Haaga-Heliassa hyvinvointi on tärkeässä asemassa

Pandemia-aika on haastanut organisaatioita monin tavoin. Sen vaikutukset on tunnistettu myös korkeakoulukentällä etenkin hyvinvoinnin näkökulmasta. Haaga-Heliassa ryhdyttiin heti toimiin opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnin turvaamiseksi poikkeusaikana ja myös sen jälkeen.

Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko painottaa, että yhteisön hyvinvoinnilla on suuri merkitys Haaga-Helialle.

“Haaga-Helia toimii koulutussektorilla, mikä tarkoittaa, että kaikki toimintamme on ihmisistä kiinni. Jos ihmiset voivat hyvin, he ovat parempia ammattilaisia ja kouluttajia. Hyvinvoinnilla on myös suora linkki motivaatioon ja työnantajamielikuvaan. Saavutettujen hyötyjen rahallinen arvottaminen on lähes mahdotonta – ja kaiken lisäksi turhaa. Tärkeintä on, että hyvinvointi lisääntyy.” – Teemu Kokko, Haaga-Helian rehtori.

 

Innostava ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö

Haaga-Helian juuri uudistetun strategian tärkein mahdollistaja on opiskelijoiden ja henkilöstön innostava ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö. Yksi keskeisistä arvoista on vastuullisuus. Tämä tarkoittaa, että korkeakouluna sen tehtävä on kantaa vastuu taloudesta, ympäristöstä, ihmisistä ja yhteiskunnasta. Samalla se on myös vahva viittaus siihen, että opiskelijoiden ja henkilöstön sekä koko korkeakouluyhteisön hyvinvoinnista tulee huolehtia. Etenkin pandemia-aikana Haaga-Heliassa on edistetty hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä muun muassa ottamalla käyttöön verkkoalustoja ja digitaalisia ratkaisuja työhyvinvoinnin tueksi sekä laajentamalla työterveyshuollon tarjontaa myös etäpalveluihin. Yksi keskeisimmistä hyvinvoinnin työkaluista monille haagahelialaisille on myös liikunta- ja kulttuurietu Edenrediltä.

“Haluamme olla haagahelialaisille se paras Haaga-Helia, ja siinä työssä yhteistyö Edenredin kanssa on yksi monista tärkeistä elementeistä. Hyvinvointi ei tunne oppiaine- eikä muitakaan rajoja, joten sillä on vahva geneerinen voimaannuttava ominaisuus.” – Teemu Kokko.

Henkilöstöetuuksien koordinoinnista vastaava HR-assistentti Tytti Pelkonen kommentoi myös iloisena yhteistyötä Edenredin kanssa:

“Yhteistyö Edenredin kanssa on ollut sujuvaa ja lämminhenkistä. Nimetyn yhteyshenkilön kanssa on ollut ilo palaveerata säännöllisesti ja aina muutoinkin on ollut helppoa ottaa häneen yhteyttä. Teknisissä asioissa olen soittanut monesti myös asiakaspalveluun, josta on aina autettu ystävällisesti. Edenredin järjestelmästä saamme kattavasti erilaisia raportteja, joten liikunta- ja kulttuuriedun käytön seuraaminen on todella näppärää ja vaivatonta.” – Tytti Pelkonen, henkilöstöetuuksien koordinoinnista vastaava HR-assistentti.

 

Haaga-Heliassa työhyvinvointi nähdään kokonaisuutena, johon vaikuttavat mm. terveys, osaaminen, arvot ja johtaminen. Yhteisön työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi Haaga-Heliassa panostetaan työkykyjohtamiseen ja erityisesti ennakoivaan toimintaan sekä joustaviin työjärjestelyihin.

“Onnistumisemme edellytys on korkeakouluyhteisö, joka voi hyvin. Työnantaja rakentaa edellytykset, mutta hyvinvoinnin edistäminen on koko organisaation asia, ja edellyttää suunnitelmallista toimintaa, seurantaa ja arviointia.” – Hanna Ilmonen, Haaga-Helian henkilöstöjohtaja.

 

 

Hyvää palautetta työntekijöiltä

Haaga-Helian työntekijät ovat antaneet myös palautetta henkilöstöeduista, ja Edenredin Virike-etu on saanut paljon hyvää palautetta.

“Edenred-kortti on ollut tosi kätevä ja sitä on helppo käyttää. Käyttöpaikkoja on löytynyt paljon, ja ei ole ollut juurikaan paikkoja, mihin se ei olisi käynyt. Monesti on konkretisoitunut, että kuinka hyvä etu meillä on. Edenred kannustaa kokeilemaan, ja se madaltaa kynnystä kokeilla kalliimpiakin lajeja .” – Katja Komulainen, tutkintojohtaja, Haaga-Helia.

 

 

 

Katja Komulainen on maksanut Edenredillä muun muassa TFW:n (Training for Warriors) jäsenmaksuja, kuntosalin maksuja, erilaisia verkkokursseja ja laskettelulippuja. Katja löysi vastikään uuden harrastuksen kaverin innoittamana TFW:stä, ja nyt se kuuluu hänen vakiolajeihinsa. TFW yhdistää kehon ja mielen harjoittamisen sekä tarjoaa välineen kaikille, jotka haluavat parantaa kuntoaan, suorituskykyään tai yleistä terveyttään – henkistä vahvuutta unohtamatta.

“Kaveri vinkkasi TFW:stä, sillä hän ajatteli, että saattaisin pitää siitä. Aluksi se hieman mietitytti, mutta kun huomasin, että heillä voi maksaa myös Edenredillä, se madalsi kynnystä kokeiluun. Ostin kymmenen kerran kortin ja jäin lajiin koukkuun. Parhaita puolia TFW:ssä on ollut hyvä ilmapiiri, toisien kannustaminen, lajin monipuolisuus, sekä se, että turvallisuudesta on huolehdittu erilaisin toimenpitein kuluneen vuoden aikana.” – kertoo Katja.

Kuulimme myös toisen Haaga-Helian työntekijän kokemuksia Edenredistä ja Virike-edusta Kalle Räihältä. Kalle on käyttänyt Edenrediä niin liikuntaan kuin kulttuuriin muun muassa tennikseen, kuntosalikorttiin, elokuvalippuihin ja museoihin. Oman lajin löytäminen on tärkeää, jotta tekeminen on mielekästä. Kallelle oma laji löytyi tenniksestä.

“Oli mukavaa, kun löytyi oma laji, joka oikeasti kiinnostaa, ja jonka voi maksaa Edenredillä. Tällöin se kiitollisuus etua kohtaan korostui. On kiva, että työnantaja tukee harrastusta. Kynnys mennä pelaamaan on alhainen, ja tykkään tenniksestä. Lisäksi on mahtavaa, että tennis mahdollistaa yhdessä olemisen ja tekemisen, ja jaettu elämys on mukava. Edenred-kortin ansiosta olen päässyt tekemään asioita yhdessä muiden kanssa, minkä takia olenkin ollut vielä enemmän innoissani tästä edusta.” – Kalle Räihä, lehtori, Haaga-Helia.

 

 

 

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Haaga-Helia on kansainvälinen ja rohkea työelämän uudistaja. Korkeakoulun asiantuntevaan henkilöstöön kuuluu 650 jäsentä, joista 2/3 on opetushenkilöstöä ja 1/3 muita asiantuntijoita. He tekevät työtä Haaga-Helian viidessä toimispisteessä, jotka sijaitsevat Helsingissä, Porvoossa ja Vierumäellä. Haaga-Helia tarjoaa henkilöstölleen korkeatasoisen kansainvälisen toimintaympäristön, mahdollisuuden osallistua ammattikorkeakoulun dynaamiseen kehittämiseen ja monipuoliset henkilöstöedut. Työtä ohjaavat strategiassa määritetyt arvot: rohkeus, vastuullisuus, yhdessä tekeminen, avoimuus ja arvostus. Opiskelija on toiminnan keskiössä. Haaga-Helia avaa ovet työelämään.

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.