat käyttöpaikkahaustamme.

Haluatko tilata Virikeseteleitä®

Tilaa setelit nopeasti ja helposti Työnantajasivustoltamme.

Tilaa ›

Tutustu blogiimme

Onko suutarin lapsilla kengät? Näin edenrediläiset käyttävät liikunta- ja kulttuurietua eli Virikettä

Jokaisella on oma tapansa palautua – edenrediläiset käyttivät vuoden aikana Virike-etua 80 eri paikassa!

Lue lisää

Henkilöstöetujen maksuvälineet: seteli, kortti vai mobiili?

Kaikilla henkilöstöetujen maksuvaihtoehdoilla – seteleillä, korteilla ja mobiililla – on omat hyvät puolensa.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.