Monipuoliset edut antavat etulyöntiaseman rekrytoinnissa

Työsuhde-edut parantavat työnantajamielikuvaa ja auttavat yrityksiä rekrytoimaan uusia työntekijöitä toimialasta riippumatta. Kun kilpailu työntekijöistä kiristyy, yritysten kannattaa hyödyntää kaikki mahdollisuudet erottua edukseen. Edenredin työsuhde-edut auttavat jo yli 17 000 yritystä pitämään huolta työntekijöidensä hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Samalla yritykset saavat erinomaisen tilaisuuden erottautua kilpailijoistaan.
 

Positiivinen työnantajamielikuva auttaa rekrytoinneissa

 
Tyytyväiset työntekijät viestivät myönteiseen sävyyn arjestaan ja luovat sitä kautta positiivisia mielikuvia työnantajiaan kohtaan. Samaan tapaan kuin ravintoloita ja muita palveluntarjoajia, myös hyviä työnantajia suositellaan ystäville, tutuille ja oman verkoston jäsenille. Mitä enemmän hyviä mielikuvia yritykseen liitetään, sitä todennäköisemmin potentiaaliset uudet työntekijät kiinnostuvat yrityksestä työpaikkana.

Mediassa on viime aikoina keskusteltu laajasti suomalaisia yrityksiä piinaavasta työvoimapulasta. Positiivinen työnantajamielikuva auttaa yrityksiä löytämään työntekijöitä monilla aloilla yhä vaikeammiksi käyvissä rekrytoinneissa. Osaajapulasta Suomen työmarkkinoilla viestivät myös tuhannet avoimet työpaikat. Erityisesti palvelualojen ja rakennusalan yritysten on vaikea löytää sopivaa henkilökuntaa.*

Työsuhde-edut ovat helppo ja kustannustehokas tapa parantaa yrityksen työnantajamielikuvaa. Työntekijöidensä hyvinvointiin konkreettisesti ja taloudellisesti panostava yritys erottuu edukseen, kun töitä hakevat ja työpaikan- tai alanvaihtoa suunnittelevat ammattilaiset vertailevat tarjontaa.
 

Verovapaat työsuhde-edut ovat kustannustehokkaita

 
Tarjoamalla Edenredin työsuhde-etuja, jokainen työnantaja voi konkreettisesti osoittaa välittävänsä henkilöstönsä hyvinvoinnista. Tavoite työntekijöiden hyvinvoinnin tukemisesta on helppo kirjoittaa yrityksen strategiadokumentteihin, mutta työsuhde-etujen tarjoaminen tarkoittaa siirtymistä sanoista tekoihin.

Työntekijöille tarjotut työsuhde-edut ovat usein verovapaita, mikä madaltaa kynnystä etujen tarjoamiseen. Verovapaus edellyttää, että samat edut tarjotaan koko henkilökunnalle. Lisäksi eri eduille on määriteltu vuosittaiset verovapauden maksimimäärät jokaista työntekijää kohti. Näin ollen henkilöstön hyvinvointiin panostaminen on paitsi helppoa, myös kustannustehokasta. Lue lisää henkilökuntaetujen verotuksesta ›
 

Edenredin edut lisäävät työntekijöiden hyvinvointia

 
Edenred on arjen hyvinvoinnin mahdollistaja, johon luottaa jo 17 000 asiakasyritystä ja yli 25 000 etujen käyttöpaikkaa. Olemme työsuhde-etujen markkinajohtaja Suomessa – käyttäähän etujamme jo puoli miljoonaa työntekijää ympäri maan.
 
Edenred Virike

Liikunta- ja kulttuurietumme tarjoaa työntekijöille erinomaisen mahdollisuuden virkistäytyä vapaa-ajan aktiviteettien parissa työnantajan tukemana. Edenred Virike käy maksuvälineenä tuhansissa käyttöpaikoissa ympäri Suomen.

Edenred Lounari

Lounasetu puolestaan on Suomen suosituin työsuhde-etu, eikä ihme! Edenred Lounaria tarjoavat yritykset kannustavat työntekijöitä pitämään palauttavan lounastauon. Lounastauko antaa energiaa työpäiviin ja auttaa positiivisen työilmapiirin luomisessa. Edenredin koko Suomen kattava lounasverkosto takaa herkullisen lounastauon jokaiselle – etua voi myös käyttää ympäri vuorokauden viikonpäivästä riippumatta.

Edenred Hieronta

Edenred Hieronta on uusi hierontaetumme, jolla työnantajat auttavat työntekijöitä palautumaan ja rentoutumaan arjessa. Säännöllinen hieronnassa käynti ehkäisee sairauspoissaoloja ja vähentää stressiä.

Edenred Työmatka

Kattavaan etuvalikoimaamme kuuluu myös ympäristöystävälliseen matkustamiseen kannustava työmatkaetu. Edenred Työmatka on tarkoitettu joukkoliikennelippujen maksamiseen, eli se on yrityksille verovapaa tapa tukea työntekijöiden työmatkoja. Etu viestii myös työnantajan vastuullisuudesta, sillä julkiseen liikenteeseen kannustaminen on kestävän kehityksen arvoja tukeva ympäristöteko.
 

Työsuhde-eduista hyötyvät niin työnantaja kuin työntekijä

 
Edenredin työsuhde-eduilla on monia positiivisia vaikutuksia yrityksen toimintaan. Tyytyväiset ja hyvinvoivat työntekijät ovat tehokkaita työntekijöitä. Kun yrityksessä voidaan hyvin, työntekijät ovat sitoutuneita ja sairauspoissaolot vähenevät. Työsuhde-etujen tarjoaminen on pitkän tähtäimen satsaus yrityksen tulevaisuuteen.

Työsuhde-edut viestivät myös yrityksen vastuullisuudesta. Vastuullinen työnantaja osoittaa välittävänsä työntekijöistään ja arvostavansa heidän työpanostaan. Monipuoliset edut auttavat yrityksiä löytämään parhaat osaajat, sillä he voivat näin todistaa tukevansa henkilöstönsä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Edenredin kattavasta etuvalikoimasta ja niiden monipuolisista maksuratkaisuista löytyy varmasti jokaisen yrityksen tarpeisiin sopiva vaihtoehto.

 
Tilaa etuja ›

Arvot ja vastuullisuus ›
 

*Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsaus. Lue lisää ›

9.08.21

Edenred Virike käy nyt myös messuihin ja digitapahtumiin!

Virkistävät virtuaalitapahtumat ja mielekkäät messut odottavat.

Lue lisää
2.10.21

Virkistä henkilökuntaa Virike-edulla!

Muista tänä vuonna työntekijöitäsi virkistävillä ja mieleenpainuvilla Edenred-eduilla.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.