Valtakunnallinen äänestys tukee ravintola-alaa – mistä löytyy Suomen paras lounas?

Kolmatta kertaa järjestettävä Suomen Paras Lounas -kilpailu on nyt käynnissä. Äänestysaika starttasi maanantaina 30.8. Kilpailulla ratkaistaan, mikä on maan paras lounasravintola vuonna 2021. Kilpailun järjestää Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja Edenred. Aiemmat voittajat ovat Keravalta ja Kouvolasta. Siellä kilvan toimintaa kehittävä vaikutus huomattiin jo ennen varsinaista voittoa. Edenredille puolestaan on tärkeää korona-ajasta vakavasti kärsineen ravintola-alan tukeminen.

Nyt valitaan ravintola, jossa on tarjolla Suomen paras lounas. Jokaisella Suomessa asuvalla täysi-ikäisellä on äänioikeus. Paras lounasravintola valitaan Suomen Paras Lounas -kisassa. Valtakunnallisessa kisassa äänestäminen tapahtuu verkossa. Äänestysaika alkoi maanantaina 30.8. ja jatkuu 3.10. saakka. Kisassa ovat mukana kaikki Suomen lounasravintolat, eikä siihen tarvita etukäteisilmoittautumista. Äänestämään pääsee kisan verkkosivulla paraslounas.lounaat.info.

 

Työnantajamielikuva kimposi ylös

Viime vuoden parhaaksi lounasravintolaksi äänestäjät äänestivät kouvolalaisen Mimosan Aito -ravintolan. Tuolloin kisasta teki poikkeuksellisen korona, joka on kuormittanut ravintola-alaa suunnattomasti. Nyttemmin pinnalla on ollut alan työvoimapula.

– ”Korona-ajan alussa oli pulaa asiakkaista, nyt työntekijöistä. Ravintolat ovat joutuneet supistamaan toimintaansa, koska vuoroihin ei löydy tekijöitä”, Mimosan Aidon ravintoloitsija Mimosa Koskipuro sanoo.

Tämänhetkisessä tilanteessa tunnettuuden kasvattaminen ja myönteisen työnantajakuvan kerryttäminen on tärkeää. Suomen Paras Lounas -kilpailu on yksi keino siihen.

– ”Se, että työntekijät voivat ylpeinä kertoa olevansa meillä töissä, on todella tärkeää. Kun sana kiirii, on työntekijöitä helpompaa saada. Pelkästään tänään sähköpostiimme on kilahtanut kolme työhakemusta”, Koskipuro kertoo.

Kisan aikana Mimosan Aito mainosti äänestystä ravintolassa, ja siitä puhuttiin vakioasiakkaiden kanssa.

­­– ”Yllättävän paljon asiakkaatkin muistelevat kisaa tänne tullessaan. Kisasta on jäänyt heille positiivinen muistijälki”, Koskipuro toteaa.

 

Kilpailu luo yhteisöllisyyttä

Suomen Paras Lounas -kisa järjestettiin ensimmäisen kerran 2019, jolloin äänestäjät valitsivat ykköseksi Keravan Pihvitupa -ravintolan. Toistaiseksi Suomen parhaat lounasravintolat ovat siis löytyneet Keravalta ja Kouvolasta.

Keravalla kilpailun huomattiin kasvattavan yhteisöllisyyttä ravintolan ympärillä. Vakioasiakkaat kannustivat muitakin mukaan. Uusia asiakkaita tuli tutustumaan ja moni jäi vakioasiakkaaksi. Kilpailun laaja näkyvyys sosiaalisessa mediassa ja mahdollisuus seurata äänestystuloksia reaaliajassa luo positiivista kuplintaa ja innostaa yritystä kehittämään toimintaansa.

– ”Ensin ajattelimme, että tämä on vain yksi kisa muiden joukossa. Kun huomasimme olevamme kisan edetessä kymmenen kärjessä, innostus kasvoi. Kisassa menestyminen lisäsi myös myyntiä ja toi meille mainion virtapiikin”, Keravan Pihvituvan ravintoloitsija Jarmo Kytölä kertoo.

Suomen Paras Lounas -kisa on lisännyt ihmisten mielenkiintoa ruokapaikkoja kohtaan.

– ”On tärkeää, että ihmiset fanittavat suosikkipaikkojaan. Koronan kiusaamille yrittäjille se tuo kaivattua lisätsemppiä. Töihin on taas kiva mennä”, Kytölä kommentoi.

 

Vastuullisuus on tärkein ponnin

Kilpailun järjestää Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja Edenred. Edenredille työelämän hyvinvoinnin kehittäminen on ensiarvoisen tärkeää.

– ”Se, että ihmiset pitävät tauon ja syövät ravitsevan lounaan edistää työssä jaksamista. Suomen Paras Lounas on yksi keino olla mukana näissä talkoissa. Korona-aika on ollut kohtuuton niin ravintoloitsijoille kuin monelle etätyöläisellekin”, Edenredin vastuullisuusjohtaja Laura Kuusela sanoo.

Edenredin palvelut on suunnattu työnantajille. Niiden avulla työnantaja pystyy tarjoamaan työntekijöilleen palveluetuuksia kootusti, kätevästi ja kustannustehokkaasti. Voittajaravintolat saavat palkinnoksi voittoplakaatit ja markkinointimateriaaleja Suomen Paras Lounas -teemalla. Edenred nostaa kisassa menestyneitä ravintoloita esille sosiaalisessa mediassa.

Pääpalkintona kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kuukauden lounaat yhdelle äänestäjälle ja hänen ystävälleen. Arvontojen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajat julkaistaan myös Edenred Finlandin Facebook-sivulla. Lisäksi vastaajien kesken arvotaan joka arkipäivä kaksi kappaletta Edenredin Lounasseteleitä sekä viikoittain Delicard Unlimited -lahjakortti.

Suomen Paras Lounas -kisan äänestysaika on 30.8.–3.10.2021. Äänestäminen ei vaadi rekisteröitymistä. Kisa on ravintoloiden lisäksi näkyvästi esillä myös lounaat.fi-sivustolla, valittujen somevaikuttajien kanavissa sekä Edenredin verkkosivustolla ja sosiaalisen median kanavissa.

 

Suomen 10 parasta lounasravintolaa vuonna 2020:

1. Mimosan Aito, Kouvola

2. Keravan Pihvitupa, Kerava

3. Cantina viva Zapata, Järvenpää

4. Wiskarila, Espoo

5. Hygge BRO, Kuopio

6. MEKANI by HUIKOO, Pori

7. Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi

8. Ravintola Mesta, Hyvinkää

9. Tikkurilan Lysti, Vantaa

10. Ravintola Päre, Pori

 

Suomen 10 parasta lounasravintolaa vuonna 2019:

1. Keravan Pihvitupa, Kerava

2. Hygge BRO, Kuopio

3. Cantina viva Zapata, Järvenpää

4. Olimpos, Oulu

5. Cafe Ida, Lahti

6. Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi

7. Vanha Asema, Kurikka

8. Holy Smoke, Seinäjoki

9. Wiskarila, Espoo

10. JokoThai.fi, Jyväskylä

 

Käy katsomassa aiempien vuosien tulokset kaupungeittain.
Äänestä suosikkiasi kisan verkkosivulla.

 
Lisätiedot:
Laura Kuusela
Vastuullisuusjohtaja, Edenred Suomi
Puh. 040 5094757
laura.kuusela@edenred.com

 
Edenred Finland Oy on Suomen johtava työsuhde-etuja tarjoava yritys. Edenredin palveluilla työnantajat voivat tarjota työntekijöilleen lounas-, liikunta- ja kulttuuri- sekä työmatkaetuja. Tuotebrändit ovat Edenred Lounari, Edenred Virike ja Edenred Työmatka. Suomessa Edenredin verkoston piiriin kuuluu noin 15 000 lounasedun ja 9 000 liikunta- ja kulttuuriedun käyttöpaikkaa. Koko Edenred-konsernilla on globaalisti 10 000 työntekijää 46:ssa maassa.

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.