Nick ja numerot toimivat loistavasti yhdessä

Nick ja numerot toimivat loistavasti yhdessä

Kollegamme Nick työskentelee Edenredin taloustiimissä Busines Controllerina. Kuten muutto Iso-Britanniasta Suomeen, myös työtehtävä on opettanut hänelle matkan varrella paljon uutta. Nickin kirjanpito- ja talousopinnot sekä hänen jo mittava työkokemuksensa varmistivat hänelle sujuvan alun myös Edenredin toimistolla Vallilassa. Ensimmäisestä päivästään lähtien hän on sulautunut loistavasti osaksi Edenredin kannustavaa ja kansainvälistä ilmapiiriä. 

Tervetullut tunnelma heti ensimmäisestä päivästä lähtien 

Nick aloitti työskentelyn Edenredin Business Controllerina joulukuussa 2020. Suomeen muutto ja uusi työ olivat suuria elämänmuutoksia, mutta hän tunsi olonsa välittömästi tervetulleeksi ja kotoisaksi. Nick kertoo Edenred-uransa alusta:*

"Olen tuntenut oloni erittäin tervetulleeksi Edenredillä heti ensimmäisestä päivästäni lähtien! Pystyin sopeutumaan ulkomailla työskentelyyn todella nopeasti, sillä yli puolet taloustiimistä ei ole natiiveja tai suomenkielisiä. Kollegani ottivat minut loistavasti vastaan. Uudessa maassa työskentely on aina jännittävä mahdollisuus. Toimistollamme Vallilassa voi todella aistia yhteenkuuluvuuden ja sen, mitä tarkoittaa olla osa Edenred-perhettä."

 

*Kaikki lainaukset on käännetty 

Talousosaston monipuoliset työtehtävät 

Nickin rahoitus- ja laskentatoimen opinnot Englannissa sekä useiden vuosien työkokemus alalta varmistivat hänelle myös sujuvan perehdytyksen. Nick tiivistää roolinsa taloustiimissä: 

"Työni on sekoitus itsenäisiä tehtäviä ja tiimityötä. Minulla on useita vastuita, jotka keskittyvät ensisijaisesti kuukauden lopun raportointiin, talousennusteisiin, KPI-raportointiin ja budjetointiin. Kuten odottaa saattaa, suuren ja globaalin yrityksen talouden hoitaminen vaatii tarkkaa koordinointia ja koko tiimin välillä toimivaa yhteistyötä. Rahoitus koostuu valtavista numerojoukoista, monimutkaisista Excel-tiedostoista ja järjestelmistä, joiden on toimittava suunnitelmien mukaisesti. Edenredillä tiimityö on avain menestykseen!"

Analyyttiset taidot ja yhteistyö keskiössä 

Edenredin talousasiantuntijat työskentelevät kaikkien osastojen risteyksessä. Nickin rooli sisältää siis paljon yhteistyötä muiden tiimien ja edenrediläisten kanssa: 

"Yritysmaailma kehittyy jatkuvasti, eikä talous ole tästä poikkeus. Rahoitus, erityisesti täällä Edenred Finlandilla, keskittyy yhä enemmän kaupallisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että talous on entistä enemmän mukana muiden osastojen toiminnassa. Lisäksi meillä on velvollisuus tarjota arvoa tuottavia analyyseja ja dataa eri osastojen vetäjille, jotta he voivat tehdä parempia liiketoiminnallisia päätöksiä, jotka taas auttavat yritystä kasvamaan ja saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tässä roolissa olen työskennellyt tiiviisti erityisesti myynti- ja markkinointitiimien kanssa."

Paikallisen toimiston kansainvälinen ilmapiiri 

Edenred toimii 45 maassa ja työllistää 10 000 henkilöä maailmanlaajuisesti. Kansainvälisyys paistaa läpi myös Suomen toimistolla, sillä kollegamme tulevat eri puolilta maailmaa. Myös Nickille muutto Suomeen oli hyppy tuntemattomaan. Kiitos toimistomme kannustavan ja lämpimän ilmapiirin, uuteen maahan asettuminen oli huomattavasti odotettua helpompaa. 

"Helsingin toimistolla on uskomattoman monipuolinen ja kulttuuririkas ympäristö, jota on ilo olla osana! Olen tutustunut ihmisiin eri puolilta maailmaa ja oppinut paljon sekä suomalaisesta että myös muista kulttuureista. Voin rehellisesti sanoa, että päätökseni työskennellä Edenredillä oli yksi parhaista päätöksistä ikinä!"