Hei yrittäjä,

hyödynnä työsuhde-etujen verotukselliset edut!

Hei yrittäjä,

hyödynnä työsuhde-etujen verotukselliset edut!

 

Hyödynnä työsuhde-etuja

Lounasedun verovapaa osuus on 25 % – siitä ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja. Loput 75 % ovat verrattavissa palkkaan. Liikunta- ja kulttuurietua voi käyttää vuodessa verottomasti 400 € vuodessa per henkilö.

 

Nauti ravitsevista aterioista

50 % suomalaisista ei palaudu minuuttiakaan työpäivän aikana! Useiden tutkimusten mukaan lounastauon viettämisellä työpaikan ulkopuolella on palauttava vaikutus ja se lisää loppupäivän työtehoa merkittävästi.

 

Virkistäydy liikunnan ja kulttuurin parissa

Virike-etu hellii niin kehoa kuin mieltä, palauttaa ja ylläpitää terveyttä. Lisäksi se vaikuttaa muistiin, luovuuteen, keskittymiskykyyn sekä stressinsietokykyyn.

Näin otat Edenredin työsuhde-edut käyttöön

01

Valitse edut

Jos haluat syödä ulkona, hyödynnä lounasedun verohelpotus. Mikäli haluat urheilla tai harrastaa kulttuuria, ota käyttöön Virike-etu. Saat ne Edenrediltä kätevästi vaikkapa samalla kortilla.

02

Valitse maksuväline

Valitse haluatko käyttää perinteisiä Lounas- ja Virikeseteleitä vai Edenred-korttia, jonka voit liittää Apple Payhin tai Google Payhin. Myös Edenredin mobiiilimaksu on käytössäsi, jos tilaat kortin.

03

Tilaa

Voit tilata setelit tai kortti kätevästi verkosta – jos tilaat kortin, saat käyttöönottomaksusta nettialennuksen!

04

Hyödynnä veroedut

Käytä etuja laajassa verkostossamme – yli 15 000 lounaspaikkaa ja 9 000 liikunta- ja kulttuurikohdetta.

Usein kysyttyä

Kannattaisiko valita edun käyttötavaksi setelit, kortti vai mobiili?

Setelit ovat edelleen monelle mieluisin ratkaisu, mutta digitaalisen kortti+mobiili –ratkaisun suosio kasvaa jatkuvasti. Kaikki korttien käyttäjät voivat maksaa myös mobiilisti älypuhelimella tai -kellolla. Lue blogimme eri maksutavoista ja niiden eroista sekä hyödyistä.

Miten edulla maksetaan käyttöpaikoissa?

Lounassetelillä voi maksaa seteliin merkityn arvon verran, tarkista ajankohtaiset arvot täältä. Jos lounas maksaa setelin arvoa enemmän, voi loppusumman maksaa jollain muulla maksutavalla. Setelistä ei valitettavasti anneta rahaa takaisin, vaikka lounas maksaisi seteliin merkittyä arvoa vähemmän. Virikeseteleitä on kahta arvoa – 5 € ja 10 €.

Edenred-kortti toimii tavallisen maksukortin tapaan, sekä lähimaksulla.

Jos olet tilannut kortin, voit maksaa kortin lisäksi halutessasi myös MyEdenred-mobiilisovelluksella tai lisätä kortin Apple Payhin tai Google Payhin. Ohjeet mobiilimaksamiseen.

Toimiiko Edenred niissä käyttöpaikoissa, jossa haluaisin käyttää etuja?

Edenredin lounasetua voi käyttää yli 15 000 lounaspaikassa – lähes kaikissa lounasravintoloissa ympäri Suomen. Lisäksi etua voi käyttää ruokakaupoissa lämpimiin aterioihin, salaatteihin, täytettyihin leipiin sekä palvelutiskiltä annosteltaviin aterioihin (einekset tai valmiit teollisesti pakatut ruuat eivät kuulu edun piiriin). Myös VR:n ravintolavaunuissa ja -kärryissä voi maksaa lounasedulla.

Virike-etua eli liikunta- ja kulttuurietuamme voi käyttää  yli 9 000 liikunta- ja kulttuuripaikassa. Sillä voi ostaa esimerkiksi lippuja erilaisiin tapahtumiin.

Voit tarkistaa käyttöpaikat käyttöpaikkahaustamme.

Mistä saan apua käyttöönotossa tai käytössä?

Löydät tukimateriaalia ja vastauksia askarruttaviin kysymyksiin  Tuki-sivulta. Sivulla on myös yhteydenottopyyntölomake asiakaspalveluumme.

 

Mikä on seteleiden ja korttien toimitusaika?

Jos tilaat seteleitä, toimitusaika on noin viikko siitä kun maksu näkyy tilillämme.

Jos otat käyttöön kortti+mobiiliratkaisun, toimitamme sinulle verkossa tilauslomakkeen täytettyäsi sähköpostitse tunnukset tilaustyökaluun, josta voit käydä tilaamassa kortin ja lataamassa MyEdenred-tilillesi saldoa. Kortti lähetetään sinulle muutamassa päivässä ja saldon lataamispäivän voit päättää itse.

Mitä tämä maksaa yritykselleni?

Lounasetu on halvempaa kuin vastaavan summan maksaminen palkkana. Edun verovapaa osuus on 25 % – siitä ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja.

Lounasetua voi käyttää kuukausittain työpäivien verran ja maksimimäärä päivää kohden on Verottajan vuosittain määrittelemä maksuraja. Virike-etua voi käyttää 400 € vuodessa verovapaasti.

Edenred perii seteleitä tilattaessa toimitusmaksun ja kortti+mobiiliratkaisussa kortin käyttöönottomaksun sekä pienen prosenttiosuuden tilille ladattavasta summasta. Katso hinnasto

Voinko ottaa etuja käyttöön jos yritykseni yhtiömuoto on yksityinen elinkeinonharjoittaja?

Valitettavasti yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi) ei voi käyttää luontoisetuja, koska silloin yrittäjä ei maksa itselleen palkkaa. Avoimen yhtiön sekä kommandiittiyhtiön yhtiömiehillä on mahdollisuus luontoisetuihin. Osakeyhtiön osakkaat voivat ottaa luontoisedut käyttöön, mikäli osakkaalle maksetaan palkkaa.