Näillä vinkeillä menestyt Suomen Paras Lounas -kilpailussa

Näillä vinkeillä menestyt Suomen Paras Lounas -kilpailussa

Vuosittain laajasti kiinnostusta herättävä Edenredin valtakunnallinen Suomen Paras Lounas -kampanja on loistava tilaisuus ravintoloille nostaa itseään valokeilaan. Kymmeniätuhansia ääniä ja lukuisia medianostoja keräävä kampanja tuo mainetta ja kunniaa kisan menestyjille. Kuluttajaäänestyksellä toimiva kilpailu on myös selkeä kuluttajien rakkaudenosoitus ravitsevaa, palauttavaa lounasruokailua kohtaan.

Menestymisen hyödyt

Kisassa menestyminen tuo lukuisia hyötyjä ravintolalle. Lisänäkyvyys on taattu, kun eri mediat isoista lehdistä paikallissanomiin kirjoittavat menestyneistä ravintoloista omissa kanavissaan. Kilpailu näkyy ja kuuluu monikanavaisesti eri medioissa, tavoittaen kuluttajia ympäri Suomen. Kisan tuoman näkyvyyden myötä menestyneet ravintolat nauttivatkin kasvaneista asiakasmääristä ja lisääntyneestä kiinnostuksesta. 

Näkyvyyden myötä kisa kasvattaa merkittävästi ravintolan asiakasvirtoja ja liikevaihtoa. Se avaa myös monia uusia mahdollisuuksia, kuten uudenlaisten konseptien luomisen tai liiketoiminnan laajentamisen esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin, catering-toimintaan tai jopa uuden ravintolan avaamiseen. 

Aiemmat voittajat ovat myös kertoneet, kuinka sana parhaasta lounasravintolasta kiirii ympäri maan, ja ulkopaikkakuntalaisia tulee jopa bussilasteittain testaamaan Suomen parasta lounasta.

Vinkit vuosien varrelta

Edenred järjestää suositun Suomen Paras Lounas -kilpailun vuosittain syksyisin. Koska kisaa on järjestetty jo vuodesta 2019, olemme huomanneet erilaisia hyviä käytäntöjä, joilla ravintoloitsijat ovat parantaneet menestymismahdollisuuksiaan kisassa. Kaiken lähtökohtana on ravintolan omat uskolliset asiakkaat ja heidän aktivointinsa äänestämään lounaan yhteydessä. Kokosimmekin alle vinkkejä siitä, mitä ravintolan kannattaa tehdä kilpailussa menestyäkseen.

Ravintoloitsija, näin takaat menestyksen kisassa:

 1. Opasta koko henkilökunta kertomaan kampanjasta
  On tärkeää, että koko henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen. Kun kaikki työntekijät tietävät kilpailusta ja ohjaavat asiakkaita äänestämään, sana kiirii jokaisen korviin ja äänien saanti helpottuu. 
 2. Tee oma mainos ravintolasi toimitiloihin tai ulkopuolelle
  Aiemmin kilpailussa menestyneet ravintolat ovat tehneet mainoksia kilpailussa mukana olosta esimerkiksi ständien ja kankaiden muodossa ravintolan ulkopuolelle sekä tulostaneet äänestysohjeet ravintolan sisäänkäynnin tai kassan yhteyteen.
 3. Hyödynnä QR-koodilla varustetut kampanjamateriaalit
  Edenred tarjoaa lukuisia valmiita materiaaleja, joita ravintoloiden on helppo hyödyntää asiakastiloissaan. Tarjoamme kisaan osallistuville lounaspaikoille mahdollisuuden tilata erilaisia fyysisiä materiaaleja, kuten QR-koodilla varustettuja pöytäkolmioita ja A4-kokoisia julisteita. Valmiit materiaalit on helppo hyödyntää kisan aikana ravintolassa ja muistuttaa niiden avulla asiakkaita kannustamaan oma ravintola voittoon. 

  Tiesitkö tätä: Jaamme kampanjamateriaalien tilauslomakkeen sähköpostitse lounaskumppaneillemme hyvissä ajoin ennen kilpailua. Lisäksi tilauksen voi tehdä kätevästi ennen äänestyksen alkua heinä-elokuussa kampanjasivustolta paraslounas.edenred.fi
 4. Maksimoi näkyvyys digikanavissasi
  Äänestyksestä ja mukanaolosta tiedottaminen asiakastilojen lisäksi somekanavissa on avain menestykseen, ja aiemmat voittajat liputtavatkin aktiivisen someviestinnän puolesta. Äänestystä kannattaa tuoda esiin monipuolisesti kaikissa kanavissa: sosiaalisessa mediassa videoin ja kuvin, verkkosivuilla webbibannerin muodossa ja uutiskirjenostojen avulla. 

  Tiesitkö tätä: Tarjoamme lukuisia valmiita materiaaleja digitaaliseen viestintään uutiskirjekuvista valmiisiin somekanavissa hyödynnettäviin kuvapohjiin. Materiaalit ladataan kilpailusivustolle paraslounas.edenred.fi ennen äänestysajan alkua.
 5. Järjestä oma arvonta äänestäneiden kesken
  Mukana olleiden ravintoloiden järjestämät omat arvonnat ja tempaukset eivät ole vieras käsite voittopaikkoja tavoittelevien ravintoloiden keskuudessa. Ravintolat ovat jakaneet esimerkiksi pientä makeaa, ilmaisen jälkiruoan tai alennetun lounashinnan kampanjan aikana asiakkailleen, jotka ovat äänestäneet heitä Edenredin kilpailussa.

 

Hei ravintoloitsija, olethan jo kisapaikoilla?

Edenredin paras lounas -kilpailu tulee taas 2.9.2024-22.9.2024! Nyt on aika hioa kisataktiikka kuntoon, sillä kilpailu on tunnetusti kovaa. Aiempina vuosina lähes 80 000 ääntä kerännyt kampanja on kätevä tapa lisätä tietoisuutta ravintolastasi, lisätä liiketoimintaa ja nostaa lounastarjontaasi parrasvaloihin. Toivottavasti olet mukana! <3