5 faktaa turvallisesta ja nopeasta mobiilimaksamisesta

5 faktaa turvallisesta ja nopeasta mobiilimaksamisesta

Yhä useampi maksaa nykyisin ostoksensa älykellolla tai puhelimella. Mobiilimaksaminen on turvallisena ja nopeana maksutapana tullut jäädäkseen. Moni kuitenkin saattaa vielä arkailla mobiilimaksun käyttöönottoa omalla kohdallaan. Keräsimme viisi faktaa, jotka auttavat alkuun.  

Muista lisätä myös kaikki Edenredin käytössä olevat etukorttisi sähköiseen lompakkoosi eli Apple Payhin tai Google Walletiin, niin pystyt maksamaan myös eduillamme mobiilisti! 

1. Miten mobiilimaksaminen toimii?

Mobiilimaksamisella tarkoitetaan yleisesti älylaitteella maksamista. Voit esimerkiksi maksaa kaupan kassalla älypuhelimella tai älykellolla, ja älypuhelimella verkkokaupoissa ja sovellusten sisällä. Se voi tarkoittaa myös rahan siirtämistä henkilöltä toiselle puhelinnumeroa hyödyntäen. 

Ladatessasi puhelimeesi tai älykelloosi tai ottaessasi käyttöön yleisimmät sähköiset lompakkosovellukset, eli Apple Payn iOS-laitteille tai Google Walletin Android-laitteille, voit tallettaa kaikki maksukorttisi turvallisesti mukaasi, missä ikinä kuljetkaan. Tällöin pystyt maksamaan joko Apple Paylla tai Google Paylla niin lähimaksuna kassapisteellä kuin etämaksuna verkkokaupassa, eikä sinun tarvitse etsiä tunnuslukuja tai syöttää kortin numeroa maksaessasi. 

2. Onko mobiilimaksaminen varmasti turvallista?

Mobiilimaksamisessa käytetään useimmiten biometrista tunnistautumista, eli kasvojen tunnistusta tai sormenjälkeä, mikä tekee siitä erittäin turvallisen tavan maksaa. Tällöin maksusovellukseen ei pääse kukaan muu kuin sinä. Kun maksat ostoksia verkkokaupassa, sinun ei tarvitse myöskään antaa maksukorttisi tietoja tai henkilötunnustasi verkkokaupalle, mikä entisestään lisää turvallisuutta.  

Jos puhelin katoaisi, maksuihin ei pääse kukaan muu käsiksi, koska tunnistautuminen tapahtuu sormenjäljellä, kasvojen tunnistuksella tai sinun omalla turvakoodillasi. 

3. Mitä hyötyä mobiilimaksamisesta on?

Mobiilimaksaminen on nykyaikainen, todella nopea ja vaivaton tapa maksaa ostoksia. Sinun ei tarvitse muistaa PIN-koodeja biometrisen tunnistautumisen ansiosta, eikä lompakon kotiin unohtaminen ole ongelma.  Kännykkä tai älykello on aina mukanasi –  ja kun lisäät kaikki maksukorttisi sähköiseen lompakkoosi, kulkee kaikki tarvittava mukanasi automaattisesti!  Kassalla lähimaksulla maksaessasi pystyt myös maksaa hygieenisesti koskettamatta maksupäätettä tai käteistä rahaa. 

4. Missä mobiilimaksua voi käyttää?

Sähköisiin lompakkoihin perustuvaa mobiilimaksua voi käyttää yleisesti kaikissa maksupaikoissa, joissa on maksupääte sekä etänä verkkokaupoissa. Mobiilimaksaminen sähköisen lompakon avulla toimii samalla tavalla kuin lähimaksu maksukortillasi. Ainoa todellinen ero on se, että korttisi ovat tallessa ja turvassa sähköisessä lompakossasi älylaitteellasi vahvasti suojattuna, ei fyysisesti lompakossasi.

5. Kaikilla Edenredin eduilla voi maksaa mobiilisti Apple Payssa tai Google Payssa

Tiesithän, että myös Edenredin kaikilla eduilla maksaessasi sinulla on nyt mahdollisuus käyttää mobiilimaksua? Kun lisäät etukohtaisen fyysisen tai virtuaalisen korttisi Apple Payhin tai Google Walletiin, pääset maksamaan eduillasi vaivattomasti ja mobiilisti. Edenred on Suomessa ainoa työsuhde-etujen tarjoaja, jonka edut voit lisätä Apple Payhin tai Google Walletiin.

Edenredin kortit sekä edut kulkevat sähköisessä lompakossasi muiden maksukorttiesi tapaan turvallisesti ja vaivattomasti. Lounastreffit, ex-tempore uimareissu tai hieronta päivän päätteeksi? Mobiilisti maksat työsuhde-eduilla helposti myös suunnittelemattomat seikkailut silmänräpäyksessä.

Lue lisää Apple Paysta Lue lisää Google Paysta